«Εκτός κυβερνητικού σχεδιασμού η δημιουργία και στελέχωση ΜΕΘ στην Ήπειρο»

Την επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν και να στελεχωθούν νέες κλίνες ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ) επισημαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία της Ηπείρου, λαμβάνοντας υπόψη πως το επιδημιολογικό φορτίο του κορωνοϊού είναι αυξημένο στην περιοχή.

Με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, οι βουλευτές Μερόπη Τζούφη, Όλγα Γεροβασίλη, Μάριος Κάτσης και Κώστας Μπάρκας τονίζουν πως ενώ στα νοσοκομεία της χώρας έχει ξεκινήσει η κατασκευή και στελέχωση νέων ΜΕΘ, η Ήπειρος δεν περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης, παρά το γεγονός ότι τα Ιωάννινα βρίσκονται στο επίπεδο 3 του ΕΟΔΥ (αυξημένη επιτήρηση) και ακολουθεί η Πρέβεζα στο επίπεδο 2 (επιτήρηση).

Όπως επισημαίνεται, σήμερα στο ΠΓΝΙ λειτουργεί η Γενική ΜΕΘ δυναμικότητας 14 κλινών και μια νέα ΜΕΘ δυναμικότητας 8 κλινώνη οποία στερείται του απαιτούμενου προσωπικού. Παράλληλα, οι συγκεκριμένες κλίνες ΜΕΘ καλούνται να ανταπεξέλθουν σε μια σειρά από περιστατικά εκτός των ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό. Επιπρόσθετα, το ΠΓΝΙ ως νοσοκομείο αναφοράς έχει αναπτύξει 55 ειδικές κλίνες, όπου σήμερα νοσηλεύονται 40 ασθενείς με COVID-19.

Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζητούν από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό να εξηγήσει τους λόγους που ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας βρίσκεται εκτός προγραμματισμού για τη δημιουργία και στελέχωση νέων ΜΕΘ. Επίσης ζητούν την άμεση κάλυψη της νέας ΜΕΘ με κατάλληλο και εξειδικευμένο προσωπικό.

Την ερώτηση συνυπογράφουν επίσης οι τομεάρχες Υγείας του κόμματος της αξιωματικής Αντιπολίτευσης Ανδρέας ΞανθόςΔώρα Αυγέρη και Γιώργος Βαρεμένος.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites