Εμβληματικό έργο για την Πρέβεζα το αναβατόριο στο Ζάλογγο

Ένα έργο που στη συνείδηση των πολιτών θα ταυτιστεί με το 2021,με βασικές περιβαλλοντικές υποδομές- είτε με ψηφιακές υποδομές, είτε έργα τα οποία έχουν να κάνουν με δεξιότητες ή σύγχρονες ματιές στο παρελθόν μας, ζήτησε από κάθε Δήμαρχο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, για το “Ελλάδα 2021”.

Στη σύσκεψη μετείχαν η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης, ο Εκτελεστικός Γενικός Συντονιστής της Επιτροπής Μάρτων Σίμιτσεκ και ο Γενικός Διευθυντής Λειτουργίας Αθανάσιος Κανταρτζής, ενώ μεταξύ των Δημάρχων που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη ήταν και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος, «το Υπουργείο Εσωτερικών έχει προχωρήσει στη διατύπωση ξεχωριστής πρόσκλησης μέσα από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για τα έργα που συνδέονται με την αφετηρία του εορτασμού των 200 χρόνων». Ο καταρχήν προϋπολογισμός φτάνει τα 50 εκατ. ευρώ και μπορούν να ενταχθούν αμέσως 102 έργα υποδομών από 59 Δήμους και 4 Περιφέρειες της χώρας.

Ο Δήμος Πρέβεζας έχει καταθέσει σχετικά νωρίς τις προτάσεις του, οι οποίες περιλαμβάνουν διάφορα έργα μικρά και μεγάλα. Αυτό που αναμφίβολα ταιριάζει στα χαρακτηριστικά που έθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι η εγκατάσταση αναβατόριού στον ιερό βράχο του Ζαλόγγου. Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο που αν προωθηθεί ως πρόταση από τον Δήμο Πρέβεζας θα αναβαθμίσει κατά πολύ την ευρύτερη περιοχή, γιατί καθιστά εύκολα προσβάσιμο για όλους (π.χ ΑμεΑ) ένα μνημείο που είναι χαρακτηρισμένο ως το μεγαλύτερο άγαλμα της Ελλάδας, με μήκος 18μ. και ύψος 13μ.

Σήμερα η πρόσβαση προς το γλυπτό είναι μία και μοναδική, καθώς αν κάποιος θέλει να φτάσει σε αυτό πρέπει να ανέβει λιθόστρωτο μονοπάτι 410 σκαλοπατιών που ξεκινά από το Μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου που βρίσκεται σε χαμηλότερο υψόμετρο.

Πολύ κοντά στο Μνημείο βρίσκεται η Μονή του Ταξιάρχη Μιχαήλ που θεωρείται το αρχαιότερο μοναστήρι της Ηπείρου, γύρω στα 400 μ.Χ. και τα ερείπια της αρχαίας Κασσώπης, σημαντικής πόλης του 3ου αι. π.Χ. με αρχαίο θέατρο.

Ο Δήμος Πρέβεζας λοιπόν καλείται να αρπάξει την ευκαιρία από τα “μαλλιά” και να διεκδικήσει την χρηματοδότηση αυτού του τόσο σημαντικού έργου, για ένα τόσο σπουδαίο μνημείο, όπως είναι το Ζάλογγο.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites