Το παιδί μου αρνείται να δοκιμάσει νέα φαγητά!

Άρθρο της Φωτεινής Μπάσιου - Υπεύθυνης του Κέντρου Λογοθεραπείας Εργοθεραπείας "Το Ταξίδι του Λόγου"

Υπάρχουν πολλά παιδιά που δυσκολεύονται να δοκιμάσουν νέες τροφές ή ακόμα και να έχουν ποικιλία στην διατροφή τους. Πολλοί γονείς μου αναφέρουν δυσκολίες στην εισαγωγή νέων τροφών στην διατροφή των παιδιών τους ή την επιμονή των παιδιών τους με συγκεκριμένες υφές τροφών. Πολύ συχνά οι δυσκολίες αυτές συνδέονται με δυσκολίες στην ομιλία ή με την καθυστέρηση της ομιλίας.

Πολλά παιδιά λοιπόν παρουσιάζουν αρκετά αισθητηριακά ζητήματα(δυσκολίες να έρχονται σε επαφή με διάφορες αισθήσεις) τα οποία επηρεάζουν λίγο ή πολύ και την εισαγωγή νέων τροφών. Ο βαθμός που τα επηρεάζει εκδηλώνεται, είτε με την άρνηση μιας νέας τροφής, είτε με το να προτιμούν ένα περιορισμένο εύρος τροφών.

Ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να εισάγουμε τα νέα φαγητά και να βοηθήσουμε το παιδί μας, εξαρτάται πάντα από τον βαθμό των δυσκολιών που αντιμετωπίζει και κυρίως την αιτία που τα αποφεύγει.

Η κατεύθυνση που θα δοθεί στους γονείς γίνεται έπειτα από μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση από τον ειδικό Λογοθεραπευτή ή Εργοθεραπευτή που έχει εκπαιδευτεί πάνω σε αυτές τις τεχνικές. Στο κέντρο μας μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε όλα σας τα ερωτήματα καθώς η ομάδα μας διαθέτει έμπειρο προσωπικό εκπαιδευμένο σε τεχνικές Εισαγωγής νέων τροφών.

Με εκτίμηση, Μπάσιου Φωτεινή Λογοθεραπεύτρια Υπεύθυνη του Κέντρου


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κώστας Μπάρκας: Σοβαρές επιφυλάξεις για τον τρόπο που ανοίγει ο Τουρισμός, ακόμα και από τους ίδιους τους εκπροσώπους του κλάδου 

15/05/2021, 7:12 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κανένα νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Πρέβεζα – Αναλυτικά η κατανομή

15/05/2021, 7:05 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αστυνομικοί της ασφάλειας Πρέβεζας συνέλαβαν σε περιοχή της Αθήνας άνδρα για διακίνηση ναρκωτικών

15/05/2021, 7:01 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνάντηση Δημάρχου Πάργας με κατοίκους της Τ.Κ. Αμμουδιάς

15/05/2021, 6:56 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Νέα θεματική Αντιδήμαρχος Πάργας αναλαμβάνει η Αγγελική Ρεπάνη

15/05/2021, 6:48 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΔΕΥΑ Πρέβεζας : Εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” έργο ύδρευσης 620 χιλιάδων ευρώ

14/05/2021, 9:28 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites