Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πρέβεζας για την απαγόρευση του κυνηγίου λόγω ολικού lockdown

Επιστολή του Κυνηγετικού Συλλόγου Πρέβεζας στους Βουλευτές του νομού Πρέβεζας , τον  Περιφεριάρχη Ηπείρου, τον Δήμαρχο Πρέβεζας, το Δασαρχείο Πρέβεζας, την Έ ΚΟΗ και λοιπούς συναρμόδιους φορείς, για την απαγόρευση του κυνηγίου λόγω ολικού lockdown.

“Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά περι απαγόρευσης του κυνηγίου σε όλη την Επικράτεια ,τόσο το Δ.Σ του Συλλόγου μας όσο και σύσσωμος ο κυνηγετικός κόσμος της περιφέρειάς μας, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις δυσκολίες που περνά η χώρα μας και η κοινωνία μας λόγω της πανδημίας ,αισθάνεται την υποχρέωση να διαμαρτυρηθεί έντονα για αυτή την απόφαση.

Με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο (Ν.Δ. 86/89,άρθρο 251,παρ.1), η θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως άθλημα καθ’όλην την Επικράτεια και ως εκ τούτου θα έπρεπε να συμπεριληφθεί στην κατηγορία εκείνη της ατομικής άθλησης σε εξωτερικούς χώρους ,τηρουμένων όλων των νόμιμων μέτρων και διαδικασιών (μάσκες,sms,επιβαίνοντες σε Ι.Χ αυτοκίνητο),πιστοποιώντας δε την ταυτοπροσωπία και την δραστηριότητα με την επίδειξη της ατομικής άδειας θήρας την οποία υποχρεούται ο κάθε κυνηγός να φέρει μαζί του.

Ανατρέχοντας επίσης στο παρελθόν υπενθυμίζουμε παλαιότερες δηλώσεις τόσο του Πρωθυπουργού όσο και Υπουργών σχετικά με το κυνήγι εν μέσω γενικευμένης καραντίνας, οτι δεν αποτελεί στοιχείο συγχρωτισμού, αφού θεωρείται ατομική αθλητική δραστηριότητα και διεξάγεται, όπως γνωρίζουμε όλοι ,στην υπαίθρο στους κάμπους και τα βουνά.

Επίσης, άλλη μια παράμετρος που θα πρέπει να επισημανθεί και να ληφθεί σοβαρά υπόψιν είναι η ψυχολογική αποφόρτηση και η ψυχική ανάταση και ισορροπία που αισθάνεται κάποιος και δη ο κυνηγός όταν βρίσκεται έξω στη φύση μακρία από την ψυχοφθόρα καθημερινότητα και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.

Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι θα έπρεπε τόσο η πολιτική ηγεσία όσο και το αρμόδιο Υπουργείο να επαναξιολογήσει το θέμα και να άρει αυτή την άδικη απαγόρευση για το σύνολο του κυνηγετικού κόσμου.

Το Δ.Σ του Κυνηγετικού Συλλόγου Πρέβεζας”


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites