Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ήπειρο – Το “Χατζηκώστα” δέχθηκε περιστατικά χωρίς να είναι έτοιμο

Ανεξέλεγκτη φαίνεται πως είναι η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ήπειρο. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη στιγμή στα ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων υπάρχουν περιστατικά κορωνοϊού που δεν μπορούν να διεκπεραιωθούν λόγω έλλειψης κλινών νοσηλείας στην Ήπειρο.

Οι πηγές αναφέρουν ότι εσπευσμένα προσπαθούν να ανοίξουν νέες κλίνες στο νοσοκομείο της Άρτας συμπτύσσοντας παθολογικές κλινικές χωρίς το απαραίτητο προσωπικό, ενώ σήμερα δέχθηκε περιστατικά κορωνοϊού και το νοσοκομείο “Χατζηκώστα”, όπου νοσηλεύονται 7 περιστατικά κορωνοϊού χωρίς να είναι έτοιμη η κλινική στο Πολυδύναμο, ενώ δε μπορεί να δεχθεί άλλα περιστατικά λόγω έλλειψης γιατρών.

Για τα περιστατικά που νοσηλεύει υπερβάλουν εαυτόν οι γιατροί αφού ένας παθολόγος που εφημερεύει έχει την ευθύνη της κλινικής κορωνοϊού και των παθολογικών κλινικών του νοσοκομείου αν και απαγορεύεται από το πρωτόκολλο καθώς οι γιατροί της κλινικής του κορωνοϊού πρέπει να είναι αποκλειστικά για αυτή για αποφυγή της διασποράς του ιού.
Στο νοσοκομείο υπάρχουν μόνο 7 παθολόγοι και ένας συντονιστής Διευθυντής και κανένας πνευμονολόγος. Λειτουργούν δύο παθολογικές κλινικές 50 κλινών γεμάτες και τα ΤΕΠ, γεγονός που καθιστά αδύνατο να φθάσουν οι 7 παθολόγοι και για τη κλινική κορωνοϊού.

Η έλλειψη γιατρών μαζί με τα κτηριακά προβλήματα είναι οι λόγοι μη λειτουργίας ακόμη της κλινικής σε πλήρη ανάπτυξη.

Οι Κλίνες ΜΕΘ για τον κορωνοϊό για όλη την Ήπειρο είναι μόνο 8 και αυτή τη στιγμή κενές είναι μόνο 3. Αριθμός ανεπαρκής αν σκεφτεί κανείς ότι σήμερα 1 Νοεμβρίου στην Ήπειρο ανακοινώθηκαν συνολικά 68 νέα κρούσματα κορωνοϊού εκ των οποίων 59 στην Π.Ε Ιωαννίνων, 6 στην Π.Ε Πρέβεζας και 3 στην Π.Ε Θεσπρωτίας.

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Οι υποψήφιοι με τον Ριζόπουλο στην Π.Ε Πρέβεζας

21/03/2023, 11:56 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Ήπειρος: Ορίστηκαν οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες

21/03/2023, 10:56 πμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Με διήμερες εκδηλώσεις τίμησε η Άρτα τη μνήμη της Εβραϊκής Κοινότητας Άρτας

20/03/2023, 5:09 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Ήπειρος : Εγγραφή πτυχιούχων Ιατρικών Σχολών στις Λίστες Αναμονής Ιατρικών Ειδικοτήτων 

20/03/2023, 5:04 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννενα : Τους έκλεβε τα εσώρουχα από τα μπαλκόνια

17/03/2023, 9:43 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννενα : Γιάννης Αγγελάκας & 100 °C στον Πολυχώρο Αγορά

17/03/2023, 9:27 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites