Τι ισχύει από σήμερα στις χερσαίες πύλες εισόδου της χώρας

Ν. Χαρδαλιάς: Υψηλοί δείκτες θετικότητας σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Τα στοιχεία των τελευταίων ημερών δείχνουν πως το επιδημιολογικό φορτίο δεν έχει μειωθεί ακόμα, με υψηλούς δείκτες θετικότητας να παρατηρούνται σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, γεγονός που καθιστά απαραίτητη τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, τόνισε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Δεδομένου ότι οι μετακινήσεις συμβάλουν σημαντικά στην εξάπλωση του κορονοϊού, από σήμερα το πρωί ισχύουν τα ακόλουθα όσον αφορά στις χερσαίες πύλες εισόδου της χώρας, δηλαδή στα βόρεια σύνορα.

Αναλυτικά:

-από τον Προμαχώνα η διέλευση επιτρέπεται από τις 7 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ, ενώ οι εμπορευματικές μεταφορές διέρχονται όλο το 24ωρο.

-από την Κακαβιά εισέρχονται μόνο Έλληνες πολίτες, κάτοικοι κάτοχοι άδειας παραμονής, καθώς και για απολύτως αναγκαίες επαγγελματικές ή ιατρικές μετακινήσεις. Η διέλευση επιτρέπεται από τις 7 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ, ενώ οι εμπορευματικές μεταφορές διέρχονται όλο το 24ωρο. Επιπρόσθετα, εισερχόμενοι από την Κακαβιά μπαίνουν υποχρεωτικά σε 7ήμερη καραντίνα.

-από τους Ευζώνους και τους Κήπους εισέρχονται μόνο Έλληνες πολίτες, κάτοικοι κάτοχοι άδειας παραμονής, καθώς και για απολύτως αναγκαίες επαγγελματικές ή ιατρικές μετακινήσεις. Η διέλευση επιτρέπεται από τις 7 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ, ενώ οι εμπορευματικές μεταφορές διέρχονται όλο το 24ωρο.

-το Νυμφαίο, το Ορμένιο και η Εξοχή είναι ανοικτά μόνο για εμπορευματικές μεταφορές όλο το 24ωρο μόνο με τον οδηγό του οχήματος.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Γεώργιος Δούβαλης νέος υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας

19/03/2023, 6:12 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφουν στην Ελλάδα τα τρία θραύσματα του γλυπτού διακόσμου του Παρθενώνα

07/03/2023, 9:25 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Παραιτήθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής

01/03/2023, 4:22 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Τριήμερο πένθος για τα θύματα της σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη

01/03/2023, 10:22 πμ

ΕΛΛΑΔΑ

Πολύνεκρο δυστύχημα από τη σύγκρουση τρένων κοντά στα Τέμπη

01/03/2023, 8:38 πμ

ΕΛΛΑΔΑ

Νέο ΔΣ στην Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ

24/02/2023, 11:48 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites