Δελτίο τύπου του ΣΕΕΛΦΟ Πρέβεζας

Δελτίο τύπου της Ένωσης Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Πρέβεζας

“Με απορία και αγανάκτηση ακούσαμε την Τέταρτη τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα να αποσύρει την τροπολογία που κατέθεσαν 6 βουλευτές και μάλιστα της Κυβέρνησης τόσο για την μετάθεση υποχρεώσεων των Λογιστών-Φοροτεχνικών σε περίπτωση ασθένειας από την covid-19 όσο και για την κατάργηση των προστίμων για τις ΜΥΦ 2014 .
Απορία γιατί πραγματικά δεν κατανοούμε τι πρέπει να αλλαχθεί τεχνικά και να επανέρθει σε νέο νομοσχέδιο, όταν μόνο ότι έχει να κάνει με δικαιώματα του κλάδου μας εξετάζεται διπλά σε αντίθεση με τις υποχρεώσεις που συνεχώς καλούμαστε να βάλουμε πλάτη , αν μάλιστα θέλαμε να αυτοσαρκαστούμε θα προτείναμε η Διοίκηση να στήσει μια ακόμη πλατφόρμα από τις τόσες που βγαίνουν εν ριπή οφθαλμού και να λυθεί το πρόβλημα .
Αγανάκτηση γιατί το αίτημα της ασθένειας και όχι μόνο εξαιτίας της covid-19 δεν είναι καν συντεχνιακό αίτημα , αλλά δικαίωμα εκ του νόμου που έχουν όλοι οι εργαζόμενοι πλην βεβαίως του δικού μας κλάδου και μόνο που αποσύρεται έστω και για νομοτεχνικές βελτιώσεις δείχνει ότι η Διοίκηση δεν κατανοεί τους κινδύνους που διατρέχουν χιλιάδες λογιστικά γραφεία με τον συνωστισμό που δημιουργείται σε αυτά εξαιτίας της.
Το μόνο ίσως που θα μπορούσε να κατευνάσει την δυσαρέσκεια μας, είναι η πλήρης αποδοχή του αιτήματος της καθολικής αποδοχής της ασθένειας στο Λογιστή-Φοροτεχνικό , το οποίο και περιμένουμε να δούμε στο οποιοδήποτε ΑΜΕΣΟ Νομοσχέδιο , έτσι θα πιάσουν τόπο και τα τόσα Ευχαριστώ που ακούσαμε τις τελευταίες μέρες από υψηλόβαθμα Κυβερνητικά στελέχη και δεν θα ήταν μόνο γιατί έπρεπε να τα πουν .
Για τα πρόστιμα ΜΥΦ 2014 υπενθυμίζουμε ότι το 2016 είχε δοθεί με Δελτίου Τύπου από την τότε Κυβέρνηση η δυνατότητα παράτασης προθεσμίας ώστε να υποβληθούν οι διορθώσεις των εξόδων, το Δελτίο Τύπου δεν έγινε ποτέ Εγκύκλιος και έτσι καταλήξαμε το 2020 και εν όψη παραγραφής του 2014 να βεβαιώνονται σωρηδόν πρόστιμα σε επιχειρήσεις για μια παράβαση που ουσιαστικά δεν υπήρξε ποτέ και παρόλες τις διαβεβαιώσεις τόσο από την Διοίκηση όσο και από Κυβερνητικά στελέχη τελικά βλέπουμε ότι όχι μόνο θα βεβαιωθούν , αλλά και θα εισπραχθούν ακόμη και με αναγκαστικά μέσα .
Παρέλκει νομίζουμε να τονίσουμε την σπουδαιότητα το επαγγέλματος μας τα τελευταία χρόνια και αν κάποιοι θα διαφωνήσουν τότε μας προξενεί εντύπωση γιατί όλοι οι δρόμοι από κάθε υπηρεσία και φορέα οδηγούν στον Λογιστή , ο οποίος μάχεται υπό πραγματικά πολύ δύσκολες συνθήκες να διορθώσει ατέλειες του συστήματος αλλά και να κρατήσει όρθιο το οικονομικό κομμάτι της Κοινωνίας που δοκιμάζεται από την πανδημία .
Η Ένωση μας θα κάνει παράσταση διαμαρτυρίας και στους βουλευτές του Νομού μας με σκοπό την ενημέρωση τους , καθώς και στους λοιπούς φορείς , ας μη ξεχνάμε ότι η αδυναμία εκτέλεσης των υπηρεσιών από το κλάδο μας , πλήττει απευθείας επιχειρήσεις και φορολογούμενους , οπότε περιμένουμε ΚΑΙ από τα δικά τους αρμόδια όργανα να συνταχθούν στο αίτημα μας”.

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Οι “τίγρεις” του ΝΑΤΟ συναντήθηκαν πάνω από το Ζάλογγο

22/05/2022, 3:40 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος ηλικιωμένου

22/05/2022, 12:16 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Σε μια νύχτα μπήκαν σε 3 καταστήματα

22/05/2022, 11:58 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα” : Η Λ.Ε.Κ. είναι ένας αποταμιευτήρας αξιών και αγάπης για τον τόπο και τους ανθρώπους

21/05/2022, 3:58 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκδήλωση- αφιέρωμα στη Μικρασία από το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

21/05/2022, 3:52 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ειδική ενημερωτική & εκπαιδευτική ημερίδα από την Νέα Ένωση Ξενοδόχων

21/05/2022, 11:08 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites