Κορωνοϊός : Νεκροί στοιβαγμένοι εκτός ψυγείου λόγω έλλειψης χώρου στο νοσοκομείο του Βόλου

Απάντηση για τις εικόνες με σορούς μέσα σε σάκους και εκτός ψυγείου σε θάλαμο του Αχιλλοπούλειου έδωσε το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, το taxydromos.gr δημοσίευσε φωτογραφίες οι οποίες φέρεται να είναι σημερινές από τον χώρο του νεκροτομείου, σημειώνοντας πως εξαιτίας της αύξησης των θανάτων λόγω κορωνοϊού, οι ψυκτικοί θάλαμοι έχουν «φρακάρει» με αποτέλεσμα ασθενείς που πέθαναν από τη νόσο να βρίσκονται τοποθετημένοι σε σάκους εκτός ψυγείου.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Χαφτούρας, Νευροχειρουργός Νοσοκομείου Βόλου έκανε λόγο για τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και υλικές υποδομές των νοσοκομείων της Περιφέρειας.

«Θλιβερές αυτές οι εικόνες, αλλά χαρακτηριστικές της αποδόμησης και απαξίωσης όλων των περιφερειακών νοσοκομείων της χώρας. Με τα ψέματα δεν στήνεται η δημόσια υγεία. Αντί από τον Μάρτη να γίνουν μόνιμες προσλήψεις και υλικές υποδομές και σχεδιασμός δεν έγινε τίποτα. Αυτό που έγινε είναι η συστηματική προσπάθεια κυβερνώντων και στελεχών της κυβέρνησης να ωραιοποιήσουν την κατάσταση. Οι γιατροί είναι ήρωες. Αλλά υπάρχουν τεράστια προβλήματα. Η κατάσταση είναι αδιέξοδη», σημείωσε.

Σε σχετική ανακοίνωση το νοσοκομείο έδωσε διευκρινήσεις σχετικά με την κατάσταση και τις κινήσεις που έχει κάνει.

Τι απαντά το Νοσοκομείο

Σε ανακοίνωσή του στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου «Αχιλλοπούλειο» αναφέρει ότι διαθέτει έξι ιδικούς ψυκτικούς θαλάμους με συνθήκες διατήρησης-φύλαξης σορών. 20.11.2020 Κορωνοϊός: 2.581 κρούσματα σε 24 ώρες – Νέα «μαύρα» ρεκόρ σε νεκρούς και διασωληνωμένους «Ως συνέχεια του νεκροτομείου υπάρχει κλιματιζόμενος χώρος, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν σοροί σε περίπτωση που ο αριθμός τους υπερβαίνει τον αριθμό των θαλάμων σε θερμοκρασία χαμηλής ψύξης», προστίθεται στην ανακοίνωση. «Χθες 19-11-2020 είχαμε έντεκα θανάτους συμπολιτών μας και μέχρι την παρούσα στιγμή αυξήθηκαν σε δέκα έξι (16). Από χθες παρελήφθησαν οι οκτώ σοροί προς ταφή και αναμένεται η παραλαβή των υπολοίπων, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από τον ΕΟΔΥ διαδικασίες και με σεβασμό στα νεκρά σώματα και στις οικογένειες των άτυχων συμπολιτών μας», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Επιπλέον επισημαίνεται ότι ο χώρος του νεκροτομείου, κατόπιν αυτοψίας του ιδίου του Διοικητή του Νοσοκομείου, είναι κλειδωμένος και πρόσβαση σ’ αυτό έχει μόνο η νεκροτόμος του Νοσοκομείου κατά το πρωινό ωράριο και οι τραυματιοφορείς κατά το υπόλοιπο 24ωρο, μετά από κλήση της εφημερεύουσας του γραφείου διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας. «Επιπροσθέτως, από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες συνεργασίας με το Δήμο Βόλου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, προκειμένου οι σoροί των αρνητικών σε Covid-19 συμπολιτών μας να φιλοξενούνται στο Κοιμητήριο του Δήμου Βόλου».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Mega, Ταχυδρόμος

Πηγή: www.lifo.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites