Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα” : “΄΄Οσο τα << ξενυχτάδικα >> θα μένουν ανοιχτά μέχρι το χάραμα θα εξακολουθούν να ανοίγουν και τάφοι”

Ακολουθεί δημοσίευση της επιστολής που απέστειλα ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα” προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κων/νο Τασούλα, η οποία κοινοποιήθηκε και στα κόμματα της Ελληνικής Βουλής.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΠΡΕΒΕΖΑ»

Αβέρωφ 2,  48100Πρέβεζα 

Τηλ. 26820 61415

e-mail: pol.syl.preveza@gmail.com

                                                                                            Προς :

                                                                                Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

                                                                                    κ.  Κων/νο  Α.  Τασούλα

                                                                                 κοιν: Κόμματα της Ελληνικής Βουλής

 

Κύριε  Πρόεδρε 

Στις 13 του μήνα Σεπτέμβρη η ήσυχη και γαλήνια πόλη μας συγκλονίστηκε από το θάνατο τριών νέων της 19, 19 και 23 χρονών και ενός εβδομηντάχρονου συμπολίτη μας που βρέθηκε στο δρόμο τους.

Οι τρείς νέοι επέστρεφαν στις 6:30 το πρωί (!!!) από διασκέδαση σε <<ξενυχτάδικο>>  της περιοχής όταν συνέβη η τραγωδία .

Τα αίτια πανελληνίως γνωστά , αλκοόλ , κόπωση, ταχύτητα, άθλιοι  επαρχιακοί δρόμοι, μα πάνω από όλα το ωράριο λειτουργίας των μαγαζιών και ο ελλιπέστατος έλεγχος  των αρμοδίων υπηρεσιών – γνωστοί οι λόγοι – για συνεχή και εξαντλητικά αλκοτέστ και όρια ταχύτητας κυρίως τις μεταμεσονύχτιες ώρες.

Βαρύ το τίμημα της Ελλάδας κάθε χρόνο στους νέους από τις παραπάνω αιτίες.

Το έθνος φθίνει από την υπογεννητικότητα, που έρχεται να τη συμπληρώσει η ανικανότητα της πολιτείας να προστατεύσει τους πολίτες και κυρίως τους νέους της από τις οδυνηρές απώλειες.

Οι στατιστικές τραγικά το επιβεβαιώνουν.

Ως πολίτες δεν βρίσκουμε ούτε ένα λόγο που να αντισταθμίζει αυτή την εκατόμβη, με την επιμονή του κράτους αυτά τα μαγαζιά να κλείνουν ακόμη και μετά την ανατολή του ήλιου . Ακόμη και αν προσέφεραν το μεγαλύτερο ποσοστό εσόδων και ανάπτυξης στην Ελληνική οικονομία – που μάλλον το αντίθετο συμβαίνει – ούτε αυτό θα δικαιολογούσε τη συνεχή έκθεση της νεολαίας μας στο θάνατο και τις οικογένειές τους σε πόνο ανελέητο από το ανεπούλωτο τραύμα.

Ένα σύγγραμμα του Α.Π.Θ. ( που δημοσιεύτηκε και στον Ηπειρώτικο τύπο) γράφει ότι: Η ανθρώπινη ζωή δεν αποτελεί μόνο πρωταρχικό ατομικό έννομο αγαθό αλλά και βάση της ύπαρξης όλων των άλλων ατομικών και υπερατομικών έννομων αγαθών. Λόγω της αναγνωρισμένης αξίας και σημασίας της ζωής για τον άνθρωπο απολαμβάνει ιδιαίτερη προστασία από την Πολιτεία, τόσο σε συνταγματικό όσο και σε νομοθετικό επίπεδο. Επειδή η ανθρώπινη ζωή δεν υπόκειται σε ποιοτικές διαβαθμίσεις και ποσοτικές προσθαφαιρέσεις η εκτεταμένη προστασία που της παρέχεται καλείται <<απόλυτη>>.

Γι’ αυτό το Ηθικό και Εθνικό Καθήκον απευθυνόμαστε σε εσάς , αλλά και στα κόμματα της Ελληνικής Βουλής και ενώνοντας τη φωνή της λογικής και του πόνου με αυτή των χιλιάδων χαροκαμένων οικογενειών, των δεκάδων ενώσεων και συλλόγων, αλλά και των εκατομμυρίων Ελλήνων ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να υλοποιήσετε αυτό το καθήκον ΣΑΣ με την ψήφιση ενός νόμου που θα ελαχιστοποιήσει, ακόμη και θα μηδενίσει τα αίτια αυτών των θανάτων όπως συμβαίνει στην πλειοψηφία των κρατών της Ε.Ε. . 

Νομοθετήστε το , για να είναι το αίμα των τριών αυτών νέων και του ενήλικου συμπολίτη μας το τελευταίο στην άσφαλτο και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών , μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια σας, θα σας ευγνωμονούν . Σε διαφορετική περίπτωση όσο τα << ξενυχτάδικα >> θα μένουν ανοιχτά μέχρι το χάραμα θα εξακολουθούν να ανοίγουν και τάφοι για τους νέους με ηθικούς αυτουργούς όλους ΕΣΑΣ που ενώ μπορείτε δεν ΤΟΛΜΑΤΕ να βάλετε φραγμούς στο θάνατο.

                                              ΤΟ ΔΣ:

Λογοθέτης Κων/νος ( εκπαιδευτικός )

Σταύρου Κων/νος ( επαγγελματίας ) 

Μίχα Ελένη ( φαρμακοποιός )

Σαρδελή Άννα Μαρία ( δημοτική  υπάλληλος)

Παπαμιχαήλ Ευτυχία ( ιατρός )

Κατσικομβόρδου Θεοδοσία ( εκπαιδευτικός) 

Κορδέλλα Βασιλική ( ιατρός)

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites