Η Π.Ε. Πρεβέζης αφετηρία μιας μεγάλης καμπάνιας για τον ποδηλατικό τουρισμό

O φυσικός πλούτος της Ελλάδας και το γεωγραφικό της ανάγλυφο διαθέτουν χαρακτηριστικά που την καθιστούν ιδανικό τουριστικό προορισμό για όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ο εναλλακτικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει τη λύση για τη βιώσιμη και μακροχρόνια ενίσχυση του τουρισμού σε περιόδους εκτός της θερινής αιχμής, αποφέροντας ενδεχομένως περισσότερα έσοδα ακόμα και από τον συμβατικό τουρισμό. Ο ποδηλατικός τουρισμός σέβεται την τοπική κοινωνία, το περιβάλλον και τον φυσικό πλούτο. Ο ποδηλατικός τουρισμός είναι εκθετικά αναπτυσσόμενος στην Ευρώπη ενώ, το οικονομικό του αποτύπωμα είναι σημαντικό. Συγκεκριμένα, σήμερα αποτελεί το 4% των συνολικών ταξιδιών (44 δις ευρώ έσοδα) για διακοπές στις Ευρωπαϊκές χώρες αλλά αναμένεται να φτάσει στο 21% την επόμενη δεκαετία.

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρωπαίοι τουρίστες ενδιαφέρονται να βιώσουν τη μοναδική φύση της Ελλάδας η οποία συνδυάζεται μοναδικά με τη χρήση του ποδηλάτου. Η συμβολή των ποδηλατών τουριστών είναι πολλαπλά θετική για τη βιομηχανία και τον τόπο: α) προστατεύουν το περιβάλλον, β) δεν περιορίζονται παθητικά μόνο σε τόπους βιτρίνας αλλά επιθυμούν να εξερευνούν και να ανακαλύπτουν παρθένες περιοχές, γ) δαπανούν περισσότερα από τον μέσο τουρίστα, δ) αποφεύγουν τη θερινή αιχμή (Ιούλιο-Αύγουστο), επιλέγοντας περιόδους με πιο ήπιες κλιματικές συνθήκες και απευθύνονται σε επιχειρήσεις που προσφέρουν γνήσια προϊόντα του τόπου.

Τον ρόλο της προώθησης του ποδηλατικού τουρισμού στην Ελλάδα, αναλαμβάνει το Biketify, μία διαδικτυακή πλατφόρμα που παρέχει πιστοποίηση και προωθεί επιχειρήσεις φιλικές προς το ποδήλατο, συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση των ποδηλατών τουριστών. Το Biketify στοχεύει να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα αποτελούμενο από συλλόγους που σχετίζονται με τον ποδηλατικό τουρισμό, επιχειρήσεις και δήμους και να τους συμβουλεύσει έμπρακτα για τη βελτίωση των υπηρεσιών και των υποδομών τους. Η εγκυρότητα του επιστημονικού επιπέδου της πιστοποίησης βασίζεται στην υψηλή ακαδημαϊκή και τεχνική εμπειρία της Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας του ΕΜΠ που αποτελεί συμμέτοχο του Biketify.

Η πλατφόρμα θα δοκιμαστεί αρχικά στην Π.Ε. Πρεβέζης και ενσωματώνει στον χάρτη της, τις πιστοποιημένες επιχειρήσεις και τον φυσικό πλούτο της περιοχής. Η Π.Ε. Πρεβέζης αποτελεί ιδανικό προορισμό ποδηλατικού τουρισμού καθώς διαθέτει φυσικό πλούτο, περιθώρια ανάπτυξης και αποτελεί μέρος του “δικτύου ποδηλατοδρόμων που διατρέχουν την Ευρώπη” EUROVELO.

Η Νέα Ένωση Ξενοδόχων Π.Ε. Πρέβεζας προτείνει ξενοδοχεία για πιστοποίηση, προσφέρει τα σχόλια τους και την εμπερία τους με σκοπό τη βελτίωση της πλατφόρμας, προωθούν και συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του έργου συμμετέχοντας ενεργά στο οικοσύστημα που θα δημιουργήσει το Biketify με απώτερο στόχο την τουριστική αναβάθμιση του τόπου μας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Λαθροϋλοτομία, μαντριά, σκουπίδια και παράνομες καταλήψεις στο Δάσος της Βαλανιδορράχης

06/05/2021, 6:46 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Μάζεψαν 430 υπογραφές για το ιδιωτικό δάσος της Βαλανιδορράχης

06/05/2021, 6:11 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Αυξημένα κρούσματα σε Θεσπρωτικό και Άσσο

06/05/2021, 3:19 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η GaiaComm αναλύει τα βασικά χαρακτηριστικά των αιολικών πάρκων στην Ήπειρο

06/05/2021, 2:18 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Έτοιμοι να λειτουργήσουν οι αθλητικοί χώροι του Δήμου

05/05/2021, 7:26 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Μορφή απέκτησε ο Ιερός Ναός του Αγίου Νεκταρίου

05/05/2021, 7:17 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites