Επίσκεψη Μερόπης Τζούφη στον ΟΚΠΑΠΑ Δήμου Ιωαννιτών

“Η ενίσχυση των κοινωνικών δομών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα μας για τη στήριξη των πολιτών και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, είναι απολύτως απαραίτητη. Ο μειωμένος προϋπολογισμός του 2021 για την κοινωνική πρόνοια, αλλά και των Δήμων από το ΥΠΕΣ που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία, μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα συνολικά στη λειτουργία των δομών πρόνοιας των ΟΤΑ και να έχει ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στις κοινωνικές υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες”. Αυτό τόνισε η Μερόπη Τζούφη βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ μετά την επίσκεψή της στον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ιωαννιτών. Με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Δημήτρη Πάνου συζήτησαν η Μερόπη Τζούφη και η Κατερίνα Μιτοπούλου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΠΑΠΑ, για την λειτουργία των δομών  και τον σχεδιασμό του Οργανισμού στην κατεύθυνση στήριξης και διεύρυνσης των δράσεων του το επόμενο διάστημα. Ιδιαίτερα κρίσιμη χαρακτηρίστηκε η ανάγκη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στον Οργανισμό.  Το σχετικό αίτημα προς το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών για 25 μόνιμες προσλήψεις απορρίφθηκε και επελέγη η διατήρηση του σημερινού εργασιακού καθεστώτος με επισφαλείς και πολλών ταχυτήτων σχέσεις εργασίας.

Η κινητοποίηση φορέων, συλλόγων αλλά και της τοπικής επιχειρηματικότητας, ιδιαίτερα τις φετινές δύσκολες γιορτινές ημέρες, συμβάλλουν σημαντικά στην κάλυψη των αναγκών του Κοινωνικού Παντοπωλείου και κατ’ επέκταση στην κάλυψη αναγκών ευάλωτων συμπολιτών μας, ενώ η λειτουργία του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και των Παιδιών τους, δίνει διέξοδο και προστασία από επικίνδυνες καταστάσεις που εντείνονται σε περιόδους κρίσεων.

Ικανοποιητική κρίνεται η κάλυψη που παρέχουν οι παιδικοί σταθμοί στις ανάγκες των οικογενειών του Δήμου Ιωαννιτών ενώ η δρομολογούμενη λειτουργία επιπλέον βρεφικών σταθμών μπορεί να δώσει λύσεις στις νέες μητέρες που πρέπει να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Συζητήθηκε, τέλος, η δυνατότητα συνεισφοράς του ΟΚΠΑΠΑ σε προσωπικό και χώρους στο εξελισσόμενο πρόγραμμα εμβολιασμού για τον COVID – 19 στην περιοχή μας.

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ

Ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου για το αίτημα γνωμοδότησης του Πειθαρχικού Συμβουλίου 

16/05/2022, 5:47 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Ένα ολοκληρωμένο ταξίδι στις φυσικές ομορφιές της Ηπείρου για Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους

16/05/2022, 3:11 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Πανελλαδικές εξετάσεις : Σχεδόν 3 χιλιάδες οι υποψήφιοι στην Ήπειρο – Συνολικά 38 τα εξεταστικά κέντρα στην Περιφέρεια

16/05/2022, 1:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Σπύρος Ριζόπουλος: Για μένα ο κ. Καχριμάνης είναι ήδη ένοχος

16/05/2022, 1:13 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου

16/05/2022, 12:24 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Εγκρίσεις για 235 έργα ΑΠΕ στην Ήπειρο – Τα στοιχεία της ΡΑΕ

16/05/2022, 11:21 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites