Η τεχνολογία αργεί να φτάσει στο Δήμο Πρέβεζας

Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας.

Υπο άλλες συνθήκες όταν οι συνεδριάσεις γίνονταν δια ζώσης, κάθε πολίτης είχε δικαίωμα να παρευρίσκεται στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και να παρακολουθεί την διαδικασία, επίσης μπορούσε να την ακούσει και από την Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας.

Η πανδημία του κορωνοϊού κάποιους Δήμους τους έκανε να “εκμεταλλευτούν” πλήρως τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Οι περισσότεροι Δήμοι της Ηπείρου προβάλουν τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ζωντανά στα κανάλια τους στο youtube, στις σελίδες τους στο facebook και φυσικά στα Δημοτικά τους ραδιόφωνα, όσοι διαθέτουν. Λαμπρό παράδειγμα ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ο οποίος μάλιστα προβάλει ζωντανά στο youtube ακόμα και τις δια ζώσης συνεδριάσεις, προ κορωνοϊού.

Δυστυχώς, ο Δήμος Πρέβεζας δεν το πολύ κατέχει το “άθλημα”. Από την αρχή της πανδημίας παρουσίασε αγκυλώσεις, αφού τα πρώτα δημοτικά συμβούλια κατά την διάρκεια του lockdown πραγματοποιήθηκαν δια περιφοράς, ενώ με μεγάλη καθυστέρηση ξεκίνησε να συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη.

Από τον Μάρτιο πέρασαν πολλοί μήνες και ο Δήμος Πρέβεζας δεν έκανε ούτε ένα βήμα παρακάτω. Όλο αυτό το διάστημα δεν κατάφερε ούτε την μετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων μέσω της Δημοτικής Ραδιοφωνίας, ενώ η ζωντανή ροή στο youtube στα αφτιά κάποιων ηχεί σαν ανέκδοτο… και ας είναι πάρα πολύ απλό!

Αυτή η κατάσταση έχει αρχίσει να ενοχλεί τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες και ορθός επιθυμούν οι πολίτες να έχουν πλήρη γνώση και ενημέρωση για όσα γίνονται, συζητούνται και αποφασίζονται μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε σχετική ανακοίνωση της η «Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας» ζητά από τον Δήμο Πρέβεζας το αυτονόητο, δηλαδή την άμεση ραδιοφωνική κάλυψη του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας της Τετάρτης 16-4-2020, όπως και όλων των Δημοτικών Συμβουλίων, τουλάχιστον από τη Δημοτική Ραδιοφωνία της Πρέβεζας καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά “είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη του Δήμου μας να έχει πλήρη γνώση και ενημέρωση για όσα γίνονται, συζητούνται και αποφασίζονται μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και αυτονόητη υποχρέωση του Δήμου να διευκολύνει με κάθε τρόπο τη δημόσια ενημέρωση και συζήτηση, για την οποία θα έπρεπε ήδη να είχε προβλέψει”.

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ποιοι επιδιώκουν την αλλαγή χρήσης στο Δάσος της Βαλανιδοράχης;

20/05/2022, 7:15 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ξανά στο Δημαρχείο θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο – Πρώτο θέμα συζήτησης η ΑΕΝ

20/05/2022, 5:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Επιμελητήριο Πρέβεζας : Στις διαπραγματεύσεις της Επιτροπής πνευματικών δικαιωμάτων της ΚΕΕΕ με την GEA συμμετείχε ο Γιάννης Μπούρης

20/05/2022, 11:24 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Οι όροι του Υπουργείου Πολιτισμού στην τροποποιημένη μελέτη για την ανάδειξη του Κάστρου του Αγίου Ανδρέα

20/05/2022, 10:23 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήριο Μήνυμα του Θοδωρή Κορωναίου για τις εκλογές για την Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ

20/05/2022, 9:24 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χωρίς εκπρόσωπο η Πρέβεζα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

19/05/2022, 8:48 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites