Συριζα Ιωαννίνων : Σοβαρά ερωτηματικά από την διαχείριση της πανδημίας και την προετοιμασία του ΕΣΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας σαρώνει την περιοχή μας , επηρεάζοντας καθοριστικά την καθημερινή ζωή όλων των ανθρώπων, σοβαρά ερωτηματικά δημιουργούνται για την συνολική και την τοπική διαχείριση της πανδημίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στάθηκε από την αρχή με σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι στην πανδημία και στις επιπτώσεις της προτείνοντας δέσμη μέτρων σε όλα τα επίπεδα που αφορούσαν την κοινωνικοοικονομική ζωή και την υγειονομική θωράκιση  μέσα από το πρόγραμμα ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ  αλλά και με πολλές επιμέρους παρεμβάσεις σε κρίσιμα ζητήματα. 

Ο πολύτιμος χρόνος που χάθηκε από τις αντιφάσεις και τις παλινωδίες της κυβέρνησης καθώς και τις εμμονές της στα νεοφιλελεύθερα δόγματα έχουν ήδη στοιχίσει δραματικά στην κοινωνία με την εκτόξευση της ανεργίας , την προοπτική της συντριβής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την αφόρητη  πίεση των μονάδων υγείας. 

Η αναμενόμενη εξέλιξη της πανδημίας και στην περιοχή μας  δημιουργεί  μείζονα ερωτηματικά για την κυβερνητική διαχείριση .

  • Πως προετοιμάστηκε στην περιοχή μας το ΕΣΥ και οι επί μέρους μονάδες υγείας ( Νοσοκομεία-πρωτοβάθμια) ώστε να αντιμετωπιστεί με επάρκεια – χωρίς να κινδυνεύουν να  «ανασταλούν» οι άλλες λειτουργίες του – το επερχόμενο κύμα της πανδημίας που όλοι προέβλεπαν; 
  • Πως είναι δυνατόν την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή να υπάρχει το γνωστό έγγραφο του διοικητή της 6ης ΥΠΕ στις 26/10  -για την μετατροπή της παθολογικής του  ΓΝ Χατζηκώστα σε κλινική COVID  και το άνοιγμα 4ης ΜΕΛ στο Πανεπιστημιακό- με το ήδη υπάρχον προσωπικό, τα ανοιγοκλεισίματα χώρων και αναστολών  υγειονομικών δραστηριοτήτων και με ποια επιστημονική εισήγηση;
  • Γιατί καθυστέρησε και πάγωσε πάνω από ένα χρόνο η προκήρυξη μόνιμων θέσεων στο ΕΣΥ, ιδιαίτερα ιατρικού προσωπικού, γιατί δεν προετοιμάστηκε με προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή ιδιαίτερα το ΓΝ Χατζηκώστα; 
  • Γιατί ενώ από καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προειδοποιούσε και με θεσμικές συναντήσεις και με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις  για την ανάγκη  προσωπικού και δομών για την αντιμετώπιση της πανδημίας , λαμβάναμε την απάντηση ότι υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο , που όμως δεν ήταν ανακοινώσιμο, ενώ η περιοχή μας εξαιρέθηκε από τις  πρόσφατες προκηρύξεις  για προσωπικό ΜΕΘ;
  • Πως είναι δυνατόν να συνεχίζεται μια κατάσταση κατακερματισμού της αντιμετώπισης της πανδημίας ,χωρίς τοπικό συντονισμό , χωρίς διαφάνεια, χωρίς τον αναγκαίο έλεγχο εκεί που επιβάλλεται ( π.χ. εργασιακοί χώροι) και τελικά να επικρατεί μια κατάσταση που επιτείνει την σύγχυση. 
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ τονίζει για μια ακόμη φορά ότι απέναντι στον πανικό, που επικρατεί στα κυβερνητικά κλιμάκια, είναι αναγκαίο ένα συγκροτημένο και ολιστικό σχέδιο και για την περιοχή μας που χρειαζόταν  από ΧΘΕΣ , με τοπικό συντονισμό με διαφάνεια με θεσμική ενημέρωση κλπ.

Η ένταση με την οποία ζητείται και σωστά η ατομική ευθύνη δεν βρίσκει αντίστοιχα απέναντί της την  σοβαρότητα της κυβερνητικής ευθύνης. 

                                                                       Ιωάννινα 27-10-2020


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites