Νοσοκομείο Πρέβεζας : Τι έχει γίνει σχετικά με τη σύνταξη μελέτης; 

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ετοιμάζουν τα θέματα που θα θέσουν προ ημερησίας διάτασης.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της  «Ανυπότακτης  Κίνησης στα Χωριά  και την Πόλη της Πρέβεζας» Ταξιάρχης Κωστόγιαννης θα θέσει 6 θέματα, το ένα εκ των οποίων αφορά το Νοσοκομείο Πρέβεζας και την σύνταξη μελέτης για την κατασκευή νέου.

Φαίνεται πως οι Δημοτικές Παρατάξεις μετά και το πολύωρο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε πριν από αρκετές εβδομάδας, δεν πρόκειται να αφήσουν την ιστορία αυτή να πέσει στα ψιλά.

Η πίεση που θα ασκήσουν το επόμενο διάστημα αναμένεται να είναι μεγάλη και οι απαντήσεις  των αρμοδίων παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς πλέον οι πολίτες απαιτούν από αυτούς τους φορείς μεγαλύτερη ζωηρότητα στο θέμα της ανέγερσης νέου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα.

Ακολουθούν τα θέματα που θα θέσει προ ημερήσιας διάταξης ο Ταξιάρχης Κωστόγιαννης.

1. Νοσοκομείο Πρέβεζας. Τι έχει γίνει σχετικά με σύνταξη μελέτης; 

2. Υπάρχει το πρόβλημα των λυμάτων που συνεχίζουν να καταλήγουν μέσω των παλιών αγωγών  στο λιμάνι της πόλης και σε άλλα σημεία του Αμβρακικού για το οποίο έχουν γίνει καταγγελίες πολιτών.  Έγινε έλεγχος από τη ΔΕΥΑΠ και  τι έδειξε;  Να ελεγχθεί σε βάθος το θέμα  και να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να σταματήσει αυτό το φαινόμενο.

3.Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα δεσμεύει το Λιμενικό Ταμείο να απομακρυνθεί η περίφραξη από την Μαρίνα ΑΕ μπροστά στο λιμάνι, η οποία είναι παράνομη και αντίθετη στη «Σύμβαση παραχώρησης της χρήσης και εκμετάλλευσης της ζώνης (χερσαίας και θαλάσσιας) του τουριστικού λιμένα Πρέβεζας» και στην οποία αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά επί λέξει: «Ειδικά στο δυτικό τμήμα της χερσαίας ζώνης της Μαρίνας, στη λωρίδα μπροστά από το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης, δεν θα κατασκευασθεί περίφραξη και ο χώρος αυτός θα αποτελεί ελεύθερη διαδρομή περιπάτου, χωρίς να παρεμποδίζεται η διέλευση των πεζών». Τα 6 από τα 7 μέλη του ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου είναι μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και ανήκουν στις παρατάξεις «Ο Δήμος της Καρδιάς μας» (οι Κοι Γεωργάκος, Κουμπής, Καραμανίδης, Παγγές και η Κα Κωνσταντάκη) καθώς και   «Στροφή στο Μέλλον» (ο Κος Φονταράς).

4.Χορήγηση γάλακτος και μέσων ατομικής προστασίας στους δικαιούχους εργαζόμενους του Δήμου και αναδρομική χορήγησή του σε χρήματα για το χρονικό διάστημα που δε δόθηκε στους δικαιούχους .

5.Εισηγούμαστε την άμεση  δημιουργία υπαιθρίων πιστοποιημένων γυμναστηρίων στην Πρέβεζα που θα καλύπτουν τις ανάγκες δωρεάν άθλησης των δημοτών. Δυστυχώς η πόλη μας δεν διαθέτει τον παραμικρό τέτοιο χώρο και είναι τραγική η έλλειψή τους , αν και ο αθλητισμός είναι κοινωνικό δικαίωμα που δημιουργεί ευεξία, ψυχική υγεία και προωθεί την ποιότητα ζωής. Προτείνουμε να δημιουργηθούν αρχικά δυο τέτοια γυμναστήρια στην περιοχή του Πυροβολικού και στο τρίγωνο στον χώρο του Ανθόκηπου κοντά στο Νοσοκομείο.

6.Καθαρισμός της περιοχής κάτω από τον Προμαχώνα, στο στρατόπεδο του Αγίου Ανδρέα  και σε άλλες περιοχές που έχουν μετατραπεί σε χρόνιους  σκουπιδότοπους.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites