Το ΠΡΑΤΤΩ Πολιτικό Κίνημα

Την μετεξέλιξη του ΠΡΑΤΤΩ σε Πολιτικό Κίνημα, ανακοίνωσε ο Πρόεδρός του, Νίκος Κοτζιάς.

Στην ανακοίνωση του το ΠΡΑΤΤΩ αναφέρει : “Η Ελλάδα ζει μια πολύπλευρη και μία βαθιά κρίση, από την οποία πρέπει να συμβάλλουμε όλοι μας να βγούμε δημοκρατικά.
Σ’ αυτήν την κατεύθυνση η Κίνηση Ιδεών ΠΡΑΤΤΩ, μετά από 10 χρόνια ζωής, αποφάσισε να μετεξελιχθεί σε πολιτικό Κίνημα, δημοκρατικό, πατριωτικό, προοδευτικό.
Στόχος να αποτρέψουμε να συρρικνωθεί και άλλο η Ελλάδα, να υποχωρήσει και άλλο η διεθνής της θέση. Συνεχής συρρίκνωση όλων των μεγεθών της χώρας, από το δημογραφικό μέχρι το ΑΕΠ και τη βιομηχανική και αγροτική παραγωγή, θα οδηγήσει σε αδυναμία να αντιμετωπίσουμε τα καινούργια προβλήματα. Μία αδυναμία να τα αντιμετωπίσουμε έτσι όπως πρέπει. Δημοκρατικά με την
συστράτευση όλων και με στόχο να φτιάξουμε μία καινούργια, πλούσια υλικοτεχνική υποδομή σε τομείς όπως είναι η Υγεία, η Εκπαίδευση, η χρήση των νέων τεχνολογιών, ο Πολιτισμός.
Χρειάζεται να υπερβούμε τη μεγάλη υγειονομική κρίση της πανδημίας, η οποία οφείλεται και στον τρόπο που αντιμετωπίστηκε στην πρώτη περίοδο και το καλοκαίρι από την αδράνεια που επέδειξε η κυβέρνηση. Από το Μάρτιο είχαμε προτείνει να ακολουθήσουμε το μοντέλο της νοτιοανατολικής Ασίας, που με συστηματικά τεστ και υποχρεωτική χρήση μάσκας και στη Νέα Ζηλανδία και στο
Βιετνάμ και στη Νότια Κορέα και στην Ταϊβάν, μπόρεσαν να αποτρέψουν την επέκταση της, να μην έχουν σήμερα καθόλου κρούσματα και να έχουν σταθερή οικονομική ανάπτυξη.
Από αυτήν την σκοπιά, μπορούμε να πούμε ότι πρέπει να βάλουμε τη χώρα σε μία νέα εποχή. Με πρόγραμμα, με σχέδιο, με όραμα. Να αναβαθμιστεί η χώρα και όχι να επιβιώσουν τα ολιγαρχικά συμφέροντα που τη βουλιάζουν και τα υπερασπίζεται η Νέα Δημοκρατία.
Γι’ αυτόν τον στόχο θα πρέπει να υποστηρίξουμε ένα πρόγραμμα έξι άμεσων αξόνων που να συμπεριλαμβάνει τη δημοκρατική αναβάθμιση και τη συμμετοχή του λαού, την αναβάθμιση της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού, την αναγέννησή τους, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ανανέωση του περιβάλλοντος, την προαγωγή, πριν απ’ όλα της κοινωνικής της δικαιοσύνης, που θα απελευθερώσει τα ταλέντα και την εργατικότητα της νεολαίας και βέβαια τη διεθνή αναβάθμιση της χώρας.
Σας καλούμε μαζί να έρθετε να συμπαραταχθούμε με άλλες δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις, να ενισχύσετε το ΠΡΑΤΤΩ που οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι είναι οι πόροι του και οι οικονομικοί και οι ανθρώπινοι.
Μαζί με γνώση, να πράξουμε tην αλλαγή της χώρας, να τη σώσουμε.
Θα πρέπει να δώσουμε μάχες, σκληρές μάχες, δύσκολες μάχες. Αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος σήμερα για την Ελλάδα. Η αδράνεια τη βυθίζει όλο και περισσότερο.
Χρειάζεται να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της χώρας διεθνώς. Τα δικαιώματα των εργαζομένων στην ελληνική κοινωνία. Να αποκαταστήσουμε τη δικαιοσύνη. Να παλέψουμε με αισιοδοξία για μία νέα Ελλάδα. Με σοβαρότητα, με γνώση, με υπευθυνότητα”.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites