Μ. Τζούφη: «Ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα Ιωάννινα είναι η πρόσληψη 6 επιπλέον γιατρών»

Με έξι επιπλέον νέες θέσεις γιατρών για τη στελέχωση των ΜΕΘ σχεδιάζει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωνοϊού στα Ιωάννινα, όπως προέκυψε από την απάντηση του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη σε ερώτηση της Μερόπης Τζούφη που συζητήθηκε στη Βουλή.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την άμεση υγειονομική θωράκιση του νομού Ιωαννίνων, τονίζοντας πως η περιοχή ήταν από τις πρώτες που εντάχθηκαν στο «κόκκινο». Λαμβάνοντας υπόψη την εξέλιξη της πανδημίας, υπογράμμισε την ανάγκη να προσληφθεί άμεσα μόνιμο και καταρτισμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τις μονάδες ειδικών λοιμώξεων (ΜΕΛ) που έχουν αναπτυχθεί σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και «Χατζηκώστα», όπως και να στελεχωθούν οι νέες κλίνες ΜΕΘ/ΜΑΦ καθώς η πληρότητα αγγίζει το 80%, με τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων να υποδέχονται πλέον κρούσματα από τη δυτική Μακεδονία και τη βορειοδυτική Ελλάδα.

Παράλληλα, τόνισε πως τα Ιωάννινα στερούνται στοχευμένου σχεδίου ιχνηλάτησης, με τυχαιοποιημένες ή αντιπροσωπευτικές δειγματοληψίες και συγκεκριμένα επιδημιολογικά πλάνα ενώ κάλεσε το αρμόδιο υπουργείο να προχωρήσει στη δημιουργία συντονιστικού οργάνου σε επίπεδο περιφέρειας, με στόχο την ορθότερη αντιμετώπιση των αυξημένων υγειονομικών αναγκών και τη θεσμική ενημέρωση της περιοχής.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως έχει δρομολογηθεί η πρόσληψη 6 επιπλέον γιατρών για τις ΜΕΘπαραβλέποντας πως το ΠΓΝΙ έχει ζητήσει από τον Αύγουστο επιπλέον 40 γιατρούς, πως τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) λειτουργούν οριακά, ενώ περίπου 60-70 άτομα από το προσωπικό νοσούν ή έχουν λάβει άδειες ειδικού σκοπού. Αγνοώντας επίσης την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί και στο «Χατζηκώστα», όπου η υποστήριξη των ΜΕΛ γίνεται απο ολιγάριθμο ιατρικό προσωπικό, με την αξιοποίηση του νοσηλευτικού προσωπικού του Πολυδυνάμου Κέντρου της Ψυχιατρικής Κλινικής.

Επίσης, αόριστες και ασαφείς ήταν οι απαντήσεις του αρμόδιου υφυπουργού για την ιχνηλάτηση, τη δημιουργία δομής «αποθεραπείας» και την άμεση εμπλοκή και στήριξη όλων των δομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη μάχη της πανδημίας. Τέλος, καμία δέσμευση δεν υπήρξε για τη δωρεάν συνταγογράφηση των τεστ και αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ.

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ

Συνάντηση Περιφερειάρχη Ηπείρου με αποστολή Γερμανών βουλευτών

30/03/2023, 8:01 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ήπειρο

30/03/2023, 7:59 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Κατάληψη στο Τμήμα Γεωπονικής Άρτας και παραίτηση όλων των καθηγητών για τη μη αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων

30/03/2023, 6:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Οι υποψήφιοι με τον Ριζόπουλο στην Π.Ε Πρέβεζας

21/03/2023, 11:56 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Ήπειρος: Ορίστηκαν οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες

21/03/2023, 10:56 πμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Με διήμερες εκδηλώσεις τίμησε η Άρτα τη μνήμη της Εβραϊκής Κοινότητας Άρτας

20/03/2023, 5:09 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites