Η  Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Πρέβεζας για τα κρούσματα στο 3ο Γυμνάσιο

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Πρέβεζας:

Η  Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Πρέβεζας, με πλήρη αίσθηση του ρόλου της , χωρίς διαγγελματικές κορόνες κι έχοντας γνώση ,αλλά κι επίγνωση του εκπαιδευτικού γίγνεσθαι ,είχε από τις 21 Αυγούστου (αρ. εγγρ.31) αναφερθεί στα προβλήματα λειτουργίας των σχολικών μονάδων, που θα προκύψουν από την πανδημία και τα συνακόλουθα πρωτόκολλα . Για το λόγο αυτό όχι μόνο κατέθεσε προτάσεις ,αλλά κι αιτήθηκε την πραγματοποίηση συναντήσεων με τους εμπλεκόμενους φορείς. Δυστυχώς όμως δεν εισακουστήκαμε από όλους, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας.

  Στις 18 Σεπτεμβρίου (αρ. εγγρ.43) καταθέσαμε υπόμνημα προς το Δντη Βθμιας Εκπ/σης και τους Βουλευτές του Νομού ,αναφερόμενοι στον αυξημένο αριθμό μαθητών που φοιτούν στην Α΄ Τάξη του 2ου & 3ου Γυμνασίου σε σχέση με τα 35 τμ των αιθουσών και τις ιδιαίτερες συνθήκες λόγω Covid-19. Πραγματοποιήσαμε μάλιστα και δια ζώσης συναντήσεις με τους κυρίους Κατσανάκη και Μπάρκα που μας προσκάλεσαν.

  Στις 30 Σεπτεμβρίου σε συνάντηση με όσες Δημοτικές Παρατάξεις φέρθηκαν υπεύθυνα ,αναφερθήκαμε στην προβληματική εφαρμογή των Πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ ,ειδικότερα στο θέμα της καθαριότητας που αποτελεί κι αρμοδιότητα του Δήμου.

  Στις 6 Οκτωβρίου (αρ.εγγρ.63) με Υπόμνημα προς όλους τους φορείς ,αλλά και τον Ιατρικό Σύλλογο ,καταγγείλαμε το απαράδεκτο πρωτόκολλο επιστροφής μαθητών έπειτα από απουσία ακόμα και για  ένα απλό κρυολόγημα κι αναδείξαμε την αναγκαιότητα της δωρεάν χορήγησης του τεστ για τον covid-19.

   Τι αναδεικνύει η σκληρή πραγματικότητα; 

  • Η χρήση μάσκας μετατράπηκε στο υπέρτατο όπλο κι η ατομική ευθύνη προκρίνεται έναντι των ευθυνών του κράτους.
  • Η μετακίνηση των μαθητών με λεωφορεία γίνεται με πληρότητα 100%
  • Η νομοθετική αύξηση του αριθμού των μαθητών σε καιρό πανδημίας και το στοίβαγμά τους σε αίθουσες των 35 τμ
  • Η ανασφάλεια των γονέων μεγαλώνει ακόμα περισσότερο, αφού σύμφωνα με  έγγραφο του ΕΟΔΥ στις 18/09/2020, που αφορά στη διαχείριση ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες,  αναφέρεται ότι δεν συνίσταται εργαστηριακός έλεγχος των ασυμπτωματικών στενών επαφών επιβεβαιωμένου κρούσματος, για τους ανθρώπους δηλαδή που υποχρεωτικά απομακρύνονται από το Σχολείο.

 

  Μάλιστα οι μαθητές των σχολείων που με τις κινητοποιήσεις τους προσπάθησαν να αναδείξουν τα παραπάνω ζητήματα λοιδορήθηκαν από τους «καλοπροαίρετους» τιμητές των χρηστών ηθών και της τάξης.

….και πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις …..,τα πρώτα επιβεβαιωμένα και συμπωματικά κρούσματα σε καθηγητή και μαθητή εμφανίστηκαν στο συγκρότημα του 2ου & 3ου Γυμνασίου, διαψεύδοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε λέξη από την απάντηση της Υφυπουργού Παιδείας κ.Ζαχαράκη στο Υπόμνημα του Συλλόγου μας ,μέσω της επερώτησης του Βουλευτή κ.Μπάρκα.

  Η Υφυπουργός ,από το βήμα της Βουλής ,με ένα ιδιαίτερο ύφος ,μας πληροφόρησε ,ότι την πληροφόρησαν ,ότι τα τετραγωνικά των αιθουσών που στοιβάζονται οι μαθητές της Α΄ Τάξης ,δεν είναι 35 ,αλλά 36 κι ότι οι μαθητές δεν αναπτύσσονται σε τρία τμήματα των 27 μαθητών ,αλλά σε ένα των 27 και δύο των 26 μαθητών αντίστοιχα. Φυσικά διάνθισε τον λόγο της ,με το σαθρό επιχείρημα ότι στα σχολεία ο κορωνοιός δεν μεταδίδεται. 

  Το θέατρο του παραλόγου  συνεχίζεται με ήρωες τα παιδιά μας. Οι «αρμόδιοι» αποφάνθηκαν ότι το συστεγαζόμενο 2ο Γυμνάσιο ,με έξι καθηγητές που συνυπηρετούν και στα δύο σχολεία ,με κοινόχρηστους χώρους θα λειτουργήσει κανονικά, χωρίς καμιά διάθεση λήψης μέτρων.

 Τα παιδιά μας όμως δεν είναι σύγχρονες Ιφιγένειες κι ούτε θα επιτρέψουμε να  πρωταγωνιστήσουν στη μασκαρεμένη  κανονικότητα τους .

  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  • με ευθύνη του Δήμου να γίνει απολύμανση στο σχολικό συγκρότημα 2ου και 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας
    • με ευθύνη του ΕΟΔΥ να έρθει, άμεσα, κλιμάκιο στο σχολείο για ιχνηλάτηση και για δωρεάν test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ,βοηθητικό προσωπικό. 
  • Με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας μέσω του Δήμου και της σχολικής μονάδας να διατίθενται ηλεκτρονικά μέσα για την τηλεκπαίδευση των μαθητών. Κανένας μαθητής να μην λαμβάνει απουσίες επειδή δεν έχει τα ηλεκτρονικά μέσα να συμμετέχει στην τηλεκπαίδευση. Η ισότιμη μόρφωση όλων των παιδιών είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους και όχι ατομική ευθύνη του κάθε γονέα.
  • Με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς που συνδράμουν τα παιδιά τους όταν κλείνει ένα Τμήμα ή σχολική μονάδα. Να μην χρεώνεται καμιά ημέρα κανονικής άδειας από τους γονείς, ούτε να μειώνονται οι αποδοχές τους από την εργασία τους.
  • να γίνει πραγματικότητα  επιτελούς η πρόβλεψη της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του Αυγούστου για μείωση του αριθμού των μαθητών λόγω της πανδημίας.

  Σε περίπτωση μη εφαρμογής των παραπάνω επιφυλασσόμαστε  για κάθε νόμιμη ενέργεια.

Στους συμπολίτες μας που νοσούν θα θέλαμε να ευχηθούμε ταχεία ανάρρωση.

 

Για τη Διοικούσα Επιτροπή

 

Ο Πρόεδρος                                                                      Η Γραμματέας 

                     

                      Βέλλιος Λάμπρος                                                                Κούκια Χριστίνα   


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites