Καλείται να δώσει εξηγήσεις για την στάση που κράτησε στο ΦΟΔΣΑ ο Δήμος Πρέβεζας

Άρχισαν τα … “όργανα” στο Δήμο Πρέβεζας, μετά την ακατανόητη στάση που κράτησαν οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και αντιδήμαρχοι Γιάννης Δαρδαμάνης και Κώστας Ακρίβης, στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ Ηπείρου  με θέμα του την έγκριση μελέτης και όρων δημοπράτησης για την ανάθεση της υπηρεσίας «Λειτουργία και Συντήρηση των ΣΜΑ Ηπείρου, Μεταφοράς Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) και υπολείμματος της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων (ΜΕΑ) Ηπείρου».

Όπως διαβάσατε στο mypreveza.gr η στάση της Δημοτικής Αρχής να καταψηφίσει την κατά κοινή ομολογία συμφέρουσα μελέτη για τους δημότες της Πρέβεζας δεν έχει δημιουργήσει απλά ερωτηματικά, αλλά και έντονες αντιδράσεις από τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Πρώτη αντέδρασε με ανακοίνωση της η Δημοτική Παράταξη “Στροφή στο Μέλλον” η οποία με ανακοίνωση της θέτει σημαντικά ερωτήματα προς την Δημοτική Αρχή και ζητά να πραγματοποιηθεί ξεχωριστή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας για το θέμα της Διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΆΡΧΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Η παράταξή μας έχει αναδείξει σε πολλές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου το κρίσιμο και κοστοβόρο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου μας και έχει ζητήσει επανειλημμένα να πραγματοποιηθεί μια ξεχωριστή συνεδρίαση γύρω από το μεγάλο αυτό θέμα, η οποία όμως δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί μιας και από ότι φαίνεται δεν ανήκει στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής.

Τον Ιούνιο του 2020 το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας ενέκρινε την ενιαία τιμολογιακή πολιτική του Αναγκαστικού συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου, Έτους 2020, η οποία κατά γενική ομολογία είναι ιδιαίτερα συμφέρουσα για το Δήμο μας.

Την περασμένη Παρασκευή συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ με θέμα του την έγκριση μελέτης και όρων δημοπράτησης για την ανάθεση της υπηρεσίας «Λειτουργία και Συντήρηση των ΣΜΑ Ηπείρου, Μεταφοράς Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) και υπολείμματος της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων (ΜΕΑ) Ηπείρου» με ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό”, δηλαδή την υλοποίηση της διαδικασίας που θα έκανε πράξη την ανωτέρω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας. Προς γενική έκπληξη οι εκπρόσωποι της παράταξής σας καταψήφισαν την εν λόγω πρόταση.

Θεωρούμε πως στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να εξηγηθεί τόσο στο σώμα όσο και στους πολίτες της Πρέβεζας, από τους εκπροσώπους της παράταξής σας στο ΦΟΔΣΑ, ποιοι ήταν εκείνοι οι λόγοι που τους ώθησαν να καταψηφίσουν μια πρόταση που ολοφάνερα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών του.

Επίσης θα παρακαλούσαμε να υπάρξει ενημέρωση προς το σώμα αναφορικά με την πρόοδο των εργασιών σχετικά με την υλοποίηση του έργου της δημιουργίας του Σταθμού Μεταφόρτωσης του Δήμου μας και επαναφέρουμε την πρότασή μας για την πραγματοποίηση μιας ξεχωριστής συνεδρίασης με θέμα την διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου μας.

 

Για την παράταξη «ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»:

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Ευκλείδης Φονταράς

Βασίλης Κωστούλας

Θανάσης Ανωγιάτης

Παναγιώτης Λελοβίτης

Οι προγραμματικές θέσεις της παράταξής μας σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων βρίσκονται εδώ: (https://www.strofistomellon.gr/perivallon/) όπως επίσης και οι τοποθέτησή μας επί του σχεδίου ενιαίας τιμολογιακής πολιτικής του ΦΟΔΣΑ (https://www.strofistomellon.gr/%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%81%cf%89%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%87%ce%b5%ce%af%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%81%cf%81%ce%b9%ce%bc%ce%bc%ce%ac%cf%84%cf%89/ )


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites