Κώστας Μπάρκας : «Να ενταχθούν άμεσα στο ειδικό ποσοστό εισαγωγής οι μαθητές του Δήμου Πάργας όπως και στην Κρήτη»

Την άνιση μεταχείριση των μαθητών  του Δήμου Πάργας που εισήχθησαν εφέτος στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε σχέση με τους μαθητές του Δήμων Χανίων, καταγγέλλει ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ν.Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας, με ερώτηση που κατέθεσε προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Συγκεκριμένα στην Ερώτηση ο κ. Μπάρκας  αναφέρει ότι : «Από τις 26 Μαΐου 2020 έχει κατατεθεί, με αριθμό πρωτοκόλλου 1816/3-6-2020, Αναφορά προς το προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων, η Επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Πρέβεζας, με την οποία απεύθυνα έκκληση προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, να καθοριστεί ειδικό ποσοστό για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το Ακαδημαϊκό Έτος 2020-2021, για τους μαθητές και απόφοιτους του Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου της Δημοτικής Ενότητας Φαναρίου του Δήμου Πάργας και περιοχών του Δήμου Πρέβεζας,, οι οποίοι  διαμένουν και φοιτούν σε περιοχές που έχουν πληγεί  από τον ισχυρό σεισμό της 21ης Μαρτίου 2020.

Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν όλες οι προϋποθέσεις για να εκδοθεί η σχετική Υπουργική Απόφαση (ΥΑ),  για ένταξη των μαθητών σε ειδικό ποσοστό για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από τις πληγείσες περιοχές του Δήμου Πάργας και περιοχών του Δήμου Πρέβεζας, καμία Απάντηση δεν δόθηκε από το Υπουργείο παιδείας.

Αντιθέτως με έκπληξη πληροφορούμαι από το επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας με ημερομηνία ανάρτησης 25-09-20 να ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με την αριθμ. Φ.253.2/128348/A5/24-9-2020 Υπουργική Απόφαση, η οποία έχει σταλεί για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο, ειδικά και μόνο για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, οι μαθητές της τελευταίας τάξης και οι απόφοιτοι  Γενικών και  Επαγγελματικών Λυκείων α) του Δήμου Καντάνου-Σελίνου Ν. Χανίων και β) του Δήμου Κισσάμου Ν. Χανίων, που έχουν πληγεί εξαιτίας φυσικών καταστροφών και οι οποίοι  υπέβαλαν αίτηση δήλωση και συμμετείχαν στις πρώτες μετά το συμβάν πανελλαδικές εξετάσεις που διεξήχθησαν τον Ιούνιο του 2020, εισάγονται καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.).»

Ο κ. Μπάρκας τονίζει ότι: « Επειδή οι μαθητές του Νομού Πρέβεζας δεν είναι «παιδιά ενός κατώτερου Θεού», η παραπάνω ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας αποτελεί κατάφορη αδικία κατά των Μαθητών και απόφοιτων του Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου της Δημοτικής Ενότητας Φαναρίου του Δήμου Πάργας και περιοχών του Δήμου Πρέβεζας, ζητά δε από την υπουργό να προβεί σε άμεσες ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί η αδικία και το ταχύτερο δυνατόν και με ανάλογη Υπουργική Απόφαση να  ενταχθούν και οι μαθητές της Δημοτικής Ενότητας Φαναρίου του Δήμου Πάργας και περιοχών του Δήμου Πρέβεζας, που επλήγησαν από μια φυσική καταστροφή, τον σεισμό της 21ης Μαρτίου 2020, σε ειδικό ποσοστό εισαγωγής καθ΄ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το Ακαδημαϊκό Έτος 2020-2021.»

 

Ακολουθεί αναλυτικά η Ερώτηση του κ. Μπάρκα και επισυνάπτεται σε σύνδεσμο η ανακοίνωση της απόφασης του Υπουργείου παιδείας για τους μαθητές της Κρήτης.  

  

( Aνακοίνωση Υπουργικής Απόφασης  του Υπουργείου Παιδείας: 

https://www.minedu.gov.gr/news/46522-25-09-20-sxetika-me-tin-eisagogi-stin-tritovathmia-ekpaidefsi-ypopsifion-panelladikon-eksetaseon-2020-perioxon-pou-exoun-pligei-eksaitias-fysikon-katastrofon   )

 

Αθήνα, 01/10/2020

 

Ερώτηση

Προς την Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων 

  

Θέμα: « Ένταξη σε ειδικό ποσοστό εισαγωγής των μαθητών του Δ.Δ.Φαναρίου του Δήμου Πάργας και περιοχών του Δήμου Πρέβεζας, που επλήγησαν από τον σεισμό της 21ης Μαρτίου 2020».

 

Από τις 26 Μαΐου 2020 έχει κατατεθεί, με αριθμό πρωτοκόλλου 1816/3-6-2020, Αναφορά προς το προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων, η Επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Πρέβεζας, με την οποία απεύθυνα έκκληση προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, να καθοριστεί ειδικό ποσοστό για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το Ακαδημαϊκό Έτος 2020-202, για τους μαθητές και απόφοιτους του Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου της Δημοτικής Ενότητας Φαναρίου του Δήμου Πάργας και περιοχών του Δήμου Πρέβεζας,, οι οποίοι  διαμένουν και φοιτούν σε περιοχές που έχουν πληγεί  από τον ισχυρό σεισμό της 21ης Μαρτίου 2020.

Συνέπεια του ισχυρού σεισμού ήταν στην ευρύτερη περιοχή του Φαναρίου του Δήμου Πάργας να πληγούν πάνω από πεντακόσια (500) οικήματα, εκ των οποίων πάνω από τριακόσια (300) να χαρακτηρίζονται από τα αρμόδια συνεργεία καταγραφής ζημιών ως μη κατοικήσιμα. Ταυτόχρονα, η Δημοτική Ενότητα Φαναρίου του Δήμου Πάργας, καθώς και οι Δημοτικές Ενότητες Λούρου και Ζαλόγγου του Δήμου Πρέβεζας κηρύχθηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. 

Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν όλες οι προϋποθέσεις για να εκδοθεί η σχετική Υπουργική Απόφαση (ΥΑ),  για ένταξη των μαθητών σε ειδικό ποσοστό για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από τις πληγείσες περιοχές του Δήμου Πάργας και περιοχών του Δήμου Πρέβεζας, καμία Απάντηση δεν δόθηκε από το Υπουργείο παιδείας.

Αντιθέτως με έκπληξη πληροφορούμαι από το επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας με ημερομηνία ανάρτησης 25-09-20 να ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με την αριθμ. Φ.253.2/128348/A5/24-9-2020 Υπουργική Απόφαση, η οποία έχει σταλεί για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο, ειδικά και μόνο για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, οι μαθητές της τελευταίας τάξης και οι απόφοιτοι  Γενικών και  Επαγγελματικών Λυκείων α) του Δήμου Καντάνου-Σελίνου Ν. Χανίων και β) του Δήμου Κισσάμου Ν. Χανίων, που έχουν πληγεί εξαιτίας φυσικών καταστροφών και οι οποίοι  υπέβαλαν αίτηση δήλωση και συμμετείχαν στις πρώτες μετά το συμβάν πανελλαδικές εξετάσεις που διεξήχθησαν τον Ιούνιο του 2020, εισάγονται καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.).

Επειδή, έγκαιρα είχε επισημανθεί η δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Φαναρίου του Δήμου Πάργας και περιοχών του Δήμου Πρέβεζας, εξ εξαιτίας του σεισμού, ως φαινόμενου φυσικής καταστροφής,

Επειδή, οι συνέπειες του σεισμού ανέτρεψαν καθολικά την ομαλή προετοιμασία των μαθητών της Δημοτικής Ενότητας Φαναρίου του Δήμου Πάργας και περιοχών του Δήμου Πρέβεζας,  για τις εισαγωγικές εξετάσεις τον Ιούνιο του 2020,   

Επειδή, οι μαθητές της Δημοτικής Ενότητας Φαναρίου του Δήμου Πάργας και περιοχών του Δήμου Πρέβεζας, χρήζουν ίσης αντιμετώπισης ως πολίτες του Ελληνικού κράτους,

    

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 

  • Για ποιο λόγο δεν εντάχθηκαν σε ειδικό ποσοστό εισαγωγής  οι μαθητές της Δημοτικής Ενότητας Φαναρίου του Δήμου Πάργας και περιοχών του Δήμου Πρέβεζας όπως οι μαθητές των Δήμων Καστάνου – Σελίνου Ν.Χανίων και Δήμου Κισσάμου Ν.Χανίων;
  • Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί, ώστε να αποκατασταθεί η αδικία και το ταχύτερο δυνατόν με Υπουργική Απόφαση να  ενταχθούν και οι μαθητές της Δημοτικής Ενότητας Φαναρίου του Δήμου Πάργας και περιοχών του Δήμου Πρέβεζας, που επλήγησαν από μια φυσική καταστροφή, τον σεισμό της 21ης Μαρτίου 2020, σε ειδικό ποσοστό εισαγωγής καθ΄ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση;     

  

Ο ερωτών Βουλευτής

Μπάρκας Κωνσταντίνος


1 σχόλιο για “Κώστας Μπάρκας : «Να ενταχθούν άμεσα στο ειδικό ποσοστό εισαγωγής οι μαθητές του Δήμου Πάργας όπως και στην Κρήτη»”

  1. Ο/Η Νικ λέει:

    Ο Μπάρκας συνεχίζει να μας ξεφτυλιζει ως Πρεβεζάνους συνεχώς.ποτε θα τον αρχίσουν να τον γλεντανε όλοι αυτοί που έχει βάλει στο στόχαστρο ο δημοσιογράφος της αυγής( η μοναδική του επαγγελματική ιδιότητα ) και θα γελάνε και οι πέτρες….

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Πάργας

03/12/2021, 10:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάθηκαν τα χρήματα για το έργο του Κολυμβητηρίου Πρέβεζας με αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής

03/12/2021, 8:55 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Ειδικό Σχολείο Πρέβεζας επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος

03/12/2021, 4:28 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με ηλεκτροκίνητα γκολφ καρτ η προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία στην Αρχαία Νικόπολη

03/12/2021, 4:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η “Ανάπτυξη Τώρα” δεσμεύεται για την εκπόνηση ενός ολιστικού σχέδιο δράσης για τα άτομα με αναπηρία

03/12/2021, 3:58 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Σέ κλίμα Ιδιαίτερης συγκίνησης και συναισθηματικής φόρτισης η χειροτονία του Κωνσταντίνου Παγκράτη

03/12/2021, 11:23 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites