Συνάντηση συνεργασίας του Επιμελητηρίου Πρέβεζας με το Πανεπιστήμιο Πατρών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Επιμελητήριο Πρέβεζας προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας με το Πανεπιστήμιο Πατρών στα πλαίσια της συνεργασίας των δύο φορέων για σύνδεση της επιχειρηματικής κοινότητας της περιοχής με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου σε θέματα μεταφοράς τεχνογνωσίας και αξιοποίησης καινοτόμων ιδεών.
Το Επιμελητήριο Πρέβεζας αναγνωρίζοντας την μεγάλη αξία που έχει για την περιοχή μας η ερεύνα και η καινοτομία που παράγεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών επιθυμεί να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις του στη στήριξη αυτών, στη μεταφορά τους προς τις επιχειρήσεις με στόχο την παραγωγική αξιοποίηση, τη δημιουργία επενδυτικών ομάδων για την επιχειρηματική αξιοποίηση και τη διάχυση του παραγόμενου έργου προς την κοινωνία.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Μπούρης Ιωάννης, ο υπεύθυνος ΓΕΜΗ κ. Γκούμας Αχιλλέας και από το Πανεπιστήμιο Πατρών ο κοσμήτορας κ. Βουτσινάς Βασίλειος και ο ομότιμος καθηγητής κ. Μπέλλας Αθανάσιος.
Αποφασίστηκε η σύσφιξη των σχέσεων των δύο πλευρών η οποία θα γίνει με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας και με συγκεκριμένες στοχευμένες δράσεις, τουτέστιν:
Διοργάνωση δραστηριοτήτων διάχυσης των πληροφοριών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση της χώρας με ενέργειες που από κοινού θα επιλεγούν. Οι μαθητές θα πληροφορούνται, τόσο για τις καινοτόμες δραστηριότητες του Πανεπιστημίου όσο και για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της περιοχής.
Από κοινού δράσεις για την προσέλκυση ερευνητών και επενδυτών στην περιοχή μας για την ενίσχυση και ανάδειξη αυτής σε Εθνικό πόλο έρευνας και καινοτομίας.
Διοργάνωση από κοινού Εξ αποστάσεως και δια ζώσης Επιμορφωτικών προγραμμάτων.
Συνεργασία με Ευρωπαϊκά Προγράμματα.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Οι “τίγρεις” του ΝΑΤΟ συναντήθηκαν πάνω από το Ζάλογγο

22/05/2022, 3:40 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος ηλικιωμένου

22/05/2022, 12:16 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Σε μια νύχτα μπήκαν σε 3 καταστήματα

22/05/2022, 11:58 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα” : Η Λ.Ε.Κ. είναι ένας αποταμιευτήρας αξιών και αγάπης για τον τόπο και τους ανθρώπους

21/05/2022, 3:58 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκδήλωση- αφιέρωμα στη Μικρασία από το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

21/05/2022, 3:52 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ειδική ενημερωτική & εκπαιδευτική ημερίδα από την Νέα Ένωση Ξενοδόχων

21/05/2022, 11:08 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites