Συνάντηση με τον Σύλλογο Λογιστών- Φοροτεχνικών Νομού Πρέβεζας είχε ο Βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας

Τηλεδιάσκεψη με τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Νεοσύστατου Συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών- Φοροτεχνικών Νομού Πρέβεζας (Σ.Ε.Ε.Λ.ΦΟ) είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας. Η συζήτηση αφορούσε κατά κύριο λόγο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του λογιστών/ φοροτεχνικών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, με κυριότερο την ανάγκη νομοθετικής κάλυψης των λογιστών/ φοροτεχνικών σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας, όπως για παράδειγμα, ασθένεια, εγκυμοσύνη, κλπ, μέσω της παράτασης των προθεσμιών. Με τη μέχρι σήμερα κατάσταση, σε περίπτωση ανωτέρας βίας, όταν εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να ασκηθούν τα καθήκοντα, δεν υπάρχει αντίστοιχη θεσμική πρόνοια, με αποτέλεσμα οι πελάτες- φορολογούμενοι να κινδυνεύουν με απώλειες προθεσμιών και επιβολή προστίμων. Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση, ενώ αρχικά συμφώνησε να εισαγάγει νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση του ζητήματος, εντούτοις με ευθύνη του κ. Σταϊκούρα αποσύρθηκε εν τέλει σχετική τροπολογία.
Απέναντι στις κυβερνητικές παλινωδίες ο κ. Μπάρκας επισήμανε ότι πρόκειται για ένα απολύτως εύλογο αίτημα, επισημαίνοντας ότι ήδη έχει καταθέσει Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών μαζί με άλλους τριάντα οκτώ (38) Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, με θέμα τη Νομοθετική κάλυψη των λογιστών – φοροτεχνικών στις περιπτώσεις ανωτέρας βίας (COVID-19, άλλες ασθένειες, εγκυμοσύνη, κ.λ.π) με παράταση των προθεσμιών.
Επιπλέον, ο κ. Μπάρκας ανέφερε τη νομοθετική πρωτοβουλία που ανέλαβαν Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας Ερώτηση για ένα ακόμη σημαντικό θέμα που αφορά στον κλάδο και σχετίζεται με το αίτημα Νομοθετικής Ρύθμισης, ώστε να μην είναι εκπρόθεσμες οι καταστάσεις ΜΥΦ Έτους 2014 που υποβλήθηκαν από 21 έως 25/01/2016 και τη διαγραφή προστίμων που έχουν ήδη βεβαιωθεί. Η σχετική Ερώτηση κατατέθηκε στις αρχές Νοεμβρίου από Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, χωρίς να έχει υπάρξει ακόμη απάντηση από τον Υπουργό Οικονομικών.
Ακόμη, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την πολύ δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι φορολογούμενοι, με την ύφεση να διαμορφώνεται σε πρωτοφανή επίπεδα, καθώς και την επίπτωση που έχουν τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για την οικονομία, όπως για παράδειγμα το Ταμείο Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ) και η Επιστρεπτέα Προκαταβολή. Είναι κοινός τόπος ότι τα μέτρα, όπως σχεδιάστηκαν και εφαρμόζονται από την κυβέρνηση, δεν προσφέρουν ουσιαστική ελάφρυνση, αφού τελικά ευνοούνται οι πολύ μεγάλες επιχειρήσεις εις βάρος των πολλών μικρών και μεσαίων, με αποτέλεσμα να παραμένουν στα χαρτιά τα τυχόν οφέλη για την κοινωνία από την εφαρμογή των μέτρων αυτών.
Ο κ. Μπάρκας, αφού ευχαρίστησε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Ε.Λ.ΦΟ για τη συνάντηση, ευχόμενος παράλληλα ευόδωση των σκοπών του νεοσύστατου Συλλόγου, ανέφερε ότι είναι στη διάθεσή τους σε οτιδήποτε εκτιμούν ότι μπορεί να συνεισφέρει, αξιοποιώντας τόσο τα διαθέσιμα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου, όσο και τις συναντήσεις και επαφές με τους ίδιους και με τους κατά περίπτωση αρμόδιους φορείς.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites