“Πρασίνισε” η Πρέβεζα

Τον “μυστικό” επιδημιολογικό χάρτη της χώρας δημοσίευσε σήμερα στην έντυπη έκδοση της η εφημερίδα “Καθημερινή”.

Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο χάρτη που δεν είναι ο επίσημος επιδημιολογικός χάρτης που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ, η Πρέβεζα βρίσκεται στις πράσινες περιοχές με το χαμηλότερο επιδημιολογικό φορτίο, στο δεύτερο σφοδρό κύμα κορωνοϊού που έπληξε τη χώρα μας.

Ένα μήνα μετά το lockdown και όπως είχε γράψει και το mypreveza.gr βρίσκεται σε πολύ καλή επιδημιολογική κατάσταση και αυτό φαίνεται και από τις αναλύσεις που έγιναν στα λύματα της πόλης, στα οποία τα επίπεδα του ιού σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Φώτη Ζέρβα  είναι στα όρια του μη ανιχνεύσιμου .

Η πολλή καλή επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η Πρέβεζας όχι μόνο ως πόλη αλλά και ως Νομός, αφού ο χάρτης αναφέρεται σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα που περιλαμβάνει και τους Δήμους Πάργας και Ζηρού, οφείλεται πρωτίστως στους πολίτες οι οποίοι από την πρώτη στιγμή συμπεριφέρθηκαν με υπευθυνότητα απέναντι σε αυτή τη κρίσιμη κατάσταση που επηρέασε τη χώρα. Απλοί πολίτες αλλά κυρίως καταστηματάρχες που εδώ και μήνες ταλανίζονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας τήρησαν και τηρούν ευλαβικά τα μέτρα της κυβέρνησης.

Επίσης οι τρείς Δήμοι Πρέβεζας, Πάργας και Ζηρού, αλλά και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας φαίνεται πως λειτούργησαν πολύ καλά σε επίπεδο συντονισμού, όπου και αν χρειάστηκε, κάτι που φυσικά προσμετράτε στα θετικά.

Όλα αυτά δεν θα πρέπει να δημιουργήσουν εφησυχασμό στους πολίτες καθώς ο αόρατος εχθρός που έχει στοιχίσει την ζωή σε πάνω από 3 χιλιάδες ανθρώπους στη χώρα μας, κυκλοφορεί ακόμα και είναι επικίνδυνος.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ την Πέμπτη στη Λαϊκή Αγορά

14/04/2021, 3:32 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αρνητικά όλα τα rapid test σε Λούρο και Ωρωπό

14/04/2021, 3:16 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα: Νέα Διανομή Τροφίμων από το Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας ΤΕΒΑ από την Π.Ε.

14/04/2021, 2:40 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Δωρεάν rapid test σήμερα σε Λούρο και Ωρωπό

14/04/2021, 9:28 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Πρόσωπα και Στιγμές του Αγώνα στους δρόμους της Πρέβεζας»

14/04/2021, 9:20 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Περιφέρεια Αρχή απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας

13/04/2021, 1:38 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites