Πώς μοιράστηκε το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» στην Ήπειρο;

Για την κατανομή του ποσού του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» στις Περιφερειακές Ενότητες (νομούς) της Ηπείρου ζητεί ενημέρωση ο Βασίλης Γιόγιακας με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας σημειώνει ότι η πληροφόρηση για τη συνολική και τη μέση επιχορήγηση του προγράμματος σε κάθε μια Περιφερειακή Ενότητα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στο σχεδιασμό των επόμενων προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας

ΘΕΜΑ: «Κατανομή, ανά Π.Ε. της Περιφέρειας Ηπείρου, του δεσμευμένου ποσού για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με τον απολογισμό της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» στην Περιφέρεια Ηπείρου, αναφέρεται ότι υποβλήθηκαν 5.378 αιτήσεις από τις οποίες εγκρίθηκαν οι 2.761. Βάσει του προϋπολογισμού του προγράμματος δεσμεύτηκαν 61,8 εκατ. ευρώ, με τη μέση επιχορήγηση να διαμορφώνεται στα 22.344 ευρώ.

Όπως ίσχυε και στα προγράμματα  «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον», η κάθε αίτηση αξιολογείται αυτοτελώς «στη βάση της αρχής της χρονικής προτεραιότητας (first in –first out), τους διαθέσιμους πόρους και το χρόνο ολοκλήρωσης του αιτήματος για λήψη δανείου».

Η πληροφόρηση για τη συνολική και τη μέση επιχορήγηση του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» ανά Περιφερειακή Ενότητα (Νομό) της οικείας Περιφέρειας θα ήταν χρήσιμη για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων εν όψει της υλοποίησης επόμενων συναφών προγραμμάτων, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη ότι  ο χρόνος υποβολής της αίτησης εξαρτάται και από εξωγενείς παράγοντες, όπως η ταχύτητα των ευρυζωνικών συνδέσεων, το πλήθος και η γεωγραφική διασπορά των διαθέσιμων μελετητών/συμβούλων έργου.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Πώς κατανέμεται, ανά Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Ηπείρου, το ποσό των 61,8 εκατ. ευρώ που δεσμεύθηκε για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» και ποια είναι μέση επιχορήγηση για κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Στη Βουλή οι εμβολιασμοί εκτός λίστας στα Ιωάννινα

16/04/2021, 7:11 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ : Στο “Βαθύ κόκκινο” ο Δήμος Βόρειων Τζουμέρκων

16/04/2021, 6:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Κορωνοϊός: Μειώνονται και άλλο τα κρούσματα στην Ήπειρο

16/04/2021, 5:35 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Ο Κώστας Κρυστάλλης στο περιοδικό «Νέα Εστία»

15/04/2021, 10:00 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Σάλος στα Γιάννενα για κατ’ εξαίρεση εμβολιασμό 20 ατόμων

15/04/2021, 9:47 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Κορωνοϊός : Χωρίς νέα κρούσματα Άρτα και Θεσπρωτία – Η κατανομή για Πρέβεζα και Γιάννενα

14/04/2021, 5:54 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites