Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών για την εμφάνιση κρούσματος κορωνοϊού σε εκπαιδευτικό στο 3ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) εκφράζοντας την αγωνία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών με την εμφάνιση κρούσματος COVID-19 σε εκπαιδευτικό στο 3ο Γυμνάσιο Πρέβεζας απαιτεί άμεσα :

 

  • με ευθύνη του Δήμου να γίνει απολύμανση στο σχολικό συγκρότημα 2ου και 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας.
  • να έρθει, άμεσα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο σχολείο για ιχνηλάτηση και για δωρεάν test σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. 

 

Στο επικαιροποιημένο έγγραφο του ΕΟΔΥ (18/09/2020), που αφορά στη διαχείριση ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες, όταν εξακριβωθεί θετικό κρούσμα σε ένα άτομο δε γίνεται απολύμανση, ούτε ιχνηλάτηση στενών επαφών, ούτε διαγνωστικά τεστ στην κοινότητα.

Γίνεται φανερό ότι η Κυβέρνηση δε διαθέτει ούτε ένα ευρώ για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και ταυτόχρονα ακολουθώντας την αυθαίρετη και αντιεπιστημονική λογική ότι «τα σχολεία δεν κολλάνε» αφήνει έκθετους εκπαιδευτικούς , μαθητές και τις οικογένειές τους. Ενώ από την άλλη δίνει 70 δις για την ενίσχυση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Τα πρωτόκολλα – λάστιχο και ο τρόπος που αντιμετωπίζουν οι αρμόδιες Αρχές την κατάσταση δείχνουν πόσο ανεπαρκή είναι τα μέτρα ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν με ασφάλεια για την υγεία εκπαιδευτικών , μαθητών και των οικογενειών τους.  Αποδεικνύεται η ανάγκη να παρθούν ουσιαστικά μέτρα . Η κυβέρνηση και το υπουργείο έστω και τώρα να υιοθετήσει τις προτάσεις των εκπαιδευτικών σωματείων και του γονεϊκού κινήματος ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής και ουσιαστική λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Απαιτούμε καταρχήν όταν υπάρχει κρούσμα:

-Να γίνεται άμεσα ιχνηλάτηση επαφών και διαγνωστικά τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές της σχολικής μονάδας από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Διεκδικούμε:

-Σχολεία καθαρά με 15 μαθητές το πολύ ανά τάξη , νέες αίθουσες διδασκαλίας και πρόσληψη όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

-Τουλάχιστον ένας επιπλέον δάσκαλος στη διάθεση κάθε Δημοτικού. Αντίστοιχη διάθεση εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών. Στη διάθεση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης αντίστοιχου αριθμού Νηπιαγωγών για τις ανάγκες της Προσχολικής Αγωγής.

-Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στη καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.

-Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την επαρκή προμήθεια με το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατομική Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κλπ.)

-Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.

-Δηµιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσµάτων.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, γονείς και μαθητές 

κανείς εφησυχασμός. Είναι ανάγκη σε αυτές τις συνθήκες να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να διεκδικήσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ασφάλεια και την υγιεινή στα σχολεία .


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites