Ανάπτυξη Τώρα: «Δεν πρέπει να μετατραπεί σε ‘’φιάσκο’’ η προσπάθεια για ένα νέο Νοσοκομείο στην Πρέβεζα»

Η ανακοίνωση της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” για την απάντηση Σκυλακάκη στη Βουλή για την ανέγερση νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης:

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης «Ανάπτυξη Τώρα» και ο επικεφαλής της Γεώργιος Νίτσας, παρακολούθησαν τη συζήτηση στη Βουλή της Επίκαιρης Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία του Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, με θέμα την ανέγερση νέου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Η απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κου Σκυλακάκη στη Βουλή, δικαιώνει απόλυτα τόσο τη στρατηγική της παράταξής μας να προκαλέσουμε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με διευρυμένη σύνθεση για το συγκεκριμένο θέμα, όσο και τις πολιτικές πρωτοβουλίες και την κριτική που ασκήσαμε σε αυτοδιοικητικούς και κυβερνητικούς παράγοντες, που οδήγησαν εν τέλει στη συγκρότηση μιας Επιτροπής που θα «τρέξει» το θέμα και θα διεκδικήσει ένα νέο Νομαρχιακό Νοσοκομείο στην Πρέβεζα.
Ο κ. Σκυλακάκης αν και δε δεσμεύτηκε για τίποτα, είπε πως μέσα από το Ταμείο Ανάπτυξης θα γίνουν επενδύσεις και σε υποδομές στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, επισημαίνοντας ότι την κατάλληλη λύση για την Πρέβεζα θα την επιλέξει το Υπουργείο Υγείας.
Η «Ανάπτυξη Τώρα» λοιδορήθηκε εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου, από εκείνους που ήθελαν πάση θυσία να αποφύγουν μία τέτοια συζήτηση. Κατηγορήθηκε! Προκλήθηκε και δέχθηκε κάθε λογής πικρόχολα σχόλια από ορισμένους που θεωρούν πως κρατούν τις τύχες του τόπου στα χέρια τους.
Δεν τους πέρασε!
Ας μας πουν ο κ. Δήμαρχος Πρέβεζας και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας:
• Έχει συνεδριάσει η Επιτροπή που έφτιαξαν; Αν ναι τι αποφάσισε να πράξει; Με ποιο Σχέδιο Δράσης θα προχωρήσει;
• Έχουν διευθετηθεί από το Δήμο οι εκκρεμότητες στο οικόπεδο στο Μύτικα;
• Έχουν οριστικοποιήσει τη χρηματοδότηση της μελέτης, όπως αναφέρει το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου.
Την «Ανάπτυξη Τώρα» πάντως δεν την ήθελαν με τίποτα στα… πόδια τους. Όμως η παράταξή μας έκανε ήδη επαφές σε περιφερειακό επίπεδο και θα επιδιώξει και ενημέρωση σε κυβερνητικό επίπεδο για το θέμα.
Δεν πρέπει να μετατραπεί σε ‘’φιάσκο’’ η προσπάθεια για ένα νέο Νοσοκομείο στην Πρέβεζα!
Παράλληλα μην ξεχνάμε πως πρέπει να δει ο Δήμος και η Π.Ε. Πρέβεζας πολύ σοβαρά και εντατικά την άμεση ενίσχυση του υπάρχοντος Νοσοκομείου, κάτι που προέχει.

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ποιοι επιδιώκουν την αλλαγή χρήσης στο Δάσος της Βαλανιδοράχης;

20/05/2022, 7:15 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ξανά στο Δημαρχείο θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο – Πρώτο θέμα συζήτησης η ΑΕΝ

20/05/2022, 5:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Επιμελητήριο Πρέβεζας : Στις διαπραγματεύσεις της Επιτροπής πνευματικών δικαιωμάτων της ΚΕΕΕ με την GEA συμμετείχε ο Γιάννης Μπούρης

20/05/2022, 11:24 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Οι όροι του Υπουργείου Πολιτισμού στην τροποποιημένη μελέτη για την ανάδειξη του Κάστρου του Αγίου Ανδρέα

20/05/2022, 10:23 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήριο Μήνυμα του Θοδωρή Κορωναίου για τις εκλογές για την Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ

20/05/2022, 9:24 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χωρίς εκπρόσωπο η Πρέβεζα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

19/05/2022, 8:48 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites