Με copy paste την μελέτη της Ζακύνθου διεκδικεί ο Δήμος νέο Νοσοκομείο στην Πρέβεζα

Αναφορά στην επίσκεψη του στην ΚτΥπ Α.Ε έκανε κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Γεωργάκος επισκέφθηκε για πρώτη φορά την ΚτΥπ για το θέμα της ανέγερσης νέου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα, που όπως ο ίδιος είπε, το είχε αφήσει το 2013 ως διοικητής τότε.

Η όλη συζήτηση με τους υπηρεσιακούς παράγοντες κινήθηκε, σύμφωνα με τα όσα είπε ο ίδιος, γύρω από την μελέτη του Νοσοκομείου Ζακύνθου, η οποία φαίνεται πως “κουμπώνει” στο οικόπεδο του Μύτικα, αλλά χρειάζεται επικαιροποίηση ως προς το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

“Βάλαμε την βάση έτσι ώστε να πάρω το θετικό οκ και να βρεθούμε μετά με την επιτροπή να τους πω περισσότερες λεπτομέρειες. Είχαν ενημερωθεί (στην ΚτΥπ Α.Ε) και από τους Βουλευτές και από τον κ. Γιαννάκη και από τον κ. Μπάρκα. Δεν είναι μόνο ο Δήμαρχος είναι και οι Βουλευτές. Το αν θα πηγαίνουμε μαζί ή όχι αυτό είναι κάτι διαφορετικό. Οι τρόποι και η θέληση όλων μας είναι η ίδια και για το νοσοκομείο (ευτυχώς πλέον για όλους μας ) και για τα σχολεία. Ο Δήμαρχος έχει πολλές φορές τον πρώτο λόγο σε αυτά” είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πρέβεζας για την επίσκεψη του στην ΚτΥπ Α.Ε.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργος Νίτσας ρώτησε τον Δήμαρχος αν έχουν γίνει οι διαδικασίες που εκκρεμούσαν  σχετικά με το οικόπεδο, ενώ άσκησε έντονη κριτική καταλογίζοντας στον Νίκο Γεωργάκο προσωπική στρατηγική για επικοινωνιακούς λόγους στο θέμα του Νοσοκομείου λέγοντας του χαρακτηριστικά : “Για λόγους επικοινωνιακούς και για προσωπική στρατηγική γράψατε στα παλιά σας τα παπούτσια μία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν έχει συνεδριάσει η επιτροπή ακόμη και κάνετε κινήσεις καθαρά για το δικό σας προσωπικό προφίλ. Μακάρι να πετύχει αυτή η προσπάθεια. Το εύχομαι από καρδιάς. Αν δεν πετύχει όμως είστε απόλυτα υπεύθυνος και υπόλογος στην τοπική κοινωνία που για άλλη μια φορά βάζετε μπροστά το προσωπικό σας εγώ , από το συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών”.

Νίκος Γεωργάκος : Δεν είμαι αυτοπροβολάκιας

Απαντώντας στον Γιώργο Νίτσα ο Δήμαρχος Πρέβεζας είπε μεταξύ άλλων : “Δεν έχω γράψει στα παλιά μου τα παπούτσι καμία απόφαση είτε του Δημοτικού Συμβουλίου, είτε της επιτροπής. Ήταν καθαρά στο να πάμε τις επόμενες μέρες στην σύγκλιση που θα γίνει με την επιτροπή για να έχω κάποια στοιχεία που αφορά το πρώτο θέμα της επικαιροποίησης της μελέτης. Το σπουδαίο είναι η χρηματοδότηση του Νοσοκομείου. Θέλουμε να πετύχουμε, με την επικαιροποίηση της μελέτης μέσω της ΚτΥπ, να μπει στο αυλάκι η προμελέτη ή η μελέτη ώστε εμείς μετά ως επιτροπή να διεκδικήσουμε τα χρήματα κατασκευής του Νοσοκομείου. Είμαστε ακόμα στην πρώτη φάση και αυτήν την ενημέρωση πήρα από την ΚτΥπ και στην επόμενη συνάντηση που θα έχουμε με την επιτροπή θα τεθεί το θέμα, καθώς επίσης και το θέμα το που μπορεί να χρηματοδοτηθεί. Εδώ είναι το βασικό, όπου είναι και η πολίτική βούληση της κυβέρνησης και του βουλευτή και όλων μας. Να βρούμε από που θα χρηματοδοτηθεί το Νοσοκομείο. Δεν γράφω καμία επιτροπή στα παλιά μου τα παπούτσια. Δεν είμαι αυτοπροβολάκιας. Εγώ κάνω συγκεκριμένη δουλειά και έρχομαι να δώσω δεδομένα στοιχεία στην επιτροπή. Και αυτό θα κάνω” υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Γεωργάκος και πρόσθεσε σχετικά με τις διαδικασίες στο οικόπεδο “Έχουμε μετρήσει όλον τον αγωγό. Δεν πρόκειται για κάποιο ρέμα. Είναι όμβρια τα οποία μαζεύονται από την πλατεία και από τον χώρο της εκκλησίας (τεχνική έκθεση). Διαμορφώνεται και το τοπογραφικό για την ενοποίηση του οικοπέδου”.

Για το θέμα της επικαιροποιήσης της μελέτης του Νοσοκομείου Ζακύνθου ο Δήμαρχος Πρέβεζας δέχθηκε κριτική από τον Δημοτικό Σύμβουλο της Δημοτικής Συνεργασίας Ευάγγελο Γιαννουλάτο , ο οποίος στηλίτευσε την επιμονή της Δημοτικής Αρχής για τροποποίηση της μελέτης του 2015, την στιγμή μάλιστα που στο πρακτικό της συνεδρίασης διευρυμένης συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου 3 μήνες στην ΟΑΣΗ,  δεν γράφτηκε επικαιροποίηση αυτής της μελέτης, αλλά χρηματοδότηση της μελέτης. “Δεν έχουμε κάποια μελέτη που είμαστε ικανοποιημένoi με την οποία είπαμε θα την τροποποιήσουμε. Δεν έχουμε μελέτη. Και δεν γίνονται έτσι οι μελέτες. Copy Paste. Τροποποίηση μελέτης σημαίνει ξέρουμε τι μελέτη έχουμε και το τι θέλουμε. Θέλουμε ένα κτιριολογικό για το Νοσοκομείο. Δεν θα μας μείνει μια τροποποίηση μελέτης και πάμε να διεκδικήσουμε χρήματα όπως είπατε. Βάζουμε το θέμα ξανά σε άλλη βάση. Το θέμα μας είναι να μπει στο στρατηγικό σχεδιασμό η Πρέβεζα για την απευθείας χρηματοδότηση των μελετών. Καθώς ως συνάδελφος ξέρετε ότι δεν μιλάμε για μία μελέτη, μιλάμε για 15 μελέτες εξειδικευμένες. Το κτιριολογικό πρόγραμμα είναι για το τι νοσοκομείο θέλουμε” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννουλάτος.

Θανάσης Ανωγιάτης : Να ενταχθεί η Πρέβεζα στον υγειονομικό χάρτη

Την πολιτική βούληση για ένταξη της Πρέβεζας στον υγειονομικό χάρτη, ως βασικό προαπαιτούμενο για να προχωρήσει η διαδικασία ανέγερσης νέου Νοσοκομείου στον Δήμο, έθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης “Στροφή στο Μέλλον” Θανάσης Ανωγιάτης, επισημαίνοντας ότι οι επισκέψεις του Δημάρχου είναι μόνο προπαρασκευαστικές και ενδεικτικές των τεχνικών δυνατοτήτων που μπορεί να προκύψουν.

“Αυτό που είχε προκύψει και από το Δημοτικό Συμβούλιο και ως αναγκαιότητα και ως μοναδική σοβαρή επιχειρηματολογία γύρω από την αναγκαιότητα διεκδίκησης νέου νοσοκομείου είναι ότι αυτού του είδους η διεκδίκηση θα πρέπει να είναι κοινή, θα πρέπει να είναι πάρα πολύ έντονη και θα πρέπει να γίνει πάρα πολύ κατανοητή από την πολιτική ηγεσία. Όσον αφορά το θέμα των μελετών δικαιώνομαι γιατί αν θυμάστε και στο Δημοτικό Συμβούλιο είχα πει ότι δεν μπορεί οι μελέτες προηγούμενων ετών να μην είναι επίκαιρες, διότι τα επιλέξιμα έργα είναι αυτά για πράσινα κτίρια, για κτίρια που σέβονται ιδιαίτερα το περιβάλλον και την ενέργεια. Οι μελέτες όπως ξέρετε χρηματοδοτούνται όταν υπάρχει πολιτική βούληση. Κανένας δεν πετάει λεφτά όταν δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την δημιουργία των έργων. Άρα η σωστή διαδικασία είναι να έχουμε την σύμφωνη γνώμη της πολιτικής ηγεσίας ότι το Νοσοκομείο της Πρέβεζας μπορεί να ενταχθεί στον υγειονομικό χάρτη. Ότι είναι δέσμευση της. Και στην συνέχεια αφού γίνει αυτό νομίζω ότι όλα τα υπόλοιπα μπορούν να λυθούν” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ανωγιάτης.

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites