Την άμεση ενίσχυση όλων των επιχειρήσεων, χωρίς αποκλεισμούς ζητά το Επιμελητήριο Άρτας

Επιστολή στο Υπουργείο Ανάπτυξης απέστειλε η διοίκηση του Επιμελητηρίου Άρτας με την οποία ζητά την άμεση ενίσχυση όλων των επιχειρήσεων κι επαγγελματιών όλων των κλάδων, χωρίς αποκλεισμούς και την κατάρτιση νέων προγραμμάτων, που θα επιτρέπουν την ένταξη όλων των κλάδων, που πλήττονται από τις συνέπειες της πανδημίας και κυρίως αυτών, που ενώ έχουν χαρακτηριστεί ως πληττόμενες, μέχρι τώρα, δεν έχουν ενταχθεί σε κανένα πρόγραμμα και δεν έχουν λάβει καμιά επιδότηση.
Η επιστολή έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Παρατηρούμε πως ένα μεγάλο ποσοστό επαγγελματιών, αλλά και επιχειρήσεων, κυρίως Μικρών και πολύ Μικρών, που πλήττονται από τα παρατεταμένα περιοριστικά μέτρα, που ελήφθησαν λόγω της πανδημίας, μένει εκτός των ενισχύσεων- επιδοτήσεων της πολιτείας, λόγω κριτηρίων αξιολόγησης, τόσο σε ότι αφορά την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, όσο και την μη Επιστρεπτέα επιχορήγηση μέσω των προγραμμάτων των περιφερειών.
Δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας και της παντελής έλλειψης ρευστότητας στην αγορά, θεωρούμε ότι θα πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα άμεσης χρηματοδότησης & ενίσχυσης του συνόλου των πληττόμενων επιχειρήσεων, χωρίς αποκλεισμούς κλάδων και ανεξαρτήτως κριτηρίων και προϋποθέσεων.
Ο μόνος παράγοντας, που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και η διατήρηση των θέσεων εργασίας.
Διαφορετικά, πολύ φοβούμαστε ότι από το πρώτο κιόλας τρίμηνο του 2021, θα έχουμε κατακόρυφη αύξηση των λουκέτων!
Ταυτόχρονα, προσβλέπουμε στην κατάρτιση προγραμμάτων, που θα επιτρέπουν την ένταξη όλων των κλάδων, που πλήττονται από τις συνέπειες της πανδημίας και κυρίως αυτών, που ενώ έχουν χαρακτηριστεί ως πληττόμενες, δεν έχουν ενταχθεί σε κανένα πρόγραμμα και δεν έχουν λάβει καμιά επιδότηση.
Εν αναμονή των ενεργειών σας, ευχαριστούμε εκ των προτέρων»!


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ

Κορωνοϊός : 40 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ώρο στην Ήπειρο

20/04/2021, 5:49 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Οδηγίες για τις Πασχαλινές Αγορές από την Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Περιφέρειας Ηπείρου

20/04/2021, 1:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Συνάντηση Σπύρου Ριζόπουλου με τον Γιάννη Στουρνάρα με επίκεντρο το αναπτυξιακό μοντέλο της Ηπείρου

20/04/2021, 1:22 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για το Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Αμβρακίας

19/04/2021, 7:09 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Με AstraZeneca στην πλειονότητα τους οι εμβολιασμοί στην Ήπειρο

19/04/2021, 12:17 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Κορωνοϊός : 26 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

18/04/2021, 5:54 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites