Πώς μοιράστηκε το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» στην Ήπειρο;

Για την κατανομή του ποσού του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» στις Περιφερειακές Ενότητες (νομούς) της Ηπείρου ζητεί ενημέρωση ο Βασίλης Γιόγιακας με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας σημειώνει ότι η πληροφόρηση για τη συνολική και τη μέση επιχορήγηση του προγράμματος σε κάθε μια Περιφερειακή Ενότητα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στο σχεδιασμό των επόμενων προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας

ΘΕΜΑ: «Κατανομή, ανά Π.Ε. της Περιφέρειας Ηπείρου, του δεσμευμένου ποσού για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με τον απολογισμό της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» στην Περιφέρεια Ηπείρου, αναφέρεται ότι υποβλήθηκαν 5.378 αιτήσεις από τις οποίες εγκρίθηκαν οι 2.761. Βάσει του προϋπολογισμού του προγράμματος δεσμεύτηκαν 61,8 εκατ. ευρώ, με τη μέση επιχορήγηση να διαμορφώνεται στα 22.344 ευρώ.

Όπως ίσχυε και στα προγράμματα  «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον», η κάθε αίτηση αξιολογείται αυτοτελώς «στη βάση της αρχής της χρονικής προτεραιότητας (first in –first out), τους διαθέσιμους πόρους και το χρόνο ολοκλήρωσης του αιτήματος για λήψη δανείου».

Η πληροφόρηση για τη συνολική και τη μέση επιχορήγηση του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» ανά Περιφερειακή Ενότητα (Νομό) της οικείας Περιφέρειας θα ήταν χρήσιμη για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων εν όψει της υλοποίησης επόμενων συναφών προγραμμάτων, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη ότι  ο χρόνος υποβολής της αίτησης εξαρτάται και από εξωγενείς παράγοντες, όπως η ταχύτητα των ευρυζωνικών συνδέσεων, το πλήθος και η γεωγραφική διασπορά των διαθέσιμων μελετητών/συμβούλων έργου.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Πώς κατανέμεται, ανά Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Ηπείρου, το ποσό των 61,8 εκατ. ευρώ που δεσμεύθηκε για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» και ποια είναι μέση επιχορήγηση για κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ

Ήπειρος : Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα

20/05/2022, 6:10 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Ένσταση κατέθεσε ο Γιώργος Ζάψας για τον άδικο αποκλεισμό του από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

20/05/2022, 6:03 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η Περιφέρεια Ηπείρου υπέρ της κατάργησης της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος

19/05/2022, 7:19 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αλ. Καχριμάνης : Στην Ήπειρο και ειδικά στα Γιάννενα υπάρχει μια έφεση ορισμένων να ονειρεύονται παντού σκάνδαλα με σκοπό να πλήξουν την Περιφερειακή Αρχή

19/05/2022, 7:09 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Πόσα χρωστάει ο Δήμος Πρέβεζας – Έδωσε στη δημοσιότητα τις οφειλές των Δήμων προς την Περιφέρεια για τα απορρίμματα ο Αλ. Καχριμάνης

19/05/2022, 7:01 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Υποβολή πρότασης ένταξης 16 έργων στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης για εκσυγχρονισμό των δικτύων των ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ

19/05/2022, 6:52 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites