Νέοι θάλαμοι αρνητικής πίεσης για την νοσηλεία ασθενών Covid-19 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 12/12/2020 η προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για τη δημιουργία υποπίεσης σε εικοσιένα (21) συνολικά θαλάμους Μονάδων Ειδικών Λοιμώξεων του ΠΓΝΙ και συγκεκριμένα σε δέκα (10) θαλάμους στη ΜΕΛ4, σε εννέα (9) θαλάμους στη ΜΕΛ3, σε ένα (1) θάλαμο πεντάκλινο στην ΜΕΛ2 για δημιουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού ασθενών με COVID-19 και σε ένα (1) θάλαμο στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων Παίδων, προϋπολογισμού 79.998€.
Συγχρόνως εγκαταστάθηκαν δύο (2) κλιματιστικά νωπού αέρα με VRV, για τους διάδρομους των θαλαμών υποπίεσης στις ΜΕΛ3 και ΜΕΛ4, προϋπολογισμού 13.640€.
Τέλος ολοκληρώθηκε η προμήθεια και εγκατάσταση ενός κλιματιστικού, με μονάδα αξονικής απόρριψης νωπού αέρα, για το Τμήμα των Εκτάκτων Περιστατικών, προϋπολογισμού 13.020€.

Σε ανακοίνωση της η Διοίκηση του Πενεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων αναφέρει:
“Όλος ο παραπάνω εξοπλισμός, συνολικού προϋπολογισμού 106.658,00€, παραχωρήθηκε δωρεάν από την Περιφέρεια Ηπείρου, μετά από αίτημα του Νοσοκομείου μας προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκρισή του, ο οποίος για άλλη μια φορά απέδειξε εμπράκτως ότι πάντα βρίσκεται στο πλευρό μας, όποτε αυτό χρειαστεί.
Μετά και την ολοκλήρωση των τεχνικών αυτών παρεμβάσεων, η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου ενημερώνει ότι στο Νοσοκομείο μας πλέον διατίθενται συνολικά εκατόν πέντε (105) κλίνες για τη νοσηλεία ασθενών με COVID-19, σε Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων και σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, οι οποίες στο σύνολό τους διαθέτουν υποπίεση σε όλους τους θαλάμους τους, όπως και διαχωρισμό καθαρών περιοχών, μέσω στεγανών διαχωριστικών και υπερπίεση στους διαδρόμους, με προσαγωγή νωπού κλιματιζόμενου αέρα και κατανέμονται ως εξής:
– Εβδομήντα εννέα (79) κλίνες για ενήλικες, σε τέσσερις (4) Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων (ΜΕΛ1/2/3/4).
– Δέκα (10) κλίνες για παιδιά στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων Παίδων (ΜΕΛΠ).
– Δεκαέξι (16) κλίνες Εντατικής Θεραπείας για COVID-19 σε δύο (2) ΜΕΘ-COVID.
Υπενθυμίζουμε τέλος ότι εδώ και λίγο καιρό έχει διαχωριστεί πλήρως η λειτουργία του Τμήματος των Επειγόντων Περιστατικών, σε “καθαρή” και COVID λειτουργία, σε ξεχωριστούς χώρους για τα περιστατικά που προσέρχονται σε αυτό, με τη βοήθεια κοντέινερ, τα οποία ήταν χορηγία της Περιφέρειας Ηπείρου και εξοπλίστηκαν πλήρως με χρηματοδότηση της 6ης ΥΠΕ, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και τις αυστηρότερες διεθνείς προδιαγραφές και πιστοποιήσεις”.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τον ΣΕΒ

24/05/2022, 6:51 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η ακίνητη περιουσία των Ηπειρωτών – Πόσο ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουν φέτος

24/05/2022, 6:06 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Πειθαρχική δίωξη και για τον Γιώργο Ζάψα – Ζητά νομική υποστήριξη από την Περιφέρεια Ηπείρου

24/05/2022, 5:53 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Ταξίδι στην Ήπειρο των τεσσάρων εποχών

24/05/2022, 4:01 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Ο υφυπουργός Γ. Στύλιος κοντά στους παραγωγούς ακτινιδίου – «Ο ΕΛΓΑ θα τρέξει γρήγορα την διαδικασία των αποζημιώσεων»

23/05/2022, 10:50 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου

21/05/2022, 11:44 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites