Το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου

Το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου

«Αγαπητοί Δημότες του Δήμου  Πρέβεζας,

Το 2020 αποτέλεσε σίγουρα ένα έτος σοκ, ένα έτος πρωτόγνωρων καταστάσεων, ένα έτος πένθους και απωλειών, μα και σίγουρα ένα έτος εμπειρίας, ένα έτος δοκιμασίας, ένα έτος υπενθύμισης της ψευδαίσθησης της παντοδυναμίας του ανθρώπου και ίσως ένα έτος αναθεώρησης. 

Το 2020 ως αποτύπωμα, θύμα, πρωταγωνιστής αλλά και ήρωας υπήρξε ταυτόχρονα ο ίδιος ο άνθρωπος. Ο άνθρωπος όποτε πορεύτηκε με ενότητα, γνώση, πίστη και πειθαρχία, επιβίωσε και ξεπέρασε τις πιο δύσκολες καταστάσεις κατακτώντας ακόμα και τις πιο άπιαστες προκλήσεις. Αρκεί να αναλογιστούμε ότι η ανθρωπότητα ενωμένη, λίγους μήνες μετά την παγκόσμια κρίση του Covid-19, οδηγείται πλέον νικήτρια προς την ελευθερία της ζωής και της εξέλιξης που θα της αποφέρει ο σωτήριος εμβολιασμός, προϊόν της παγκόσμιας συμμαχίας για τη ζωή. 

Ένας χρόνος όπου η δημοτική Αρχή μέσα από αντιξοότητες κατάφερε με ομαδικότητα και πνεύμα συνεργασίας να αλλάξει κατεστημένα και κακές πρακτικές, επέτυχε να εισάγει το Δήμο στη νέα ψηφιακή εποχή αλλά και να πετύχει την πιο διεθνώς και εθνικώς διαδεδομένη στρατηγική προβολή του τόπου μας μετατρέποντας την κρίση σε ευκαιρία και επιτυχία. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο Δήμος μας πλέον λειτουργεί και δρα τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο όπως αρμόζει σε ένα μητροπολιτικό Δήμο.

Η νέα χρονιά που έρχεται το 2021  αποτελεί χρονιά ορόσημο τόσο σε παγκόσμιο, εθνικό αλλά και δημοτικό επίπεδο. 

Σε παγκόσμιο επίπεδο όπου όλοι μας ευχόμαστε το 2021 να αποτελέσει το έτος αποκατάστασης της παγκόσμιας υγείας, σίγουρα θα αποτελέσει το έτος της εκκίνησης μιας νέας ελπιδοφόρας πραγματικότητας. 

Σε εθνικό επίπεδο αποτελεί έτος ορόσημο για την επέτειο των 200 ετών από την επανάσταση της απελευθερώσεως του Γένους από τον οθωμανικό ζυγό αλλά και σίγουρα ξεκινά ως έτος ορόσημο για την επανεκκίνηση της εθνικής μας οικονομίας.

Σε δημοτικό επίπεδο εισερχόμαστε  στη νέα προγραμματική περίοδο 2021-27 με προοπτικές και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση , στις δυναμικές που θα προσφέρει το ταμείο Ανάκαμψης αλλά και στην ουσιαστική εκκίνηση του εμβληματικού προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» . Επίσης το 2021 θα αποτελέσει έτος συνέχισης της στρατηγικής επικοινωνιακής πολιτικής για την προβολή του τόπου μας και την ανάδειξή του ως ένα πλούσιο πολυθεματικό προορισμό βιώσιμου τουρισμού καθώς και της προβολής των εξαιρετικών τοπικών μας προϊόντων.

Το 2020 αποτέλεσε έτος της εισαγωγής της προσπάθειας αλλά και επιτεύξεων για το Δήμο προς το καλύτερο και όσοι έχουν προσπαθήσει και κοπιάσει για ένα στόχο και σκοπό γνωρίζουν ότι τίποτα δεν είναι μαγικό και άμεσο αλλά όλα χτίζονται με μόχθο και σχέδιο βήμα-βήμα, σκαλί-σκαλί μέσα στο χρόνο. Η προσπάθεια και η καθημερινή εργασία είναι που οδηγούν στη επίτευξη και όσο να βάλλεται από τους όποιους λίγους, ο στόχος που αποσκοπεί προς το σύνολο είναι που την ενδυναμώνει και τη θωρακίζει μέχρι την τελική υλοποίηση.  

Εύχομαι ολόψυχα το 2021 να αποτελέσει ένα έτος υγείας και προκοπής  σε κάθε επίπεδο για το Δήμο της καρδιάς μας, για κάθε Δημότη σε όλο το Δήμο μας σε κάθε του γωνιά. Το 2021  ας λάμψει η μοναδικότητα του καθενός μας,  σαν ηλιαχτίδα του φωτός της ενότητας, η οποία εκ νέου θα μας οδηγήσει 200 έτη μετά, στο δρόμο της εθνικής μας ανάτασης.

Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2021 με Υγεία, Δημιουργικότητα, Εξέλιξη, Αυτοπεποίθηση και Ομοψυχία!»

Νικόλαος Γεωργάκος

Δήμαρχος Πρέβεζας


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites