Στο Άγιο Όρος ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος

Στο Άγιον Όρος βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος κατόπιν αδείας και ευλογίας του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, ανταποκρινόμενος στην ευγενική πρόσκληση της Ιεράς Επιστασίας και του Πρωτεπιστάτου Γέροντος Παύλου Λαυρεώτου, προκειμένου να προεξάρχει της Ιεράς Πανηγύρεως επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου. Το πρωί της 25ης Αυγούστου επεσκέφθη εθιμοτυπικώς και εγένετο δεκτός υπό του Πρωτεπιστάτου Γέροντος Παύλου Λαυρεώτου και των μελών της Ιεράς Επιστασίας.

Το εσπέρας της Πέμπτης 27ης Αυγούστου προεξήρχε της Ιεράς Αγρυπνίας επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ναό του Πρωτάτου με τη συμμετοχή των Αντιπροσώπων όλων των Ιερών Μονών, Μοναχών από τις Σκήτες και τα Ασκητήρια, του Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους και πολλών προσκυνητών. Μετά τη θεία Λειτουργία παρετέθη εόρτιος τράπεζα στην οποία μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ενώ οι εορτασμοί ολοκληρώθηκαν το εσπέρας της Παρασκευής 28ης Αυγούστου με το Κτητορικό Μνημόσυνο.

Μετά το Κτητορικό Μνημόσυνο ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος υπό του Πρωτεπιστάτου Γέροντος Παύλου Λαυρεώτου και των μελών της Ιεράς Επιστασίας μετέβη στην Ιερά Μονή Ιβήρων όπου προσκύνησαν την Παναγία την Πορταΐτισσα και ακολούθως παρεκάθισε στην πανηγυρική τράπεζα.

Την επομένη Σάββατο 29 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στο Κονάκι της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου πλαισιούμενος υπό του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Γέροντος Βαρθολομαίου και πατέρων της Μονής.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites