Έκτακτη ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας ενόψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Οδηγίες και συστάσεις προς τους πολίτες εξέδωσε με έκτακτη ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, ενόψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένονται από σήμερα αργά το βράδυ και πρόκειται να εκδηλωθούν κυρίως αύριο σε πολλές περιοχές της χώρας. Τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τους, τις βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις εξής βασικές οδηγίες:

-Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

-Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

Σημειώνουμε ότι οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι, από αργά το βράδυ της Τρίτης (27-10-20) το Ιόνιο, κυρίως τα νησιά του Κεντρικού και Νοτίου Ιονίου και πιθανώς τα νότια τμήματα της Πελοποννήσου, ενώ από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης (28-10-20 Εθνική Εορτή) η Πελοπόννησος, η Κρήτη, βαθμιαία η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και η Εύβοια. Από τις μεσημβρινές ώρες, τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στα νότια τμήματα της Ηπείρου και στις Κυκλάδες. Στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τα ισχυρά φαινόμενα αναμένονται από το απόγευμα, ενώ στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη από τις βραδινές ώρες.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με το σύνολο των υπηρεσιών της βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

Μένουμε σε εγρήγορση – Μένουμε σε επιφυλακή – Ακολουθούμε τις οδηγίες.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.hnms.gr.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛΑΣ www.astynomia.gr.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΚΑΙΡΟΣ

Έρχεται χιονιάς και στην Ήπειρο – Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ

19/01/2024, 1:51 μμ

ΚΑΙΡΟΣ

Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Ε.Μ.Υ.

21/11/2023, 12:10 μμ

ΚΑΙΡΟΣ

Χαλάει ο καιρός στην Ήπειρο από σήμερα το βράδυ – Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ

25/10/2023, 11:14 πμ

ΚΑΙΡΟΣ

Έρχεται η κακοκαιρία “PETAR” που θα επηρεάσει και την Ήπειρο

04/08/2023, 12:58 μμ

ΚΑΙΡΟΣ

Στους 50,2 °C η αίσθηση θερμοκρασίας σήμερα στην Πρέβεζα

25/07/2023, 6:34 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΚΑΙΡΟΣ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν την Ήπειρο – Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

14/03/2023, 2:24 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΚΑΙΡΟΣ

Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα – Η Περιφέρεια Ηπείρου εφιστά την αυξημένη προσοχή

10/03/2023, 3:13 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΚΑΙΡΟΣ

‘Ηπειρος : Έρχονται χιόνια σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο – Επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την ΕΜΥ

25/01/2023, 2:28 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites