Για το ταμείο ανάκαμψης προκρίνεται η επέκταση της Ιόνιας Οδού από τα Γιάννενα στην Κακαβιά

Εξελίξεις φαίνεται ότι έχουμε για την υλοποίηση της επέκτασης της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε εχθές το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, επισημαίνει πως σε συνάντηση που είχε η ηγεσία του με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιών Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ.Δημήτρη Σκάλκο τέθηκε επί τάπητος η βασική διεκδίκηση της Ηπείρου, δηλαδή η επίλυση της χρηματοδότησης και τελικά της υλοποίησης του επέκτασης της Ιόνιας Οδού από τα Ιωάννινα μέχρι το συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Γενικός Γραμματέας διαβεβαίωσε τα στελέχη του Επιμελητηρίου πως το θέμα έχει προχωρήσει σημαντικά και θα είναι από τα έργα που τελικά θα ενταχθούν και θα υλοποιηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που αξιωματούχος της κυβέρνησης μιλά ανοιχτά θετικά για το θέμα του μεγάλου έργου που απασχολεί την περιοχή, από το 2017, όταν ολοκληρώθηκε η Ιόνια Οδός από το Αντίρριο μέχρι την περιοχή των Ιωαννίνων.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com, το έργο Ιωάννινα-Κακαβιά έχει ενταχθεί στη λίστα των προτάσεων προς υλοποίηση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών μιας και είναι απίθανο να το δούμε να προχωρά μέσω ΕΣΠΑ και γενικότερα ως ένα κλασικό δημόσιο έργο.

Η λίστα αυτή αναμένεται να κλειδώσει τις επόμενες ημέρες και να σταλεί στη νεοσύστατη ειδική υπηρεσία συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης που ανέλαβε ως διοικητής ο Νίκος Μαντζούφας. Ανάλογα με την επεξεργασία που θα γίνει και τις προϋποθέσεις που θα τεθούν, αλλά και από την ωριμότητα θα κριθεί αν το έργο ολοκλήρωσης της Ιόνιας Οδού είναι χρηματοδοτήσιμο ή όχι.

Επιστολή σε Καραμανλή

Ως ένα ακόμα μέτρο πίεσης, η ένωση ξενοδόχων Ιωάννινων έστειλε επιστολή για το θέμα του Ιωάννινα-Κακαβιά στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή. Όπως αναφέρεται, «η ολοκλήρωση του Διευρωπαϊκού οδικού άξονα των Δυτικών Βαλκανίων ή Παρά-Αδριατικού άξονα αποτελεί όραμα και πάγιο αίτημα των απανταχού Ηπειρωτών και όχι μόνο, εδώ και πολλά χρόνια».

Θεωρεί δε πως, η ολοκλήρωση αυτού του οδικού άξονα θα αποτελέσει έργο πνοής και ανάπτυξης καθώς θα συνδέσει την χώρα μας με τα Δυτικά Βαλκάνια. Αναφέρει σειρά από πλεονεκτήματα που θα επιφέρει στην περιοχή η υλοποίηση του έργου ( μείωση χρονικών αποστάσεων με τα Δυτικά Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη, ανάπτυξη κ.α).

Η ΕΞΙ μάλιστα εκφράζει τη συστράτευση της στο πλευρό των κομμάτων, των Περιφερειών, των βουλευτών, των δήμων αλλά και όλων των εμπλεκόμενων φορέων που επιθυμούν την κατασκευή του διευρωπαϊκού αυτού οδικού άξονα.

Καταλήγοντας η επιστολή εκφράζει την υποστήριξη της στις προσπάθειες του υπουργείου τονίζοντας πως «κ. Υπουργέ, θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια της Πολιτείας προς αυτήν την κατεύθυνση, εκφράζοντας ταυτόχρονα την επιθυμία μας να δηλώσετε δημόσια την ισχυρή σας πολιτική στήριξη στο συγκεκριμένο έργο, με βάση τις ώριμες μελέτες που έχουν συνταχθεί και ολοκληρωθεί από το 2013 ως τετράιχνου οδικού άξονα έως το Καλπάκι συνολικής απόστασης μόλις τα 28χλμ».

πηγή : ypodomes.com


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites