Ένας νέος χώρος πολιτισμού στην ορεινή Λευκάδα – Πνευματικό κέντρο το εγκαταλελειμμένο κτίριο στους Σφακιώτες

Το εγκαταλελειμμένο κτίριο στη δημοτική ενότητα Σφακιωτών, μετατρέπεται σε πνευματικό κέντρο αφού το έργο, με προϋπολογισμό 377.000 ευρώ, εντάχθηκε στο πρόγραμμα ”Α.Τρίτσης” και θα χρηματοδοτηθεί.


Τηλεφωνικά ενημέρωσε ο Υπουργός Εσωτερικών κ.Τάκης Θεοδωρικάκος τον Βουλευτή Ν. Λευκάδας Θανάση Καββαδά για την ένταξη προς χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης του έργου «Διαμόρφωση Πνευματικού Κέντρου Δημοτικής Ενότητας Σφακιωτών», ύψους 377.000 ευρώ.

Ο κ. Καββαδάς είχε μεταφέρει το προηγούμενο διάστημα στον Υπουργό την ανάγκη ένταξης έργων της Λευκάδας στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, μεταξύ των οποίων και τη μετατροπή του κτιρίου του πρώην Δήμου Σφακιωτών σε πνευματικό κέντρο. Όπως είχε επισημάνει, το εγκαταλελειμμένο κτίριο, στο οποίο επρόκειτο να στεγαστεί το δημαρχείο του πρώην δήμου Σφακιωτών παρέμενε αναξιοποίητο και ήταν απόλυτη ανάγκη να βρεθεί χρηματοδότηση ώστε να πάρει ζωή και να μετατραπεί σε χώρο πολιτισμού.

Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο κτίριο είχαν γίνει κατά το παρελθόν δύο απόπειρες ένταξης του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, οι οποίες δεν είχαν αποτέλεσμα: Το 2017 με την πρόταση ένταξης στο Ε.Π «Ανταγωνιστικότητα και Καινοτομία» και το 2019 με την πρόταση ένταξης στο Φιλόδημος Ι. Και ενώ όλα τα έργα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων τα οποία ήταν στο Φιλόδημος Ι πέρασαν στο πρόγραμμα «Α.Τρίτσης» τον Ιούνιο, το μοναδικό έργο που έμεινε εκτός ήταν το Πνευματικό Κέντρο της Δ.Ε. Σφακιωτών.

Γι’ αυτό άλλωστε ο Βουλευτής ξεκίνησε συχνές επαφές, από τον Ιούνιο και μετά, με τον Υπουργό Εσωτερικών, επιμένοντας να εγκριθεί και να ενταχθεί το έργο στο «Α.Τρίτσης». Σήμερα, ο κ. Θεοδωρικάκος υπέγραψε την απόφαση ένταξης η οποία θα αναρτηθεί στη Διαύγεια τις επόμενες ώρες.

Τέλος, ο Υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε το Βουλευτή για την έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου Λευκάδας με το ποσό των 143.090,31 ευρώ και του Δήμου Μεγανησίου με 19.194,49 ευρώ προς κάλυψη έκτακτων και επιτακτικών τους αναγκών για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΛΕΥΚΑΔΑ

Η Λευκάδα τιμά την 21η Μαΐου 1864 – Το πρόγραμμα εορτασμού της Επετείου της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

18/05/2022, 3:35 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Π.Ε. Λευκάδας: Ανοίγει τις πύλες του για το κοινό το ανακαινισμένο Κάστρο της Αγίας Μαύρας – Δωρεάν ξεναγήσεις το Σάββατο 21Μαΐου 2022

18/05/2022, 10:56 πμ

ΑΡΤΑ, ΛΕΥΚΑΔΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Η εταιρεία ΜΑΡΤΣΕΚΗΣ Α.Ε ζητά πωλητή/τρια για τις περιοχές Πρέβεζας-Αγρινίου-Άρτας-Λευκάδας

14/05/2022, 5:25 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Π.Ε. Λευκάδας: Η κακοκαιρία «Φίλιππος» φέρνει χαμηλές θερμοκρασίες – Προσοχή σε τζάκια, θερμάστρες, σόμπες και λοιπές εστίες θέρμανσης

09/03/2022, 10:54 πμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Π.Ε. Λευκάδας: 102 ράπιντ τεστ στο χθεσινό «Ραντεβού στο Διοικητήριο» – 1 δείγμα θετικό από επανέλεγχο κρούσματος

19/01/2022, 12:05 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Εντός του 2022 θα δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος Άκτιο – Άγιος Νικόλαος

04/01/2022, 9:48 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites