Να δοθεί παράταση για την υποβολή αιτήσεων για την συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ζητά η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Παράταση στην προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για την συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ζητά η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών.

Στην ανακοίνωση της αναφέρει:

Το ΥΠΑΙΘ αιφνιδιαστικά ανακοίνωσε την προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των μαθητών της Γ’ ΓΕΛ (25-30 Νοεμβρίου). Οι αιτήσεις αυτές, που θα υποβληθούν με ηλεκτρονικό τρόπο (email), υποβάλλονταν τα προηγούμενα χρόνια το μήνα Μάρτιο.

Η αλλαγή αυτή, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και προειδοποίηση, λειτουργεί αιφνιδιαστικά για τους μαθητές, που καλούνται να πάρουν μία σημαντική απόφαση για το μέλλον τους. Eπιπλέον, η προθεσμία είναι μόλις 5 ημέρες, με τις δύο μέρες να είναι το προσεχές Σαββατοκύριακο (28-29 Νοέμβρη), ενώ στις 26/11 έχει προκηρυχτεί πανεργατική Απεργία, στις οποίες συμμετέχουμε οι εκπαιδευτικοί. Τέλος, με κλειστά τα σχολεία λόγω πανδημίας και χιλιάδες εκπαιδευτικούς μακριά από αυτά, υπάρχει ο κίνδυνος της ελλιπούς ενημέρωσης των μαθητών και προετοιμασίας τους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν μαθητές να χάσουν την σχετική προθεσμία. 

Όσο και να μη θέλει να το δεχτεί το ΥΠΑΙΘ, όσο και να κάνει πως δεν το ακούει, υπάρχουν μαθητές που στερούνται (ναι, στερούνται) ακόμα και τη δυνατότητα να στείλουν email, ενώ είναι λογικό τα παιδιά και οι γονείς να θέλουν να συμβουλευτούν τους καθηγητές τους για την ορθή συμπλήρωση της αίτησης.

Είναι απαράδεκτο το επιχείρημα που επικαλείται η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΠΘ ότι προχώρησε στην αλλαγή της ημερομηνίας (Νοέμβριο αντί για Μάρτιο) για να δημιουργηθούν τάχα τμήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας για την προετοιμασία των μαθητών στα Ειδικά Μαθήματα. Αλήθεια πότε περιμένει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να συγκροτήσει και να λειτουργήσει τέτοια τμήματα όταν σε λίγες ημέρες φτάνουμε στα Χριστούγεννα; Πότε θα προλάβουν να προετοιμαστούν ουσιαστικά οι μαθητές;

Αποτελεί μέγιστη υποκρισία και κοροϊδία σε χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειες τους όταν από τη μια η κυβέρνηση στις αρχές του καλοκαιριού εξαφάνισε παντελώς τα ειδικά μαθήματα από τα σχολεία (μουσική, σχέδιο, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά) αναγκάζοντας έτσι χιλιάδες παιδιά είτε να μην μπορούν να προετοιμαστούν, είτε να φορτώνονται οι οικογένειες τους ακόμα ένα δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος σε φροντιστήρια και από την άλλη να «κόπτεται» για την δήθεν στήριξη των παιδιών αυτών.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, απαιτούμε:

  • να δοθεί (τουλάχιστον) ικανοποιητική παράταση στην προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των μαθητών
  • να επανέλθουν όλα τα ειδικά μαθήματα που καταργήθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας στις αρχές του καλοκαιριού

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites