Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου: Απαράδεκτη διαδικασία εντέλλεσθε σε 6 γιατρούς της 6ης ΥΠΕ

Την αντίθεση της στα εντέλλεσθε του Γ. Γ. Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας σε 6 γιατρούς για μετακίνησή τους σε άλλη Υγειονομική Περιφέρεια για τρείς μήνες, εκφράζει σε ανακοίνωση της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου.

Στην ανακοίνωση της η Ένωση αναφέρει:

Το εντέλλεσθε έγινε με ειδοποίησή τους την Παρασκευή 18-12-20 και η εντολή ήταν για άμεση εκτέλεση από την λήψη της απόφασης .

 Συγκεκριμένα εντέλλονται 3 γιατροί παθολόγοι του ΠΓΝΙ που καλύπτουν τις ανάγκες τριών Μονάδων Ειδικών Λοιμώξεων από την έναρξη λειτου ργίας τους και χωρίς τους οποίους η λειτουργία των συγκεκριμένων μονάδων γίνεται επισφαλής γιατί αποχωρεί ο βασικός κορμός της ιατρικής στελέχωσης των συγκεκριμένων μονάδων. Η έμπειρη παρουσία τους στα τμήματα δεν γίνεται άμεσα να αποκατασταθεί με άλλους συναδέλφους, γιατί δεν υπάρχει διαθέσιμος αντικαταστάτης με ίδια εμπειρία και κάθε μετακίνηση από άλλο τμήμα θα στερήσει ασφαλείς παροχές υγείας σε αυτά. Ο ένας εκ των 3 συναδέλφων είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα covid-19 και βρίσκεται σε καραντίνα. Επισημαίνουμε ότι ήδη με έγγραφό του στις 19-12-20 ο Δ/ντης των ΜΕΛ του ΠΓΝΙ ενημερώνει τη Διοίκηση του Νοσοκομείου ότι η απόφαση αυτή οδηγεί σε συρρίκνωση των κλινών covid- 19και θέτει σε κίνδυνο την επαρκή αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ήπειρο Μετακινούνται επίσης:

 Από το ΓΝ Γ. Χατζηκώστα διευθυντής αναισθησιολόγος, 2 εβδομάδες πριν την συνταξιοδότησή του (πρωτοφανές πανελλαδικά) , αφήνοντας αστελέχωτο το τμήμα, αφού 2 αναισθησιολόγοι έχουν μετακινηθεί στις Μονάδες covid του ΠΓΝΙ και 2 στην κλινική covid του ΓΝ Χατζηκώστα.  Από το ΓΝ Αρτας 1 Δ/ντρια Πνευμονολογίας, αφήνοντας κενά στην κάλυψη κλινικής και της μονάδας covid του Νοσοκομείου που είναι πλήρως καλυμμένες ( 18 κρεβάτια) και ενώ η λειτουργία της Πνευμονολογικής κλινικής έχει ανασταλεί και οι ασθενείς νοσηλεύονται στην Παθολογική κλινική.

 Ένας Πνευμονολόγος του Γ.Ν. Κέρκυρας που μετακινείται κατά την απόφαση στις Υγειονομικές Περιφέρειες 3 και 4.

Γίνεται εμφανές

1. Ότι δεν υπάρχει εμφανής σχεδιασμός για την αντιμετώπιση του 2ου κύματος.

2. Δεν προηγείται καμιά συνεννόηση για τις συνέπειες των μετακινήσεων που αποφασίζουν το αντίθετο μάλιστα οι διοικήσεις των νοσοκομείων είχαν παραδώσει στο Υπουργείο τα στοιχεία στελέχωσης των μονάδων covid. Η διοίκηση του ΠΓΝΙ ενημερώνεται ότι οι μετακινούμενοι συνάδελφοι εντέλλονται για μια εβδομάδα και δεν κάνουν απολύτως τίποτα, εκθέτοντας έτσι σε κίνδυνο τις μονάδες όπου υπηρετούν οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι. Κατά συνέπεια οι μετακινήσεις δεν είναι μόνο επικίνδυνες αλλά και τυχοδιωκτικές

3. Αναδεικνύεται πανηγυρικά, πόσο υποστελεχωμένα έχουν αφεθεί όλα τα νοσοκομεία σε όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες. Με βάση όλα τα προηγούμενα γίνεται εμφανής η μη ουσιαστική ενίσχυση των νοσοκομείων στην αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά η λειτουργία τους με μετακινήσεις υπηρετούντος προσωπικού με αποτέλεσμα να αποστελεχώνονται τα τμήματα και οι κλινικές που ήδη υπηρετούν. Η προχειρότητα μάλιστα και χωρίς διερεύνηση της μετακίνησης μόνο πανικό δείχνει , αφού δεν λήφθηκαν υπόψη και όλα τα προσωπικά στοιχεία ( οικογενειακά ή κοινωνικά τους προβλήματα) Θεωρούμε ότι οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων γνώριζαν το σχεδιασμό των μετακινήσεων αλλά δεν έκαναν τίποτα, χρησιμοποιώντας τους συναδέλφους σαν αναλώσιμο υλικό. Δεν λήφθηκαν υπόψη οι ανάγκες του ΠΓΝΙ ως κέντρο αναφοράς για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Δεν υπήρχε καμία ενημέρωση των γιατρών από τις διοικήσεις για το που θα παρουσιαστούν και πότε, καθότι είχαν εφημερίες στην κλινική τους, ποιους θα συναντήσουν και μάταια οι μετακινούμενοι γιατροί προσπαθούσαν Παρασκευή 18-12 το βράδυ να βρούνε κάποιον να συνομιλήσουν. Σε κάποια δε νοσοκομεία οι υπηρεσίες δεν ήταν ενήμεροι για τις μετακινήσεις. Η κυβέρνηση και οι διοικήσεις των Νοσοκομείων είναι ένοχοι για έκθεση σε κίνδυνο τόσο των ασθενών όσο και των υγειονομικών

Η κυβέρνηση έχει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα. Άφησε να περάσουν πολλοί μήνες χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας και χωρίς να κάνει τις αναγκαίες προσλήψεις . Η όλη σκηνοθετημένη διαδικασία μετακίνησης του υγειονομικού προσωπικού αποτελεί τουλάχιστον μείζον ΗΘΙΚΟ ζήτημα. Ζητάμε: την άμεση και οριστική ανάκληση της απόφασης μετακίνησης, ώστε να μην διαταραχθεί η λειτουργία των τμημάτων που υπηρετούν στα Νοσοκομεία της περιοχής. Τα νοσοκομεία στα οποία εντέλλονται να μετακινηθούν είναι ευθύνη της Κυβέρνησης να τα στελεχώσει με το ανάλογο προσωπικό κα όχι με μετακινήσεις που δεν λύνουν το πρόβλημα άλλα το επιδεινώνουν.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites