Ελευθερία του λόγου vs θρησκείας (του Νίκου Λιβιεράτου)

Αμοιβαίο σεβασμό στις θρησκείες ζητά ο ΟΗΕ
Ο Ισπανός Ύπατος Εκπρόσωπος της Συμμαχίας των Πολιτισμών των Ηνωμένων Εθνών, Μιγκέλ Άνχελ Μορατίνος, με δήλωσή του είπε πως «παρακολουθεί με βαθιά ανησυχία τις αυξανόμενες εντάσεις και τα φαινόμενα έλλειψης ανεκτικότητας που πυροδότησαν οι δημοσιεύσεις γελοιογραφιών που απεικονίζουν τον Προφήτη Μωάμεθ».
«Οι προκλητικές γελοιογραφίες έχουν επίσης προκαλέσει πράξεις βίας κατά αθώων πολιτών, που έγιναν στόχος επίθεσης για την θρησκεία, τις πεποιθήσεις ή την εθνικότητά τους», προσέθεσε ο κ. Μορατίνος.
Είναι ελευθερία του λόγου η πορνογραφική γελοιοποίηση μιας διαφορετικής θρησκείας;  Αν οι νέοφιλελέδες λένε ναι τότε γιατί η ΝΔ ήθελε να ποινικοποιήσει ακόμα και την βλασφημία των Θείων;
Η θρησκεία του καθενός αποτελεί ατομικό δικαίωμα κατοχυρωμένο από το σύνταγμα και απαιτείται ο σεβασμός και η ανεκτικότητα σε κάθε θρησκεία εφόσον αποτελεί ιδιωτική υπόθεση του καθένα και δεν γίνεται βίαιος προσηλυτισμός.
Σε καμία περίπτωση τα λεγόμενα σκίτσα του Μωαμεθ με σεξουαλικό περιεχόμενο δεν αποτελεί ελευθερία του λόγου γιατί η ελευθερία στην αστική Δημοκρατία τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου και τα ατομικά του δικαιώματα. Πόσο μάλλον όταν την πρόκληση στην πίστη των άλλων την πληρώνει αδύναμος και αθώος κόσμος. Το ζήτημα είναι γιατί τώρα ξαναθερμαίνεται ο δήθεν θρησκευτικός πόλεμος όταν πίσω από αυτόν κρύβονται τεράστια συμφέροντα γεωστρατιωτικά. Ο μεγαλοιδεατισμος του Ερντογαν ντύνεται με θρησκευτικό και αντιμπεριαλιστκο περίβλημα. Αν σε εμάς τους σκεπτόμενους αριστερούς φαίνεται γελοίο κάτι τέτοιο στους πάμφτωχους και σκληρά εκμεταλευόμενους Μουσουλμάνους από την Δυση, δεν φαίνεται καθόλου αστείο. Πίσω από αυτό είναι ο έλεγχος των πετρελαίων και του γεωστρατιωτικού ελέγχου της ανατολικής Μεσογείου από την Τουρκία. Όσο και αν αυτό φαίνεται δύσκολο η Τουρκία το επιχειρεί σε μια εποχή που αποχωρούν από την περιοχή οι Αμερικανοί. Η Γαλλία σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσει τον Ερντογάν να κάνει κάτι τέτοιο και σηκώνει το γάντι του θρησκευτικού πολέμου στο όνομα της δυτικής Ελευθερίας. Άρα ο απειλούμενος πόλεμος σε καμιά περίπτωση δεν είναι θρησκευτικός αλλά γεωστρατιωτικος και οικονομικός. Και πάντοτε έτσι ήταν κυρίως στην ιστορία της ανθρωποτητας αλλά και μεταξύ των Χριστιανών και μεταξύ των τάσεων του μουσουλμανισμού που έχουν σφαγεί κατ’ επανάληψη.
Είναι γεγονός πως σήμερα o ισλαμισμός έχει ριζοσπαστικοποιηθεί και έχουν επικρατήσει οι ακραίοι φονταμενταλιστές παντού και όχι το ήπιο ανεκτικό Ισλάμ. Αυτό σε συνάρτηση με την υποχώρηση της Αριστερας και των εθνικών απελευθερωτικων κινημάτων στις μουσουλμανικές αυτές χώρες. Αποτέλεσμα είναι οι φρικιαστικες πράξεις όπως οι αποκεφαλισμοί κλπ.
Η συζήτηση είναι σήμερα πως θα τους αντιμετωπίσεις. Με ανεκτικότητα στο ήπιο Ισλαμ και αυστηρά μέτρα και απελάσεις στους ακραίους ή θα τους βάλεις σε ένα τσουβάλι όλους και θα ανοίξεις θρησκευτικούς πολέμους; Το δεύτερο το υποστηρίζει ο Μακρόν και μια μερίδα φιλελεδων, η Λεπέν και οι ακροδεξιοί και οι φασίστες Το πρώτο υποστηρίζει η Αριστερά.
Μη ξεχνάμε ότι οι χριστιανοί για να γίνουν ανεκτικοί και πολιτισμένοι πέρασαν από μια Γαλλική Επανάσταση, από τον διαφωτισμό, από μια κομμούνα των Παρισίων, από τις ιδέες της Μπολσεβίκικης σοσιαλιστικής επανάστασης και τέλος από την βιομηχανική επανάσταση. Οι Μουσουλμάνοι είναι πολιτικά και πολιτιστικά πολύ πίσω. Δεν έχουν ζήσει ούτε καν σε αστικές δημοκρατίες στις χώρες τους. Επομένως η ένταξη τους στις ευρωπαϊκές χώρες θα είναι δύσκολη και απαιτεί πολλές γενιές Χρειάζεται εκπαίδευση, ενσωμάτωση, ίσα δικαιώματα και στην εργασία και όχι αποκλεισμούς Σε όσους δεν προσαρμόζονται να τους δείχνει την πόρτα της εξόδου. Άλλωστε ξέρει η Ευρώπη από βούρδουλα. Πως νομίζεται ότι εκπολιτίστηκαν οι νομάδες των Γερμανών και των Σαξόνων. Άρα εικόνες σαν τις πιο κάτω πρέπει να εξαφανιστούν από τα ΜΜΕ. Τις βάζω για τελευταία φορά για να δείξω την πρόκληση στα θρησκευτικά αισθήματα των πολιτών.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Το έθιμο με τα πολυσπόρια

20/11/2023, 11:54 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Απελευθέρωση της πόλεως τοπική εορτή (του Θεόδωρου Δράκου)

24/10/2023, 8:56 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής (Β΄Μέρος)

24/10/2023, 7:46 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής

23/10/2023, 3:31 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Παναγία η Πρεβεζάνα

14/08/2023, 9:35 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Αντί επικηδείου για τον Γιώργο Ι. Μουστάκη

20/07/2023, 12:20 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Τουρκική Εισβολή στη Κύπρο. 49 χρόνια Κατοχής (του Γιάννη Γιώτη)

20/07/2023, 11:00 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Πνιγμοί στην θάλασσα και ασφαλής κολύμβηση (του Απόστολου Κατσανάκη)

18/07/2023, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites