Επιστολή Μπούρη σε Υπουργούς και Βουλευτές : Ως επιχειρηματίες θα πρέπει να μείνουμε ζωντανοί και μετά την υγειονομική κρίση

Επιστολή προς:  Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τονΥπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη, τους Βουλευτές της Π.Ε. Πρέβεζας και το ΚΕΕΕ απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Γιάννης Μπούρης μετά και τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για μη άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Στην επιστολή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας αναφέρει:
Τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα τα οποία οδήγησαν στην απόφαση να μην επιτραπεί το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου στην κρίσιμη περίοδο των εορτών, επιτείνουν την ανησυχία και την αβεβαιότητα των επιχειρήσεων που ήδη αδυνατούν να ανταποκριθούν στα συσσωρευμένα οικονομικά βάρη που έχουν προκαλέσει τα περιοριστικά μέτρα μέχρι σήμερα, τα οποία έχουν επιφέρει τεράστια ζημιά.
Το Επιχειρείν ουδέποτε έκανε έκπτωση στο υπέρτατο αγαθό της δημόσιας υγείας και αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή είναι μια δύσκολη απόφαση για όλους, με την οποία πρέπει να συνταχθούμε με πειθαρχία και αποφασιστικότητα.
Οι επιπτώσεις της πανδημίας είναι ήδη ορατές στην οικονομία της χώρας μας και θεωρούμε ότι το πρόβλημα στην επιχειρηματικότητα είναι πολύ μεγάλο και οι προοπτικές για το επόμενο έτος είναι αβέβαιες και εν πολλοίς εξαρτώνται από την υποχώρηση της πανδημίας αυτής.
Σημαντικοί δείκτες όπως είναι η ιδιωτική κατανάλωση, οι επενδύσεις και οι εξαγωγές καταγράφουν ήδη μεγάλη υποχώρηση. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο κύκλος εργασιών στο σύνολο της οικονομίας σημείωσε πτώση 25,1% το δεύτερο τρίμηνο του 2020, ενώ για τις επιχειρήσεις που τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας η πτώση φτάνει το 55,9%.
Οπότε γίνεται αντιληπτό ότι η νέα οικονομική κρίση βρίσκεται ήδη μπροστά μας και για αυτό θα πρέπει να ληφθούν γενναίες αποφάσεις ώστε να αποφύγουμε την οικονομική καταστροφή λόγω της πανδημίας.
Τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι τώρα η πολιτεία είναι προς την σωστή κατεύθυνση αλλά απαιτείται η εκπόνηση ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης στήριξης της επιχειρηματικότητας. Έχοντας μπροστά μας ένα δύσκολο διάστημα απαιτείται λήψη πρόσθετων μέτρων και είναι αναγκαίο να συνεχιστούν, να αυξηθούν και να διευρυνθούν οι παροχές προς επιχειρήσεις και εργαζόμενους που έχουν ήδη δρομολογηθεί.
Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο που δημιουργείται, η μόνη λύση είναι το κούρεμα των χρεών των πληγεισών επιχειρήσεων προς το δημόσιο και τις τράπεζες καθώς αυτά αυξάνονται εν μέσω της μεγάλης ύφεσης που διανύουμε.
Σεβόμαστε το σύνθημα «Μένουμε Ασφαλείς». Επισημαίνουμε ωστόσο ως επιχειρηματίες ότι θα πρέπει να μείνουμε ζωντανοί και μετά την υγειονομική κρίση.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας
Ιωάννης Μπούρης

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ποιοι επιδιώκουν την αλλαγή χρήσης στο Δάσος της Βαλανιδοράχης;

20/05/2022, 7:15 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ξανά στο Δημαρχείο θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο – Πρώτο θέμα συζήτησης η ΑΕΝ

20/05/2022, 5:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Επιμελητήριο Πρέβεζας : Στις διαπραγματεύσεις της Επιτροπής πνευματικών δικαιωμάτων της ΚΕΕΕ με την GEA συμμετείχε ο Γιάννης Μπούρης

20/05/2022, 11:24 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Οι όροι του Υπουργείου Πολιτισμού στην τροποποιημένη μελέτη για την ανάδειξη του Κάστρου του Αγίου Ανδρέα

20/05/2022, 10:23 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήριο Μήνυμα του Θοδωρή Κορωναίου για τις εκλογές για την Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ

20/05/2022, 9:24 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χωρίς εκπρόσωπο η Πρέβεζα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

19/05/2022, 8:48 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites