Ξεφεύγει η κατάσταση στα Γιάννενα – Μεταφέρουν ασθενείς κορωνοϊού σε Πρέβεζα, Άρτα και Φιλιάτες

Εκτός ελέγχου φαίνεται να είναι η κατάσταση με τον κορωνοϊό στα Γιάννενα. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος στο mypreveza.gr από χθες το βράδυ επιβεβαιώθηκαν 24 κρούσματα κορωνοϊού σε ιδιωτικό γηροκομείο των Ιωαννίνων και πολλοί από τους φιλοξενούμενους εμφανίζουν σοβαρά συμπτώματα.

Οι ασθενείς διεκομίσθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου υπάρχουν ανεπτυγμένες 55 κλίνες covid και αυτή τη στιγμή είναι κατειλημμένες οι 53 και κρατάει δύο κλίνες για βαριά περιστατικά.

“Το Χατζηκώστα κακώς κατά την άποψη μας, ενώ η κατάσταση εκεί είναι πολύ δύσκολη με τον κορωνοϊό δεν έχει αναπτύξει κλίνες κορωνοϊού” τόνισε στο mypreveza.gr ο κ. Γιαννάκος και ανέφερε πως οι φιλοξενούμενοι του γηροκομείου μεταφέρονται σε νοσοκομεία της Ηπείρου. Συγκεκριμένα 2 περιστατικά μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Άρτας το οποίο έχει μόνο δύο κενά ακόμη, 1 περιστατικό στο Νοσοκομείο Πρέβεζας και 1 στο Νοσοκομείο Φιλιατών.

“Συνεχώς διακομίζονται περιστατικά από το γηροκομείο στο Πανεπιστημιακό. Είναι κρίμα να ταλαιπωρούνται και να μην έχουν τα νοσοκομεία της πόλης κλίνες γιατί το “Χατζηκώστα” δεν φρόντισε να αναπτύξει” υπογράμμισε ο κ. Γιαννάκος και πρόσθεσε “Φυσικά το πρόβλημα είναι και με τις κενές κλίνες ΜΕΘ όπου για όλη την Ήπειρο έχουμε 8  αυτή τη στιγμή και οι 5 είναι κατειλημμένες. Έχουμε μόνο 3 κενά. Αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο” τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και έκλεισε επισημαίνοντας το πρόβλημα των τεστ στους φιλοξενούμενους. “Θα έπρεπε να κάνουν τεστ οι φιλοξενούμενοι και το προσωπικό στα γηροκομεία κάθε 15 μέρες και όταν εμφανίζονται κρούσματα κάθε 7. Αλλά δεν κάνουν όμως γιατί το τεστ αυτό δεν αποζημιώνεται, δεν συνταγογραφείται με αποτέλεσμα οι ιδιώτες να μην αναλαμβάνουν το κόστος, το προσωπικό να μην έχει τα χρήματα να κάνει το τεστ και ως εκ τούτου, οι εργαζόμενοι και οι συνοδοί μεταφέρουν τον ιό στα ιδιωτικά γηροκομεία”.

 

 


4 σχόλια για “Ξεφεύγει η κατάσταση στα Γιάννενα – Μεταφέρουν ασθενείς κορωνοϊού σε Πρέβεζα, Άρτα και Φιλιάτες”

  1. Ο/Η Χρηστος Κατσάνος λέει:

    Παρά πολύ επικίνδυνη ενέργεια ! Δεν μπορεί ένα μικρό νοσοκομείο να γίνει «μικτό» χωρίς προδιαγραφές και λεπτομερή πρωτόκολλα ! Ελπίζω να έχουν πάρει όλα τα μέτρα οι υπεύθυνοι για το καλό της πόλης. Καλή δουλειά.

    1. Ο/Η Βασιλική Χριστογιαννη λέει:

      εγώ λέω πως πρέπει να βάλουν lokntaoun σε όλη την χώρα.. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση.

  2. Ο/Η Κοσσυβακη κωνσταντινα λέει:

    Ολη η βορειος ελλαδα ειναι σε ειναι σε δυσχερη θεση. Αλλα ειδικα η Ηπειρος δεν εχει καμια νοσοκομειακη υποδομη να ανταπεξελθει σε τετοιου ειδους συνθηκες..

  3. Ο/Η Βασιλική Χριστογιαννη λέει:

    Δεν πάει άλλο να βάλουν lokntaoun σε όλη την χώρα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites