Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς αποτέλεσμα για τα κέντρα υγείας του Καναλακίου και Πάργας

Με μοναδικό θέμα την στελέχωση και τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας Καναλακίου και  Πάργας, συνεδρίασε χθες Παρασκευή 13 Νοεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας.

Από την συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη και μεταδόθηκε ζωντανά με πολλές τεχνικές δυσκολίες από την ιστοσελίδα του Δήμου Πάργας, βγήκαν αρκετά συμπεράσματα, αλλά κανένα απολύτως αποτέλεσμα, καθώς ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιαννης Καρβέλης, ο οποίος θα μπορούσε να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις και λύσεις, δήλωσε αδυναμία συμμετοχής λόγω φόρτου εργασίας και δεν συμμετείχε στην συνεδρίαση. Ωστόσο ζήτησε να του γνωστοποιηθούν τα όσα συζητήθηκαν.

Στην συνεδρίαση προσκλήθηκαν και συμμετείχαν  ο Βουλευτής Πρέβεζας κ. Μπάρκας, ο Διευθυντής του Νοσοκομείου Πρέβεζας κ. Σκανδάλης, οι Διευθυντές των ΚΥ Καναλακίου κ. Κονιδάρης και του ΚΥ Πάργας κ. Κούσκος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας κ. Δήμας, εκπρόσωπος των εργαζομένων των Κέντρων Υγείας του Δήμου, καθώς και εκπρόσωπος πολιτών, ενώ για ακόμα μία φορά ο κυβερνητικός Βουλευτής Πρέβεζας κ. Γιαννάκης κατά την πάγια τακτική του απουσίαζε και απέστειλε μια απλή επιστολή.

Μετά τις τοποθετήσεις όλων των συμμετεχόντων, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου συμφώνησαν να συνταχθεί από το Προεδρείο και να εγκριθεί από τους Επικεφαλής των Παρατάξεων,  υπόμνημα προς την 6η ΥΠΕ που θα προβάλλει τα προβλήματα λειτουργίας των Κ.Υ. Καναλακίου και Πάργας και θα ζητά να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ουσιαστική αναβάθμιση και 24ωρη λειτουργία τους. O Βουλευτής Πρέβεζας κ. Μπάρκας δεσμεύτηκε με αφορμή την συνεδρίαση, να καταθέσει σχετικό ερώτημα προς τον αρμόδιο Υπουργό για τις μετακινήσεις γιατρών του Κ.Υ. Καναλακίου σε άλλες περιοχές, όπως η τελευταία στο Νοσοκομείο Κεφαλλονιάς. Επιπλέον ο Δήμαρχος Πάργας κ. Ζαχαριάς δήλωσε ότι θα συναντηθεί ξανά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, επισημαίνοντας ότι ο αγώνας όλων θα είναι συνεχής, ώστε να επιτευχθεί η 24ωρη πλήρης λειτουργία των Κέντρων Υγείας του Δήμου.

Υπομνήματα συναντήσεις και ερωτήσεις στη βουλή έχουν γίνει και κατατεθεί ουκ ολίγες φορές για τα προβλήματα που παρουσιάζουν οι παροχές υγείας στο Νομό Πρέβεζας. Τίποτα όμως από αυτά δεν έχουν φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα.

Απαιτούνται συντονισμένες δράσεις και κοινές ενέργειες και από τους τρεις Δήμους του Νομού Πρέβεζας, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα μιας και όταν πραγματοποιήθηκε η συνεδρίασε του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανέγερση νέου Νοσοκομείου στο Νομό Πρέβεζας, ο Δήμος Πάργας παρότι προσκλήθηκε έλαμψε δια της απουσίας του.

Ίσως, μία διευρυμένη διαδημοτική συνεδρίαση και των τριών Δήμων, σε δεύτερη φάση χωρίς lockdown, με την παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και γιατί όχι και με την παρουσία όχι μόνο του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ του κ. Καρβέλη, αλλά και εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας, να επιφέρει πολλά και περισσότερα αποτελέσματα. Πιθανόν οι τρεις Δήμαρχοι του Νομού Πρέβεζας να χρειάζεται να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, να δουν μαζί τα ζητήματα που απασχολούν τους Δήμους τους και να διεκδικήσουν συντεταγμένα αυτά τα οποία θέλουν.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites