Στο Δήμο Πρέβεζας περνά το στρατόπεδο “Περδίκη – Πυλάδη” στον Παντοκράτορα – Προχωρημένες διαπραγματεύσεις και για το “Σολωμού”

Τα χέρια με την Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ) φαίνεται πως έδωσε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, για την παραχώρηση με σύμβαση και την καταβολή ετήσιου τιμήματος του στρατοπέδου “Περδίκη-Πυλάδη” στον Παντοκράτορα.

Την είδηση ανακοίνωσε ο ίδιος ο Νίκος Γεωργάκος, κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου μέσω τηλεδιάσκεψης.

Μάλιστα ο Δήμαρχος αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις και για το στρατόπεδο “Σολωμού”, ωστόσο εκεί τα πράγματα είναι αρκετά πιο περίπλοκα λόγω της υψηλής αντικειμενικής αξίας.

Σύμφωνα με τον Νίκο Γεωργάκο το στρατόπεδο “Περδίκη – Πυλάδη” που βρίσκεται δίπλα στο Κάστρο του Παντοκράτορα θα περάσει στο Δήμο Πρέβεζας με σύμβαση 70 περίπου ετών και αντίτιμο που θα ανέρχεται στις 8 χιλιάδες ευρώ περίπου το χρόνο.

“Μας παραδίδεται για πρώτη φορά ένα στρατόπεδο. Ένα στρατόπεδο το οποίο είναι στον Παντοκράτορα. Μεν μικρό αλλά σε καίριο σημείο. Ένα στρατόπεδο δίπλα από το Κάστρο του Παντοκράτορα. Το στρατόπεδο “Περδίκη – Πυλάδη” με ένα πάρα πολύ μικρό τίμημα. Αλλά το τίμημα δεν παίζει ρόλο. Το τίμημα είναι ότι μετά από μία πάρα πολύ καλή διαπραγμάτευση μπήκε το πρώτο λιθαράκι για το στρατόπεδο. Περισσότερες λεπτομέρειες θα έρθουν και στην Οικονομική Επιτροπή. Η διαχείριση, τα χρόνια, χώρος” είπε ο Νίκος Γεωργάκος και πρόσθεσε  “Είναι ένας χώρος πρασίνου, ο οποίος θα περάσει στο Δήμο μας με ελάχιστα χρήματα αλλά θα έχουμε την αξιοποίηση του ωραίου σημείου με το αναψυκτήριο και το σημείο μέσα που με μια πολύ ωραία ανάπλαση θα δοθεί και θα είναι ανοιχτό και αυτό που λέγανε τόσα χρόνια οι Παντοκρατορίτες να δοθεί, να ανοιχθεί να φύγουν οι περιφράξεις, γίνεται πραγματικότητα με τη νέα δημοτική αρχή. Και έρχεται και το δεύτερο με το Σολωμού που και εκεί είμαστε σε μια καλή διαπραγμάτευση. Το βέβαιο είναι ότι το ένα στρατόπεδο θα περάσει στο Δήμο μας”

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Ανυπότακτης Κίνησης για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας Ταξιάρχης Κωστόγιαννης χαρακτήρισε θετική την είδηση, αντίθετα ο Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Συνεργασίας Κοσμάς Κορωναίος εξέφρασε ενστάσεις ως προς την διαδικασία της καταβολής τιμήματος καθώς όπως τόνισε ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο ο Δήμαρχος Πρέβεζας σταματά την πάγια διεκδίκηση όλων αυτών των στρατοπέδων υπό μορφή παραχώρησης στην πόλη και την απόδοση τους άνευ τιμήματος στο Δήμο. “Ανοίγεται μεγάλο ζήτημα και θέλει ιδιαίτερη προσοχή και μεγάλη συζήτηση. Προχωράτε σε μία διαδικασία με την καταβολή τιμήματος από τον Δήμο.  Με αυτό το τρόπο νομίζω ότι μας βάζετε σε έναν άλλο δρόμο. Θα ήθελα να μου το δικαιολογήσετε αυτό το πράγμα γιατί φαίνεται ότι βγαίνετε από την πάγια γραμμή που υπήρχε. Αυτή ακολουθούσαμε και εμείς τόσα χρόνια και φαντάζομαι αυτό είχε ξεκινήσει επί δημαρχίας Γιαννούλη, δηλαδή η διεκδίκηση των στρατοπέδων” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κορωναίος.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Κοσμά Κορωναίο κινήθηκε και ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης Σταύρος Αμαραντος ο οποίος υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα τεράστιο ζήτημα που απασχολεί την κοινωνία της Πρεβεζας. “Με τα λεγόμενα σας και τα μισόλογα που χρησιμοποιήσατε γιατί δεν μιλήσατε ανοιχτά μου δίνεται την εικόνα ότι ουσιαστικά το έχετε πάρει επάνω σας το ζήτημα και εν ολίγοις ασκείτε μια μυστική διαπραγμάτευση, μια μυστική διπλωματία. Εγώ θα έλεγα επειδή είναι τεράστιο το ζήτημα ότι θα πρέπει να πάρετε μία εξουσιοδότηση από ένα δημοτικό συμβούλιο για τον τρόπο που θα χειριστείτε τα ζητήματα αυτά. Και όσον αφορά τον Παντοκράτορα που λέτε ότι τον κλείσατε και όσον αφορά το μεγάλο του “Σολωμού” που είναι φιλέτο. Θυμάμαι πριν κάποιους μήνες που μας έκανε επίσκεψη ο Υπουργός Άμυνας και προβήκατε από κοινού σε δηλώσεις και είπατε ότι θα πρέπει να υπάρξει μία αξιοποίηση του χώρου με την μορφή της συνεκμετάλλευσης. Αν διαπραγματεύεστε συνεκμετάλλευση σας πληροφορώ ότι υπάρχουν παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και η πλειοψηφία του κόσμου που βρίσκεται στην αντίθετη άποψη. Η πλειοψηφία του κόσμου εγώ πιστεύω ότι ζητά και το έχει δείξει με αγωνιστικές και άλλες μορφές κινητοποιήσεων στο παρελθόν, την απόδοση των συγκεκριμένων χώρων στον φυσικό τους ιδιοκτήτη που είναι οι δημότες της πόλης. Διαπραγματεύεστε μείζονα ζητήματα για την πόλη εν αγνοία του Δημοτικού Συμβουλίου, ασκώντας μυστική διπλωματία και ουσιαστικά υιοθετώντας λογικές αξιοποίησης στο όνομα της συνεκμετάλλευσης με το Υπουργείο. Νομίζω ότι η τακτική που ακολουθάτε δεν είναι η πρέπουσα, δεν είναι η ενδεδειγμένη. Θα έλεγα ότι το καλύτερο για εσάς και για την παράταξη σας είναι να εκμαιεύσετε μία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε και εσείς να έχετε τις πράξεις σας κατοχυρωμένες. Οφείλετε σε διαπραγματευτικές κινήσεις που κάνετε να ενημερώνετε και το Δημοτικό Συμβούλιο καθαρά και ξάστερα αλλά να έχει γνώση και η τοπική κοινωνία του τι ακριβώς συμβαίνει. Εγώ θα πρότεινα σε ένα επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο άμεσα να μπει θέμα στρατοπέδων. Τι ζητάμε, τι διεκδικούμε και σε ποια βάση διεκδικούμε” επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Αμάραντος.

Απαντώντας τόσο στον κ. Κορωναίο όσο και τον κ. Αμάραντο ο Δήμαρχος Πρέβεζας συμφώνησε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο θέμα για το οποίο ακολούθησε το παράδειγμα της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας με το στρατόπεδο του “Αγίου Ανδρέα” λέγοντας χαρακτηριστικά “Το έκανε η Περιφέρεια μπορούμε να το κάνουμε και εμείς” ενώ μιλώντας για το ιδιοκτησιακό είπε χαρακτηριστικά “Την ιδιοκτησία την έχουν. Την έχουν κατοχυρώσει με το κτηματολόγιο. Το μόνο ιδιοκτησιακό που είναι σε εκκρεμότητα είναι το πεδίο βολής στον Παντοκράτορα που εκεί γίνονται δικαστήρια και δεν έχει ολοκληρωθεί το ιδιοκτησιακό και δεν ξέρουμε τι γίνεται”.

Στις αιτιάσεις του Σταύρου Αμάραντου για μονομερείς ενέργειες από την πλευρά του ο Νίκος Γεωργάκος ανέφερε πως το θέμα θα περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ δήλωσε πως σκέφτεται ακόμα και την διενέργεια δημοψηφίσματος αλλά και διαβούλευσης, με τον κ. Αμάραντο να λέει χαρακτηριστικά πως διαβούλευση επί ειλημμένων αποφάσεων είναι κοροϊδία και δεν έχει νόημα.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites