Αναλογικά στην Π.Ε Ιωαννίνων τα περισσότερα τεστ κορωνοϊού στη χώρα

Η Περιφέρεια Ηπείρου συνεχίζει να στηρίζει τις δομές δημόσιας Υγείας και ιδίως τα νοσοκομεία. Στο πλαίσιο αυτό έχει εκδώσει πρόσκληση ύψους 12 εκ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «΄Ήπειρος 2014-2020», ενώ πληρωμές για δαπάνες Υγείας θα γίνουν και μέσω του Διασυνοριακού Προγράμματος Interreg. Αυτά ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή την πραγματοποίηση Rapid test μέσα από αυτοκίνητο στην πόλη των Ιωαννίνων.
Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε την Προϊσταμένη και τα μέλη των Κινητών Μονάδων του ΕΟΔΥ για το έργο τους, ως επίσης και την Τροχαία για την διευκόλυνση της διαδικασίας λήψης των δειγμάτων. Συνολικά διενεργήθηκαν 232 τεστ εκ των οποίων προέκυψε ένα θετικό.
Πρόσθεσε ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων έχουν γίνει μέχρι τώρα, αναλογικά, τα περισσότερα τεστ στη χώρα, ενώ και σε συνδυασμό με τις ιχνηλατήσεις είπε ότι «ξέρουμε τι γίνεται στη περιοχή. Με τη δουλειά όλων αυτών φθάσαμε σχεδόν σε μηδενικά κρούσματα. Σε αυτό έχει βοηθήσει ο κόσμος και το Πανεπιστήμιο και τα Νοσοκομεία {…} Όταν συνεργαζόμαστε όλοι μαζί έχουμε αποτελέσματα, όταν όχι έχουμε προβλήματα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στους εισερχόμενους από την Κακαβιά, είπε ότι σε όσους είναι θετικοί στον κορωνοϊό δεν θα επιτρέπεται η είσοδος, παρά μόνο εφόσον θα πρέπει να νοσηλευτούν και μετά από εισήγηση του Προξενείου Αργυροκάστρου προς την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας. Όσον αφορά το ζήτημα που προέκυψε με τους επτά αστυνομικούς και τους τρεις τελωνειακούς, που βρέθηκαν θετικοί σε rapid test, αλλά αρνητικοί στον μοριακό έλεγχο που ακολούθησε, ανέφερε ότι θα πρέπει αυτά να επαναληφθούν, ενώ εξέφρασε τη διαφωνία του να μη γίνει ο μοριακός έλεγχος από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το οποίο όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «γνωρίζουμε τη δουλειά που έχει κάνει όλο αυτό το διάστημα.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites