Νέες υποδομές στις μονάδες υγείας της Ηπείρου για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού

Η πίεση που υφίσταται το Σύστημα Δημόσιας Υγείας και ιδίως το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων από τις εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό, αποτελεί το σημαντικότερο ζήτημα που αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, αλλά και γενικότερα την Ήπειρο ως προς τη διαχείριση της πανδημίας, ανέφερε συνοπτικά ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνη, ενημερώνοντας σήμερα τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής.   

Η Περιφέρεια Ηπείρου – συνέχισε- είναι έτοιμη να συμβάλλει και να συνδράμει για μια ακόμη φορά  στην ενίσχυση των νοσοκομείων και στη βελτίωση υποδομών των δημόσιων φορέων υγείας  προκειμένου να γίνονται με ασφάλεια οι λήψεις δειγμάτων. 

Κοντέινερς για ασφάλεια των ελέγχων

Στο πλαίσιο αυτό ήδη έγινε προμήθεια από την Περιφέρεια και τοποθετήθηκαν τρεις οικίσκοι και δύο κοντέινερ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, δύο κοντέινερ στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» και ένα κοντέινερ  στον Μεθοριακό Σταθμό Κακαβιάς (ο οποίος χρησιμοποιείται από τον Ε.Ο.Δ.Υ.), ενώ πρόκειται να τοποθετηθεί ένα ακόμη στην ΤΟΜΥ Ιωαννίνων.  

 

 

Μονάδες αρνητικής πίεσης σε ΠΓΝΙ- «Χατζηκώστα»

Πέραν αυτών η Περιφέρεια ανταποκρίνεται θετικά σε αιτήματα που της υποβλήθηκαν από το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» για την άμεση  οικονομική συνδρομή της ώστε να μετατραπεί τμήμα του Πολυδύναμου Κέντρου 24  κλινών σε μονάδα αρνητικής πίεσης για ασθενείς με Covid-19 και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων επίσης για χρηματοδότηση δημιουργίας συστήματος αρνητικής πίεσης για εννέα δωμάτια νοσηλείας στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων 3 και για δέκα δωμάτια στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων 4. 

 

Επτά κλίνες ΜΕΘ στην Άρτα

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης  ανακοίνωσε ότι  το Νοσοκομείο Άρτας ενισχύθηκε από την Περιφέρεια με επτά κλίνες ΜΕΘ, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του, καθώς δεν αποκλείεται μελλοντικά να χρειαστεί να νοσηλεύσει ασθενείς με Covid-19. 

 

 

 

 

Έλεγχοι Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας

Όσον αφορά την επιθετική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού των τελευταίων ημερών στα Ιωάννινα, ο Περιφερειάρχης την απέδωσε κυρίως σε μετανάστες που απασχολούνται σε βιομηχανικές μονάδες της περιοχής,  οι οποίοι  διαμένουν ομαδικά και υπό δύσκολες συνθήκες.  

Εξαιτίας αυτής της παραμέτρου,  αφίχθη  σήμερα στα Ιωάννινα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Παπαγεωργίου, υπό την εποπτεία του οποίου κλιμάκια  πραγματοποιούν  ελέγχους σε μονάδες στις οποίες απασχολούνται, αλλά και σε περιοχές που διαβιούν οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί εργαζόμενοι. 

«Απαιτείται μεγαλύτερη σοβαρότητα από όλους για να αποφύγουμε τα χειρότερα», τόνισε ο Περιφερειάρχης, επισημαίνοντας ότι «δυστυχώς υπάρχουν περιπτώσεις που δεν εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα και αυτό δεν ισχύει μόνο για την Π.Ε. Ιωαννίνων, αλλά για όλες της Ηπείρου». «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα βουνό μπροστά μας», πρόσθεσε για να  καταλήξει λέγοντας  ότι η απόφαση για την επιβολή ή όχι πρόσθετων μέτρων ή ακόμη και lockdown, δεν είναι πολιτική, αλλά καθαρά επιστημονική και λαμβάνεται βάσει των εισηγήσεων των Λοιμωξιολόγων. 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites