Συνάντηση συνεργασίας του Επιμελητηρίου Πρέβεζας με το Πανεπιστήμιο Πατρών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Επιμελητήριο Πρέβεζας προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας με το Πανεπιστήμιο Πατρών στα πλαίσια της συνεργασίας των δύο φορέων για σύνδεση της επιχειρηματικής κοινότητας της περιοχής με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου σε θέματα μεταφοράς τεχνογνωσίας και αξιοποίησης καινοτόμων ιδεών.
Το Επιμελητήριο Πρέβεζας αναγνωρίζοντας την μεγάλη αξία που έχει για την περιοχή μας η ερεύνα και η καινοτομία που παράγεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών επιθυμεί να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις του στη στήριξη αυτών, στη μεταφορά τους προς τις επιχειρήσεις με στόχο την παραγωγική αξιοποίηση, τη δημιουργία επενδυτικών ομάδων για την επιχειρηματική αξιοποίηση και τη διάχυση του παραγόμενου έργου προς την κοινωνία.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Μπούρης Ιωάννης, ο υπεύθυνος ΓΕΜΗ κ. Γκούμας Αχιλλέας και από το Πανεπιστήμιο Πατρών ο κοσμήτορας κ. Βουτσινάς Βασίλειος και ο ομότιμος καθηγητής κ. Μπέλλας Αθανάσιος.
Αποφασίστηκε η σύσφιξη των σχέσεων των δύο πλευρών η οποία θα γίνει με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας και με συγκεκριμένες στοχευμένες δράσεις, τουτέστιν:
Διοργάνωση δραστηριοτήτων διάχυσης των πληροφοριών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση της χώρας με ενέργειες που από κοινού θα επιλεγούν. Οι μαθητές θα πληροφορούνται, τόσο για τις καινοτόμες δραστηριότητες του Πανεπιστημίου όσο και για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της περιοχής.
Από κοινού δράσεις για την προσέλκυση ερευνητών και επενδυτών στην περιοχή μας για την ενίσχυση και ανάδειξη αυτής σε Εθνικό πόλο έρευνας και καινοτομίας.
Διοργάνωση από κοινού Εξ αποστάσεως και δια ζώσης Επιμορφωτικών προγραμμάτων.
Συνεργασία με Ευρωπαϊκά Προγράμματα.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αντιδρούν οι Κοινότητες του Δήμου Πρέβεζας για την κατάργηση του τρόπου εκλογής των Προέδρων

21/01/2021, 9:53 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ: « Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (πρώην LEADER). »

21/01/2021, 8:50 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Στις 10 Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στο Κ.Υ Φιλιππιάδας

20/01/2021, 2:46 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πως θα λειτουργούν τα γήπεδα τένις, τα γήπεδα Αμπαλί και το Δημοτικό Στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα”

20/01/2021, 2:42 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας : Μόλις ένα και μοναδικό εμβολιαστικό κέντρο σε όλο το Νομό

20/01/2021, 12:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η επιχείρηση Konstas Hardware αναζητά υπεύθυνο διαχείρισης e-shop

20/01/2021, 12:40 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites