Ξεσηκώνονται οι γονείς στο Καναλάκι – Ακόμα να αποκατασταθούν οι ζημιές από το σεισμό στα σχολεία

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχώρησαν την Παρασκευή, οι Γονείς και Κηδεμόνες του Γυμνασίου και Λυκείου Καναλακίου, καθώς εδώ και 7 μήνες, από τις 21 Μαρτίου, οπότε και έγινε ο σεισμός στην περιοχή, τα κτήρια των σχολείων δεν έχουν αποκατασταθεί ώστε να μπορούν να δεχτούν τους μαθητές τους.
Οι 150 περίπου μαθητές του Γυμνασίου από τις 16 Σεπτέμβρη οπότε και έγινε η έναρξη – με καθυστέρηση για αυτούς – της σχολικής χρονιάς, κάνουν μάθημα τις απογευματινές ώρες στις αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου.

Οι 80 περίπου μαθητές του Λυκείου, για τους οποίους η σχολική χρονιά ξεκίνησε με 15 μέρες καθυστέρηση στο τέλος Σεπτεμβρίου, κάνουν απογευματινά μαθήματα στις αίθουσες του ΕΠΑΛ.

Ο διαγωνισμός για την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων σχολείων, προϋπολογισμού 125.000 ευρώ + ΦΠΑ, πέρασε από 40 κύματα.

Στις 3 Ιουλίου ο προσωρινός ανάδοχος δεν μπόρεσε να προσκομίσει εγγυητική επιστολή, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να κηρυχτεί έκπτωτος.

Στις 13 Αυγούστου υπεγράφη σύμβαση με άλλον κατασκευαστή και με ημερομηνία ολοκλήρωσης των εργασιών την 16 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι γονείς τις τελευταίες τρεις εβδομάδες δεν γίνονται εργασίες στα σχολεία, με αποτέλεσμα μια βδομάδα πριν τη συμβατική ημερομηνία παράδοσης των κτιρίων, σε αυτά να παραμένουν οι ρωγμές και οι σωροί από μπάζα.

«Είμαστε στην ίδια πλευρά, μέλημα και αγωνία μας είναι τα παιδιά μας να επιστρέψουν στις σχολικές μονάδες και τα σχολεία να λειτουργήσουν όπως και πριν τον σεισμό» , δήλωσε ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς μετά την συνάντηση και την εκτενή συζήτηση με γονείς και μαθητές των Γυμνασίου – Γενικού Λυκείου Καναλακίου, τα οποία έχουν πληγεί από τον σεισμό της 21 Μαρτίου. Ενημέρωσε σχετικά με τις ενέργειες του Δήμου για την επίσπευση των εργασιών τους γονείς και ανέφερε ότι μετά την ρητή δέσμευση για παράδοση του κτηρίου από τον εργολάβο της ΚΤΥΠ (πρώην ΟΣΚ) στο τέλος του Οκτωβρίου, ο Δήμος Πάργας θα προβεί σε όσες συμπληρωματικές εργασίες (ηλεκτρολογικές – μηχανολογικές-καθαρισμός κτιρίου) δεν προβλέπει η σύμβαση της ΚΤΥΠ, με έξοδα από ίδιους πόρους. Η έναρξη των εργασιών θα γίνει αμέσως μετά την παράδοση του κτιρίου από τον εργολάβο.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites