“Διαδρομές Γεύσεων” στην Πάργα με τον Διεθνή Σεφ Στέλιο Ιωαννίδη

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Διεθνούς φήμης Σεφ Στέλιο Ιωαννίδη είχε ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς όπου και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού σε συνδυασμό με την τοπική γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα.
Ο κ. Ιωαννίδης φιλοξενήθηκε στο Δήμο Πάργας στα πλαίσια των διαδικτυακών εκπομπών του «Διαδρομές Γεύσεων» όπου και είχε συναντήσεις με επαγγελματίες και σεφ από τον χώρο της εστίασης.
Ο Στέλιος Ιωαννίδης ξεκίνησε την καριέρα του το 1998 και το 2002 εισήχθη στο ”Ινστιτούτο επαγγελματικής εκπαίδευσης” όπου και αποφοίτησε ως ”Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης” το 2005. Το 2004 ως σπουδαστής συμμετέχοντας στο ”2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαστρονομίας” κατακτά την 2 θέση στην κατηγορία παράγωγα πουλερικών. Το 2005 μεταβαίνει στις Βρυξέλλες με πρόγραμμα ευρωπαϊκής εμβέλειας όπου ειδικεύεται στις νέες τεχνικές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής με διαχείριση λογισμικού παραγωγής. Συνέχισε την σταδιοδρομία του όπου συνεργάστηκε με διάφορες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπου του έδωσαν την δυνατότητα να αρθρογραφεί σε μεγάλα περιοδικά όπως το ”IMPORT” το οποίο εκδίδεται στην Γερμανία από τον εκδοτικό οίκο ”NEW LINE”. Από το 2016 είναι σύμβουλος και εξωτερικός συνεργάτης στην Ελβετική Ακαδημία ”SWISS RESTAURANT MANAGEMENT ACADEMY” ενώ από το 2017 συνεργάζεται ως σύμβουλος γαστρονομίας με την πρωτοπόρο εταιρία ελληνικά τρόφιμα ”MIDAS GARDENS” τα οποία τα προϊόντα τους βραβεύτηκαν το Μάιο του ίδιου έτους στο διεθνή διαγωνισμό γεύσης ”WORLD CLASS OF FOOD AND BEVERAGE” ”TASTE OLYMP AWARDS GOLD” με αργυρή και χρυσή διάκριση. Το Νοέμβριο του 2017 είχε Τιμητική συνάντηση και συζήτηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και Τιμητική πρόσκληση στο Ζωγραφείο Λύκειο της Κωνσταντινούπολης όπου και παρουσίασε στό χώρο του Αμφιθέατρου παρουσία του Διευθυντή και Καθηγητών αλλά και πλήθος καλεσμένων μια παραλλαγή του Iταλικού Tiramisu όπου αντί για Espresso χρησιμοποίησε Kumquat Κέρκυρας. Τον Μάρτιο του 2018 βραβεύτηκε για την προσφορά του στην Ελληνική Κουζίνα στο ”1o Παγκόσμιο Συνέδριο Ελληνικής Γαστρονομίας” ως CHEF της χρονιάς ενώ τον Ιούνιο του ίδιου έτους συμμετέχοντας στην εκδήλωση ”GRILL GASTRONOMY VILLAGE” στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες εκπροσωπώντας την ”Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης” δημιουργώντας συνταγές όπου αναδεικνύονται τα τοπικά προϊόντα της ”Περιφέρειας ”. Η δημιουργία η οργάνωση ο προγραμματισμός και ο συντονισμός είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του και πλέων ασχολείται επαγγελματικά με το consulting με βασικό στόχο την εξέλιξη και επιτυχία των επιχειρήσεων που συνεργάζεται.

1 σχόλιο για ““Διαδρομές Γεύσεων” στην Πάργα με τον Διεθνή Σεφ Στέλιο Ιωαννίδη”

  1. Ο/Η Νικ λέει:

    Γνήσιος προοδευτικός ο δήμαρχος, στον δρόμο του Τραμπ, χωρίς μάσκες.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites