Δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε εκπαιδευτικούς από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον covid-19 ,σε εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων.
Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία ,που η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Πρέβεζας είχε προτείνει στις 21 Αυγούστου με σχετικό έγγραφό της ,επεκτείνοντας την πρόταση εφαρμογή της και στους μαθητές.
Μαθητές και γονείς που λόγω του επικαιροποιημένου εγγράφου του ΕΟΔΥ (18/09/2020), που αφορά στη διαχείριση ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες (πίνακας 1) ,μετατρέπονται σε μπαλάκι του τένις ,ανάμεσα στα πρέπει των Διευθυντών των σχολικών μονάδων που εφαρμόζουν τις εγκυκλίους και στα μη των ιατρών που αναγνωρίζουν την υπερβολή ,καλούμενοι να πιστοποιούν την ύπαρξη ή μη του covid-19 ,ακόμα και για συνηθισμένα εποχικά συμπτώματα.

Με απλά λόγια αν ένας μαθητής εμφανίσει ,πυρετό ,βήχα ,πονοκέφαλο κτλ ,δηλαδή κοινά συμπτώματα για παιδιά αυτή την εποχή ,τότε σύμφωνα με τα πρωτόκολλα :
α. απομακρύνεται από το σχολείο
β. με ευθύνη του γονέα αξιολογείται από ιατρό που πρέπει να πιστοποιήσει ότι ο μαθητής δε νοσεί. Πώς μπορεί να γίνει αυτό και πώς ο γιατρός θα αναλάβει τέτοια ευθύνη χωρίς την πραγματοποίηση τεστ;
Επακόλουθο των παραπάνω είναι ότι οι γονείς επιβαρύνονται των επισκέψεων στο γιατρό και του κόστους διενέργειας των τεστ, αφού δεν ορίζεται η διαδικασία πραγματοποίησης δωρεάν τεστ, ακόμα κι όταν πρόκειται για απλά ,κοινά εποχικά συμπτώματα ,επιβαρύνοντας τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό .Ο μαθητής ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν νοσεί επιβάλλεται να απουσιάσει για αρκετές ημέρες.
Επίσης με βάση τις οδηγίες δεν συνίσταται εργαστηριακός έλεγχος των ασυμπτωματικών στενών επαφών επιβεβαιωμένου κρούσματος, για τους ανθρώπους δηλαδή που υποχρεωτικά απομακρύνονται από το Σχολείο. Επιπλέον, συστήνεται η στενή παρακολούθηση της υγείας τους, χωρίς να προσδιορίζεται το πώς αυτό θα γίνεται.
Αυτές οι ρυθμίσεις, σε συνδυασμό με την πραγματικότητα των τμημάτων 25 και πλέον μαθητών, καθώς και των ελλείψεων στον τομέα της καθαριότητας, με την οποία έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά γονείς και μαθητές, προκαλούν αισθήματα ανασφάλειας και ανησυχίας.
Προτείνεται από την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Πρέβεζας  καθώς αυξάνεται ο αριθμός των σχολείων που κλείνουν ,μεγαλώνοντας το άγχος γονιών κι εκπαιδευτικών τα παρακάτω:
– Ιατρική αξιολόγηση και πραγματοποίηση τεστ με ευθύνη του κράτους, σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος σε μαθητή, εκπαιδευτικό ή και λοιπό προσωπικό.

– Παρουσία σχολίατρου και σχολικών νοσηλευτών ανά ομάδα σχολείων ,

-Σύνδεση του σχολείου με δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την επαρκή παρακολούθηση της υγείας των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και των στενών επαφών αυτών.

– Ορισμός υπευθύνου για θέματα υγείας στις σχολικές επιτροπές του Δήμου ο οποίος θα βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

– Εφαρμογή κατά γράμμα των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ ,που προβλέπουν χρήση μάσκας , αποστάσεις και σχολαστική καθαριότητα.

Σε διαφορετική περίπτωση μπροστά στον επερχόμενο χειμώνα και σε συνδυασμό με την εμφάνιση και διασπορά της εποχικής γρίπης, τα σχολεία κινδυνεύουν να μετατραπούν σε θερμοκήπια διάδοσης του κορωνοϊού με εφαρμοζόμενη στην πράξη την ανοσία της αγέλης.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κώστας Μπάρκας: Σοβαρές επιφυλάξεις για τον τρόπο που ανοίγει ο Τουρισμός, ακόμα και από τους ίδιους τους εκπροσώπους του κλάδου 

15/05/2021, 7:12 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κανένα νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Πρέβεζα – Αναλυτικά η κατανομή

15/05/2021, 7:05 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αστυνομικοί της ασφάλειας Πρέβεζας συνέλαβαν σε περιοχή της Αθήνας άνδρα για διακίνηση ναρκωτικών

15/05/2021, 7:01 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνάντηση Δημάρχου Πάργας με κατοίκους της Τ.Κ. Αμμουδιάς

15/05/2021, 6:56 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Νέα θεματική Αντιδήμαρχος Πάργας αναλαμβάνει η Αγγελική Ρεπάνη

15/05/2021, 6:48 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΔΕΥΑ Πρέβεζας : Εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” έργο ύδρευσης 620 χιλιάδων ευρώ

14/05/2021, 9:28 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites