Αναφορά των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ της Ηπείρου για τη δωρεάν παροχή ηλεκτρονικού εξοπλισμού στους μαθητές και τη μέριμνα για το ενοίκιο φοιτητών που σπουδάζουν εκτός του τόπου κατοικίας τους  

Αναφορά των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία της Ηπείρου για τη δωρεάν παροχή ηλεκτρονικού εξοπλισμού στους μαθητές και τη μέριμνα για το ενοίκιο φοιτητών που σπουδάζουν εκτός του τόπου κατοικίας τους  

 

Τη δωρεάν παροχή ηλεκτρονικού εξοπλισμού και πρόσβασης στο διαδίκτυο, καθώς και μέριμνα για τα ενοίκια που καλούνται να καταβάλουν οικογένειες φοιτητών, οι οποίοι σπουδάζουν εκτός του τόπου κατοικίας τους ζητούν με Αναφορά τους προς την Υπουργό Παιδείας οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία της Ηπείρου, Όλγα Γεροβασίλη, Μάριος Κάτσης, Κώστας Μπάρκας και Μερόπη Τζούφη. 

Η κατατεθείσα Αναφορά, η οποία στηρίζεται σε σχετική Επιστολή της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ), αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάγκη μέριμνας, ώστε να εξασφαλιστεί η δωρεάν παροχή ηλεκτρονικών συσκευών στους μαθητές και ιδιαίτερα στα μέλη τρίτεκνων οικογενειών, καθώς επίσης και δωρεάν χρήση του Διαδικτύου, με τη σχετική παραίνεση εκ μέρους των αρμόδιων κυβερνητικών οργάνων προς τους Δήμους της χώρας για τη δημιουργία των σχετικών υποδομών δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο. Η ανάγκη για δωρεάν, αφενός, προμήθειας ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε μαθητές, αφετέρου, υπηρεσιών πρόσβασης στο διαδίκτυο είναι στη δεδομένη χρονική περίοδο περισσότερο αναγκαία από ποτέ, καθώς για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν επαρκεί ο αριθμός ηλεκτρονικών συσκευών για όλα τα μέλη των οικογενειών, ειδικά μάλιστα αν συνυπολογιστεί, πως αρκετοί από τους γονείς εργάζονται με τηλεργασία.

Παράλληλα, στην Αναφορά των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ζητείται να επιδειχθεί μέριμνα για την ελάφρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού από την καταβολή του ενοικίου, που καλούνται να καταβάλουν οι οικογένειες φοιτητών σε μια περίοδο που έχει ανασταλεί η αναστολή μαθημάτων με την υποχρέωση της φυσικής παρουσίας των φοιτητών.

Ακολουθεί αναλυτικά η κατατεθείσα Αναφορά:   

 

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων 

 

Θέμα: «Δωρεάν ηλεκτρονικός εξοπλισμός και πρόσβαση στο διαδίκτυο για τη μαθητική κοινότητα της χώρας και μέριμνα για την επιδότηση ενοικίου της φοιτητικής στέγης.»

 

Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Γεροβασίλη Όλγα, Κάτσης Μάριος, Μπάρκας Κωνσταντίνος, Τζούφη Μερόπη, καταθέτουν προς την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων την Επιστολή της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ), με Αριθμό Πρωτοκόλλου 63/10-11-2020, η οποία έχει κοινοποιηθεί στον κ. Πρωθυπουργό και στα Πολιτικά Γραφεία των Βουλευτών, με την οποία ζητούν συγκεκριμένα μέτρα υποβοήθησης της μαθησιακής διαδικασίας, εν μέσω πανδημίας, καθώς και την ενίσχυση του οικογενειακού προϋπολογισμού για οικογένειες φοιτητών, που πληρώνουν ενοίκιο για τη φοιτητική στέγη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην Επιστολή της ΟΠΟΤΤΕ ζητούν από τον Πρωθυπουργό να μεριμνήσει, ώστε να εξασφαλιστεί η δωρεάν παροχή ηλεκτρονικών συσκευών στους μαθητές και ιδιαίτερα στα μέλη Τρίτεκνων οικογενειών, καθώς επίσης και δωρεάν χρήση του Διαδικτύου, με τη σχετική παραίνεση στους Δήμους της χώρας για τη δημιουργία των σχετικών υποδομών δωρεάν πρόσβασης. Στην επιστολή περιγράφεται η πραγματικότητα ότι για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν επαρκεί ο αριθμός ηλεκτρονικών συσκευών για όλα τα μέλη των οικογενειών τους, ειδικά μάλιστα αν συνυπολογιστεί, πως αρκετοί από τους γονείς εργάζονται με τηλεργασία, που αναπόφευκτα δεσμεύει για μεγάλο χρονικό διάστημα τη μια διαθέσιμη ηλεκτρονική συσκευή.

Ταυτόχρονα, ζητείται να επιδειχθεί μέριμνα για την ελάφρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού από την καταβολή του ενοικίου, που καλούνται να καταβάλουν οι οικογένειες φοιτητών σε μια περίοδο που έχει ανασταλεί η αναστολή μαθημάτων με την υποχρέωση της φυσικής παρουσίας των φοιτητών.  

 

Επισυνάπτεται η Επιστολή της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ).

Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση της Επιστολής, για την απάντηση και τις σχετικές σας ενέργειες καθώς και να μας ενημερώσετε σχετικά.

 

Αθήνα 10.11.2020

Οι καταθέτοντες  Βουλευτές

Γεροβασίλη Όλγα

Κάτσης Μάριος

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Τζούφη Μερόπη

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites