Επίσκεψη Μερόπης Τζούφη στο Μέτσοβο

Το Κέντρο Υγείας και το Δημαρχείο Μετσόβου επισκέφθηκαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, ο αναπληρωτής συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Θωμάς Ρέκατας και το μέλος του συντονιστικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων Αλέκος Φαρμάκης.

Στο Κέντρο Υγείας συζήτησαν με τους εργαζόμενους για την άμεση ανάγκη προμήθειας γρήγορων (rapid) διαγνωστικών τεστ και ενίσχυσης με μόνιμο ιατρικό προσωπικό, πέραν των επικουρικών, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου της περιοχής. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως οι συνθήκες απαιτούν την άμεση προκήρυξη μόνιμων θέσεων και παροχή ειδικών κινήτρων ώστε να υπάρξει ανταπόκριση. Υπογράμμισε επίσης πως υπάρχουν διαθέσιμοι ευρωπαϊκοί πόροι που μπορούν αξιοποιηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συναντήθηκε με το Δήμαρχο Κώστα Τζαφέα. Κύρια ζητήματα αποτέλεσαν η υγειονομική θωράκιση της περιοχής, η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας και η μείωση των δημοτικών τελών. Εκτενής συζήτηση έγινε και για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όπου διαπιστώθηκε πως σημαντικός αριθμός μαθητών δε διαθέτει και δεν έχει λάβει από το υπουργείο Παιδείας, τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό ώστε να συμμετάσχει.

Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε πως εν μέσω πανδημίας και lockdown, οι Δήμοι χρειάζονται εμπροσθοβαρή μέτρα οικονομικής στήριξης, ώστε στη συνέχεια να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites