Την Δευτέρα θα μπορεί να λειτουργήσει το ΕΠΑΛ Καναλακίου σύμφωνα με τον Εργολάβο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ.

Το Σάββατο, 19/09/2020 κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πάργας επισκέφτηκε το ΕΠΑΛ Καναλακίου μετά την αναβολή επαναλειτουργίας του. Έκανε αυτοψία στον χώρο και συνομίλησε με τον εργολάβο,  που έχει αναλάβει τις επισκευές των τριών σχολείων, που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό του Μαρτίου.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το ΕΠΑΛ θα μπορεί να λειτουργήσει τη Δευτέρα. “Εμείς είδαμε ένα σχολείο στο όποιο δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες, πράγμα που και ο ίδιος παραδέχτηκε και μας είπε ότι θα τις κάνει μέρες μη λειτουργίας του σχολείου. Φυσικά, πριν ξεκινήσει η λειτουργία του, χρειάζεται πάρα πολύ καθάρισμα από σκόνες και δομικά υλικά , απολύμανση και βεβαίως διευθέτηση του σχολικού εξοπλισμού” αναφέρει στην ανακοίνωση της Λαϊκή Συσπείρωση Πάργας και συνεχίζει Αναφορικά με το σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου-Λυκείου, ο σχεδιασμός του είναι να ξεκινήσει εργασίες από την επόμενη εβδομάδα. Μάλιστα, σκοπεύει να ξεκινήσει  από την στέγη, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει καινούργια, κάτι όμως που δεν προβλέπεται στη μελέτη των Κτηριακών Υποδομών Α.Ε. και ο ίδιος αναγκαστικά  θα κάνει κάποιες απλές επισκευές. Θεωρεί ότι μπορεί μέχρι 15 Οκτωβρίου να παραδώσει το κτήριο, εκτός από το Κλειστό Γυμναστήριο, που υπέστη πάρα πολύ σοβαρές ζημίες και πρόκειται να γίνει άλλη μελέτη επισκευής. Σύμφωνα όμως με τον ίδιο, μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει καθόλου χρήματα από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και αυτό θα τον αναγκάσει να σταματήσει τις όποιες εργασίες πρόκειται να κάνει.

Επειδή πλέον η κατάσταση με τα σχολεία του Καναλακίου έχει γίνει τραγική και επειδή πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα με σοβαρότητα , καλούμε τη Δημοτική Αρχή να συγκαλέσει άμεσα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο δια ζώσης και ανοιχτό στους πολίτες,  στο οποίο να πάρουν μέρος όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να ενημερωθεί η κοινωνία του Φαναρίου για το τι πρόκειται να γίνει. Ως χώρο διεξαγωγής του Δημοτικού Συμβουλίου , προς αποφυγή διασποράς του COVID-19 , προτείνουμε το Κλειστό Γυμναστήριο στο Αθλητικό Κέντρο της Αγίας Τριάδας παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Είναι υποχρέωση και καθήκον της Δημοτικής Αρχής να βγει ανοιχτά και να ενημερώσει τους πολίτες του Φαναρίου”.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites