Σε νοσοκομεία χωρίς ΜΕΘ ασθενείς κορωνοϊού με υποκείμενα νοσήματα

“Οι ηλικιωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό δεν έχουν δικαίωμα να δώσουν τη μάχη για την ζωή μέσα από ένα κρεβάτι ΜΕΘ” αναφέρει σε νέα δήλωση του ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος στηλιτεύοντας την μεταφορά των ηλικιωμένων ασθενών με κορωνοϊό και υποκείμενα νοσήματα, από το ιδιωτικό γηροκομείο των Ιωαννίνων, στα Νοσοκομεία Πρέβεζας, Άρτας και Φιλιατών τα οποία δεν διαθέτουν ΜΕΘ και όχι στη Πάτρα που υπάρχουν οι προϋποθέσεις ασφαλούς νοσηλείας για σοβαρά περιστατικά.

“Τα δύο νοσοκομεία της Πρέβεζας και Φιλιάτες δεν διαθέτουν καθόλου μεθ και η Αρτα μόνο για Γενικά περιστατικά.  Επιτέλους με τις μονάδες κοινωνικής φροντίδας. Πότε θα αντιληφθούν ότι η αιτία που θερίζει ο κορωνοϊός είναι η αδυναμία διενέργειας τεστ σε εργαζόμενους και περιθαλπόμενους κάθε 15 ημέρες. Το τεστ δεν συνταγογραφείται και οι ιδιοκτήτες αρνούνται να αναλάβουν το κόστος” τονίζει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με την ΕΡΤ Ιωαννίνων, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Ιωάννης Καρβέλης, ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα, ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες λειτουργίας και η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στο ιδιωτικό γηροκομείο των Ιωαννίνων, στο οποίο έχουν ήδη επιβεβαιωθεί 26 κρούσματα, ανάμεσα στους 55 τροφίμους, ενώ ενημέρωσε ότι από τη Δευτέρα θα τεθεί σε λειτουργία και 4η κλινική λοιμωδών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με δυναμικότητα 24 κλίνες αλλά και 24 ακόμα κλίνες στο Πολυδύναμο του Νοσοκομείου Χατζηκώστα.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites