Κλείνει οριστικά το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Θεσπρωτικό

photos Χαράλαμπος Δράκος

Το οριστικό κλείσιμο του υποκαταστήματος της στο Θεσπρωτικό, ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς.

Οι πελάτες της Τράπεζας ενημερώθηκαν μέσω του ATM, όπου μετά το τέλος της συναλλαγής τους εμφανίζεται μήνυμα το οποίο αναφέρει πως στις 30 Νοεμβρίου οι εργασίες μεταφέρονται στο υποκατάστημα της Φιλιππιάδας.

Από τις 30/11 λοιπόν, η Τράπεζα Πειραιώς θα αποτελεί παρελθόν για το Θεσπρωτικό και για όλη την περιοχή της Λάκκας Σουλίου και όχι μόνο. Το συγκεκριμένο υποκατάστημα εξυπηρετούσε και τα μισά χωριά του Δήμου Δωδώνης (Περιφερειακή Ενότητα Δερβιζιάνων), καθώς και τα χωριά του Λούρου, Ωρωπού, Στεφάνης, Σκιαδά κ.λπ.

Ο Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής, ιδιαίτερα ενοχλημένος από την εξέλιξη έστειλε απαντητική επιστολή στην Τράπεζα στην οποία αναφέρει:

Με ιδιαίτερα δυσάρεστη έκπληξη και λύπη, διάβασα την από 12.11.2020 επιστολή –απάντηση που μας αποστείλατε, για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας στο Θεσπρωτικού, του μοναδικού στην ευρύτερη περιοχή.

Αναρωτήθηκα ποιους ακριβώς παράγοντες σταθμίσατε και επικαλείσθε στην απάντησή σας, ώστε να λάβετε την απόφαση για το κλείσιμο του υποκαταστήματος;

Σταθμίσατε αλήθεια ότι βρισκόμαστε μεσούσης της πανδημίας η οποία βρίσκεται σε έξαρση και ότι υπάρχει απαγόρευση μετακινήσεων για τους πολίτες;

Σκεφτήκατε έστω και για μία στιγμή ότι με την απόφασή σας αυτή μπορεί άθελά σας να συμβάλετε στη διασπορά του ιού, καθώς το κατάστημα της Φιλιππιάδας, το οποίο και προτείνεται για την εξυπηρέτηση των πολιτών, είναι ήδη στα όριά του και παρατηρούνται ήδη ουρές καθημερινά στην είσοδό του; 

Λάβατε υπόψη ότι σχεδόν η πλειονότητα του πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής του Θεσπρωτικού, που εξυπηρετεί τις ανάγκες του από το συγκεκριμένο υποκατάστημα, είναι άτομα ηλικιωμένα που δεν έχουν γνώση ηλεκτρονικών συναλλαγών και πρόσβαση στο διαδίκτυο;

Σταθμίσατε ότι το συγκεκριμένο μοναδικό στην περιοχή και αυτό το υπογραμμίζω, υποκατάστημα της Τράπεζάς σας στο Θεσπρωτικό, εξυπηρετεί τις ανάγκες πάνω από 40 Κοινοτήτων και Οικισμών, από τον Δήμο Ζηρού αλλά και όμορους Δήμους όπως της Δωδώνης και της Πρέβεζας; 

Προβληματιστήκατε για το πως είναι δυνατόν αγρότες, κάτοικοι ορεινών χωριών που απέχουν 30 και 40 χλμ από τη Φιλιππιάδα θα καταφέρουν να εξυπηρετήσουν τις καθημερινές τους ανάγκες; 

Αναλογιστήκατε τον χαμένο χρόνο, το κόστος και την ταλαιπωρία αυτών των ατόμων; 

Σκεφτήκατε αλήθεια ότι οι κάτοικοι του Θεσπρωτικού και της ευρύτερης περιοχής στήριξαν επί σειρά ετών το συγκεκριμένο υποκατάστημα και παρέμειναν σε αυτό γιατί ανέπτυξαν σχέσεις εμπιστοσύνης με το προσωπικό του; 

Τι απ’ όλα αυτά σταθμίσατε; Μόνο το όποιο οικονομικό κόστος; 

Αυτή είναι η ολοκληρωμένη και ποιοτική εξυπηρέτηση που λέτε ότι προσφέρεται στους επαγγελματίες, τους αγρότες και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Θεσπρωτικού, τους ‘πελάτες σας’ όπως τους χαρακτηρίζετε. Μόνο που οι πελάτες σας αυτοί, οι επαγγελματίες, επιχειρηματίες αγρότες και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής είναι άνθρωποι και ειδικά σ’ αυτή την κρίσιμη χρονική περίοδο χρειάζονται τη στήριξη όλων μας και ιδιαίτερα των τραπεζών. 

Η αναφορά σας ότι «η Τράπεζα, έχει επενδύσει στον διαρκή εκσυγχρονισμό και αναβάθμισης της ηλεκτρονικής τραπεζικής, προσφέροντας πρωτοποριακά προϊόντα» σε αυτή τη χρονική συγκυρία και σε πολίτες που δεν έχουν γνώσεις ηλεκτρονικών συναλλαγών, θυμίζει ‘σύντομο ανέκδοτο’ και μόνο θυμό και αγανάκτηση προκαλεί.

Θυμίζει περισσότερο εμπαιγμό προς την τοπική κοινωνία που στήριξε και στηρίζει την Τράπεζα Πειραιώς και αυτό ούτε ανεκτό είναι, αλλά και δεν θα το επιτρέψουμε ως δημοτική αρχή. 

 

Κύριοι,

Με την απόφασή σας για κλείσιμο του υποκαταστήματος στο Θεσπρωτικό, ΔΕΝ στηρίζετε  ενεργά την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής, όπως με τρόπο παράταιρο και αρκετά θρασύ αναφέρετε στην επιστολή σας. Μπορεί τα όσα σημειώνετε στην επιστολή σας να είναι αποδεκτά έπειτα από μερικά χρόνια που οι συνθήκες και οι εξελίξεις θα είναι διαφορετικές. Σήμερα όμως η απόφαση για κλείσιμο του συγκεκριμένου υποκαταστήματος αποτελεί ‘ταφόπλακα’ μιας ολόκληρης περιοχής και σας καλούμε να την αναιρέσετε άμεσα.

Λυπάμαι για το ύφος της επιστολής, το οποίο δεν είναι του χαρακτήρα μου, αλλά το περιεχόμενο της επιστολής –απάντησης, είναι εξοργιστικό και φυσικά εκτός τόπου και χρόνου.  

Σας ενημερώνουμε ότι εφόσον επιμείνετε στην απόφασή σας θα μας βρείτε όλους απέναντι, για να κλιμακώσουμε τις δράσεις και κινητοποιήσεις μας, αναδεικνύουμε διαρκώς την αναλγησία της Τράπεζας εν μέσω πανδημίας, αλλά και τις αρνητικές συνέπειες που θα προκαλέσει η απόφασή σας. 

Ευελπιστώντας στην κατανόηση των σοβαρών ζητημάτων που σας παρέθεσα παραπάνω, αναμένω τη νέα απάντησή σας, αλλά και τις ενέργειές σας για άρση της βλαπτικής και καταδικαστικής για την οικονομική δραστηριότητα και ανάπτυξη της περιοχής, απόφαση.   

Παραμένω στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη ενημέρωση, διευκρίνιση ή συνεργασία. 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites